Евродепутатът Ангел Джамбазки: Валери Симеонов започна ГЛУПАВА ВОЙНА! Вижте какво направи вицепремиерът! Вижте ТУК!

Дори „съратниците“ на Валери Симеонов вече не се наемат да му помогнат във войната, която вицепремиерът обяви на почти всички в България. Неговият „колега“ Ангел Джамбазки заяви в прав текст, че „не е много умно от страна на Симеонов да обявява война на цялата журналистическа гилдия в държавата“.

Но нека се върнем към предисторията, за да разберем по-добре намеренията и подбудите на Валери Симеонов. Най-напред, всички си спомняме, че пишман патриотът награби дискотеките по Слънчев бряг, задето вдигали много шум. Това, разбира се, е похвално намерение. И никой няма нищо против да бъде намален шумът в един от най-известните ни морски курорти.

Но…шумът ли е най-големият проблем на нашите курорти? Определено можем да кажем, че НЕ шумът е някаква кардинална пречка. Проблемът тук е, че почти всички места за отдих – и морски, и планински – са в ръцете на едни момчета с бръснати глави и анцузи, които приличат на потури, вместо на гащи.

Тоест, ако „патриотът“ Симеонов имаше намерение да се бори с истинските проблеми, а не с измислените като шума, той трябваше да подхване работата много по-отдалеч. И много по-безшумно. Защото борбата с мафията и наркопласьорите по знаковите ни курорти е наистина кауза, която е достойна за един вицепремиер. И при това патриот. Който е давал много предизборни обещания на симпатизантите си.

Да! Войната с мафията е достойна. Но и много трудна. И още по-опасна. Ето защо тя в никакъв случай не изисква показност. Нито шумотевица. Или връхлитане на Симеонов в дискотеките, когато те са пълни с клиенти. Всичко около шума в заведенията можеше да се уреди много по-бързо. И много по-лесно. Вицепремиерът вика собствениците на такива заведения в кабинета си. И ги предупреждава. Контролните органи им налагат глоби. Ако не подлежат на по-сериозни наказания. От углавен характер.

Но…тогава нямаше да има врява около“ дейността“ на Симеонов. И никой нямаше да разбере, че „патриотът“ се „бори“ с нередностите в държавата.

Следователно, тази негова борба с шума , после с журналистите, а след това и с някои медии, явно не е нищо друго освен…реклама. Една нескопосана и слабо ефективна форма на реклама, която се опитва да внуши на хората, че ето на, ние от Патриотичния фронт защитаваме гражданите.

Само че същите тези граждани не пасат трева. И много бързо разбраха, че цялата шумотевица около Валери Симеонов има зле прикрита рекламна цел. Затова хората продължават да се подсмиват на яловите напъни на вицепремиера. И да наричат патриотичния фронт, както по едно време се опитваха да се легитимират тези формации, –  „паричен фронт“.

Затова крайно време е Валери Симеонов и всички управляващи да разберат, че цялата имитация на „борба за правда“, на „загриженост за хората“, на шумотевици от различен характер, не носят никаква полза на властимащите. Носят им само вреда.

Полза има само от истината. Неслучайно поговорката гласи: „Истината е най-добрата политика.“ Въпросът е, че Западът и неговите български пудели не могат да си я позволят. И точно това постепенно ги праща в трета глуха и в задния двор на историята.

Крайно време е хора като Валери Симеонов да проумеят още, че не народът им е слуга. А те са слуги на народа. И трябва да служат на него. А не на своите и на чуждите интереси.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *