Държавният дълг на САЩ скочи с $275 милиарда за 1 денонощие. Удари умопомрачителен рекорд!

Държавният дълг на САЩ е нараснал с 275 млрд. долара САМО за денонощие, съобщи РИА Новости на 4 октомври, позовавайки се на данни от Министерството на финансите на САЩ.

Тази сума е с 3% по-голяма от общия държавен дълг на Русия, отбелязва агенцията.

В момента общият държавен дълг на САЩ е 33,442 трлн. долара, като по този начин се подновява още един рекорд. Рязкото увеличение на американския дълг е свързано с началото на новата финансова година в страната на 1 октомври.

Увеличението се дължи главно на задълженията на правителството на САЩ към отговорните пред него органи, които възлизат на 266 млрд. щ. д. Останалите 9 млрд. щ. д. са свързани със задължения към предприятия, физически лица и останалия свят.

В същото време към 1 септември общият размер на руския държавен дълг е 267,3 млрд. долара, който през 2023 г. е намалял с 57,1 млрд. долара в доларово изражение, но се е увеличил с 2,8 трлн. рубли в рубли.

Предишният рекорд от 33 трлн. долара държавен дълг на САЩ беше достигнат на 19 септември, се съобщава в доклад на Министерството на финансите на САЩ. В началото на юни президентът на САЩ Джо Байдън подписа указ за повишаване на тавана на държавния дълг, за да се избегне фалит на страната.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. ДЪРЖАВНИЯТ ДЪЛГ Е ДЪЛГ НА ОБИКНОВЕННИТЕ ГРАЖДАНИ
    КЪМ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ПЕЧАТНИЦАТА ЗА ФАЛШИВИ ДОЛАРИ.
    ПЕЧАТНИЦАТА Е ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ НА НЯКОИ СИ.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *