Д-р Михайлов: Народът ни проявява Скандална Толерантност към Записите и Снимките на Борисов! Затова и Гешев се прави на луд!

Това, че народът ни проявява свръхтолерантност към това, което виждаме и чуваме през последните дни – снимки, записи със СРС-та… това не скандално, а свръхскандално. Ако България беше цивилизована държава с цивилизован народ, това нелепо зрелище задължително щеше да завърши със сваляне на министър-председателя от поста му, а с него и цялата му управленска кохорта. Това коментира днес психиатърът и политически анализатор д-р Николай Михайлов

Но Борисов няма да бъде свален. Не и от народа. Защото от една страна българският народ по традиция е слабо чувствителен към такива прояви, от друга страна е тежко уморен. И от трета страна – през вековете на своето съществувание нацията ни е формирала един възглед за властта като непоправима, за нещо, което просто трябва да бъде търпяно, защото не може да бъде променяно“, обясни народопсихологията на народът ни д-р Михайлов.

Д-р Николай Михайлов

„Не говоря като човек, който цели на всяка цена да дискредитира правителството на Борисов. Никой не може да направи повече за дискредитирането на премиера и партията му ГЕРБ от това, което те правят за себе си“, заяви психиатърът.

По думите на д-р Михайлов при положение, че всеки ден нахлуват на порции тези снимки, записи и СМС-и, главният прокурор, който обяви война на олигархията и обеща да раздава без селекция правосъдие като Божи наместник, относно Борисов си прави оглушки. „И атакува президентски чиновник и братята Бобокови с една аргументация, която стои смешно по телевизията. Обвиненията на прокуратурата дори не са косвени, това са далечни подозрения – нещо като „основателните предположения“ на г-н Цветан Цветанов като вътрешен министър, за които България още плаща милиони на осъдилите я за полицейския произвол в Страсбург“, допълни д-р Николай Михайлов.

„Какво правосъдие изобщо може да е това? Това е тояга, връчена на Прокуратурата и Гешев, за да подпомагат кризисния ПР на премиера Борисов. Че тия двамата работят заедно, е ясно отдалече – от птичи поглед е ясно“, каза още психиатърът. Според него това корумпира страшно и по парадокс това има отношение и към дисциплината във връзка с коронавирусната инфекция.

„Освен това тази баталия на властта на ГЕРБ срещу цялата опозиция с дежурните платени говорители на Борисов. Никога в българския политически живот не е имало платени говорители на такова ниско ниво и така отблъскващи, противни и посредствени. Говоря за т.нар. остриета под прикритие, които на екрана ни се представят като хора ,ж от някакви институти и фондации. Тези техни сражения в името на „политическата истина и публичната правда“, могат да те отчаят напълно! Представят ни вредно за здравето зрелище“, смята д-р Михайлов.

Психиатърът призна, че е имал някаква плаха надежда, че „главният прокурор като директен и не много рафиниран човек, може да изненада с резки действия и с характер, който няма да бъде така лесно укротяван и дисциплиниран от изпълнителната власт“. Това, което виждам – от първата атака срещу президента и записите, до последните събития, свързани с неутрализацията на дейността на Божков, обаче ме убеди, че става дума не за независима прокуратура, не даже за зависима прокуратура, а за прокуратура, която е част от изпълнителната власт, за да допълва Борисов и парламентаристите му, заяви д-р Михайлов.

Според него Иван Гешев трябва да каже все пак дали тези записи са автентични. „Нали Гешев обеща, че в обсега му на действие няма да има недосегаеми, а сега се прави на луд и отказва да потърси сметка на един министър-председател, който отваря чекмедже с пачки, разговаря по един неквалифицируем начин по телефона за европейските политически лидери и за вътрешните ни дела. Тия записи съдържат не само стилистичното падение на властта на ГЕРБ, те съдържат основание за едно допълнително разследване, за питане що за власт е тази и с какво се занимава“, аргументира се психиатърът. И на въпрос би ли се наел да направи психиатричен портрет на премиера, д-р Михайлов заяви: „Няма нужда на Борисов да му правя аз профил, ако българската нация още не е разбрала, че на кормилото на държавата се е настанил един човек, който е огледален образ на общата ни национална деградация след 89-та година“.

„Не забравяйте, че днешният диктатор Бойко Борисов взе властта по демократичен път на избори през 2009 г… и от тогава мутренският му авторитарен модел се възпроизвежда и пълзи отгоре-надолу в цялото ни общество. То вече така си функционира. На всичкото отгоре този ъндърграунд субект е приет много добре от европейските лидери, които се чувстват около него чудесно… защото не го уважават никак. С него те си почиват, свободни са от ангажимента на протоколното поведение, наричат го просто „Бойко“ и той им говори на някакъв език, който още не е квалифициран в номенклатурата на езиците. Те го виждат, знаят си го и са вдигнали ръце за свое удоволствие, не го бръснат за нищо, а той схваща това отношение към себе си, както стана ясно от този запис, като контрол над тях. Той счита, че ги е победил…“, каза още психиатърът.

Ужасен срам е да съществуваш в такава страна с такова нещо начело като премиер, но не може да се поправи и няма да се поправи, за голямо мое човешко съжаление, завърши анализа си д-р Михайлов. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Неописуема радост за всички българи ще бъде ако го хване корнавируса!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *