Д-р Антония Първанова: Правителството си Измисли Втората Вълна от COVID-19, за да усвои едни 6 млрд. евро!

Броят на носителите на коронавирус у нас не се е увеличил. Но колкото по-голям брой тестове правим, толкова повече „заразени“ ще изскачат. И това е пределно ясно както на Щаба, така и на правителството. Цялата офанзива с тестването сега е за да представим пред света колкото се може по-голям брой заразени от коронавирус. Така Борисов и шайката му ще получат възможността да приберат едни 6 милиарда евро. Това заяви днес д-р Антония Първанова, бивш зам.-шеф на здравната комисия и бивш евродепутат.

За да получи тия 6 млрд. евро в момента правителството на Борисов харчи по 510 000 лв. Дава ги, за да се докара бройката на случаите с Ковид-19, защото ако България не покаже проблем, тия безвъзмездни пари от ЕК няма да дойдат. А на това, че на един човек се правят по 3 теста и когато се обявят 3000 това не означава брой хора, а брой тестове, кой ще му обърне внимание. Представете си само, какъв резултат се обявява, ако човек има 1 положителен и 2 отрицателни теста, както стана с учителките от Перник или в случая от Доспат, където 89 положителни теста се оказаха на едва 16 човека.

Целият този цирк с извънредните мерки и спирането на икономиката в момента е за пари. Пари, от които обаче народът няма да види нито стотинка.

Вече 11 години правителствата на Борисов правят реформи в здравеопазването и всички до една са ориентирани към преразпределянето на пари. И всички до една не водят нито до по-добър достъп до медицински услуги, нито до повишаване на качеството на здравеопазването, а тъкмо обратното.

Сега залогът е извънредно голям – за да лапне тия 6 млрд. евро, Шайката е способна и 14 милиона заразени българи да изкара. Голяма работа, че 200-300 пенсионери ще умрат затворени по домовете си – от страх.

Сега очаквам цената на единната информационна система на НЗОК, ОПЛ, ДКЦ, болници и аптеки, която чакаме от 20 години да въведат, да набъбне от 2 милиона лв. през 2001 на 20 милиона през 2021, макар тя в действителност да струва 200 000 лева.

А колкото до реформите – не се заблуждавайте, те ще са за създаване на по-перфидни и съвършени механизми, чрез които печалбите в здравеопазването да се насочват към правилните хора, т.е. към точно определени частни болници и здравноосигурителни дружества. Джипитата ще получат една малка порцийка, за да не пречат, а специалистите от доболничната помощ директно ще ги разформироват, за да не гълтат пари. По време на пандемията последните бяха подложени на тест… вследствие на който властта реши, че може и без тях.

Ролята и парите на Здравната каса, като единствен регулатор и играч на здравноосигурителния пазар, ще бъде разделена между отделни фондове и частни дружества, които уж ще са с различни собственици, но в действителност ще се държат от 2-3 души, които и в момента държат половината частни болници в страната. Тия тримата, над които е само Борисов, ще източват обществения ресурс на здравеопазването с цел генериране на възможно най-големи печалби с най-малко разходи, без непременно да имат отношение към подобряване на здравния статус на населението. Здравето ще поскъпне още и то с много, а за лекарите и пациентите ще остане една студена Банкенска вода.

Ето заради това имахме пандемия, а сега втори пик на първата вълна. И първи пик на втората вълна, и изобщо 9 бала вълни ще ни връхлетят докато всичката тиня от дъното се вдигне, защото в мътна вода се ловят големите… пари. Skandalno.net

Д-р Антония Първанова, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Много точно е написано бивша която сега се мъчи да изгрее на сцената. Интересно ако в България се лъже дали е така и в Германия и други държави които връщат мерките но бившата просто доказва че е била един голям боклук и за нещо не става

    • Бивша или не, доктор Първанова обяснява това, което и без това всички виждат, а вие госпожо местите темата към Германия или в някаква политическа посока… Да не сте някоя „мисирка“? Ако не Сте започнали работа в някоя от кафявите агенции, сега е моментът!

      • Иване Иване първо виж какъв доктор е Първанова и тогава давай мнения че от такива папагали като тебе ми е писнало я помисли малко умнико от къде я има тази информация че болните са измислени или е врачка е писнало ми от хора знаещи всичко

      • Ха, ха, ха и за мисирка не ставате!

  2. Не че съм почитател на мутрата и шайката му, но истината е че колосалната измама е глобална и поръчана от всесилните глобални чудовища и няма правителство което да е извън играта … Нещо повече, няма правителство на което да бъде ПОЗВОЛЕНО да бъде извън тази мръсна игра! Положението щеше да бъде идентично независимо коя пионка беше „на власт“ в която и да е държава.

  3. Вече не си играят и на по 15 дни. Пак са удължили „обстановката“ – до края на август! Тая мутра наистина ще държи България залостена завинаги и ще продължава да тероризира хората. И оная черна, противна, престъпна маймуна от СЗО продължава да налива масло в огъня! А такава „карантина“ като българската никъде я няма! Навсякъде другаде поне можеш да излезеш да си купиш храна и да отидеш до аптека/лекар! Ако си сам и нямаш близки да ти помогнат, как се очаква да се храниш?! Мръсници!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *