Д-р Борислав Цеков: В САЩ има расизъм и той е срещу белите хетеросексуални мъже!

„Основна идея на екстремистката група Black Lives Matter, която щедро наплатена от Демократическата партия и фондациите на Сорос, подпали протестите в САЩ, е че в Америка има расизъм и “бяла привилегия“. Тази идея обаче е расистка по своята същност. Тя обявява на общо основание всички бели хора за виновни, защото са бели“, заяви д-р Борислав Цеков в интервю за Нова телевизия. Според Цеков неолибералните партии и фондации, които кресливо се опитват да доминират в Америка, имат свои филиали в Европа, които в момента ги папагалстват с наратива, че както в САЩ, така и на Стария континент има расова дискриминация. Това обаче е дълбоко неверен и опростенчески поглед, категоричен бе Цеков.

Идеологията и исканията на Black Lives Matter нямат нищо общо с голямата кауза за граждански права и равенство, олицетворявана навремето от д-р Мартин Лутър Кинг, заяви д-р Борислав Цеков. Колкото и парадоксално да прозвучи на недостатъчно запознатите с темата зрители и читатели на неолиберални рупори, като CNN и New York Times, и дежурно препечатващите ги европейски медии, за идеолозите на Black Lives Matter д-р Кинг е “предател на черната раса“.

В свои изявления те дори определят Мартин Лутър Кинг като “фашист“. Знаете ли защо? Защото Мартин Лутър Кинг се бореше – спомнете си легендарната му реч “Имам една мечта“ – за един свят, в който цвета на кожата няма да е от значение, защото всички ще са равни по достойнство и права. Докато днешната неолиберална политика на идентичностите приема това като “расова слепота“ и зове за война с “белите потисници“. Драматичните твърдения на либерални анализатори от всякакъв калибър, че полицейското насилие в САЩ било расово обусловено, са дълбоко неверни.

Според данните от преброяването на населението в САЩ през 2015 г. чернокожите съставляват 13,3% от американците, а белите са 77.1%. Тоест, афроамериканците са малко повече от една десета от населението. По данни на ФБР, за последните десет години- от 2008 до 2019 г., общият брой на насилствените престъпления в САЩ (убийства, грабежи, телесни повреди) е 2,996,774. От тях 1,696,720 са извършени от чернокожи. След тях са онези 77 % бели, които са извършили толкова престъпления, колкото 13-те процента негри- а именно- 1,646,918. В същото време, от общия брой на полицейските убийства 24% са на чернокожи, а повече от две трети от жертвите са бели.

При тези данни да се твърди, че най-много са полицейските убийства срещу черни и че това говорело за “расистки уклон“, е пълна лъжа.

И тук идваме до същинския политически проблем – кой в САЩ носи отговорност за полицейското насилие. Отговорът е еднозначен – полицията е подчинена на местната и щатската власт, а не на правителството в Белия дом. ФБР, например , е на федерално подчинение и то няма такъв проблем. Ако се вгледаме в географията на бунтовете, ще видим, че те са най-радикални и насилствени там, където от дълги години управляват либерали и прогресивисти- тоест там където имаме губернатори и кметове от Демократическата партия.

Самият Минеаполис, от където тръгна всичко, е типичен пример – от 13-членния градски съвет, 12 съветници са демократи и 1 е “зелен”. Няма консерватори, няма републиканци. Кметът е демократ. Така е и в Ню Йорк, в Лос Анджелис, Сиатъл, Портлънд и Вашингтон – навсякъде, където станахме свидетели на бандитизъм и мародерство по улиците. От 8-те града, където полицейското насилие надхвърля средното за страната, 8 са управлявани и доминирани от либерали и прогресисти – Рино (Невада), Санта Ана и Анахейм (в богаташкото Ориндж каунти в Калифорния), Сейнт Луис (Мисури) и Медисън (Уисконсин).

Дори само тези данни (а задълбоченото проучване на темата показва още много!) сочат, че става дума преди всичко за политически и идеологически разлом между демократите-глобалисти и консерваторите-изолационисти около Тръмп, а не за расов и социален разлом. Това, което наблюдаваме в САЩ е поредната платена и добре организирана Цветна революция, така любими на демократите Обама и Хилъри. Платените протестиращи са прави само в едно- в Америка действително има расизъм. Но той не е срещу малцинствата – расови, етнически или сексуални. Расизмът е срещу белият хетеросексуален мъж, заяви д-р Цеков. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. От време навреме статиите на този Б. Цеков се появяват в печата, най-вече в „Труд“. Четейки ги имаш чувство че ся писани от добре платен демагог. Що се отнася до расова сегрегация, наричан още „обратен расизъм“, такъв се наблюдаваше в някои африкански страни наскоро получили независимост. В средата на 60-те години на миналия век бях като експерт по пътища и мостове бях в една такава страна. Първото нещо което ме предупредиха никога да не употребявам думи като негър или черен. Наблюдаваше се нещо като расова /бяла/ солидарност. Минаваше за добър тон ако видиш някой бял да се движи пеша, да го поканиш в колата си. Оправдавам тяхната „черна“ солидарност, след като векове наред са били третирани като роби, особено в Америка

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *