Доц. Мангъров: 600 хил. българи са прекарали Ковид-19! От тях са починали 73-ма! Вирусът е в пъти по-слаб от сезонния грип (С ВИДЕО)

В „Денят с Георги Любенов“ по БНТ днес доц. Мангъров за пореден път разкритикува остро мерките на Националния оперативен щаб, ръководен от ген. Мутафчийски. „Хубаво е тези, които са избрани да задават ритъма, да са компетентни и в час с нещата. Няма логика да позволиш на хората да се тъпчат в метрото, а да им забраняваш да се разхождат в парка“, посочи той. „Не по-малко от 500-600 000 са прекарали болестта COVID-19 у нас. А починалите са едва 73-ма. Това красноречиво доказва, че Ковид-19 е в пъти послабо смъртоносен от обикновения сезонен грип.

В Банско направиха бързи тестове на цялото население и от 14 хил. жители, се оказа че 1 200 вече имат изградени антитела. Което значи, че още преди началото на карантината тези хора вече са били прекарали Ковид-19.  Това са 9 % от населението.

И друго: От самото начало на епидемията беше ясно, че 95 % от заразените с вируса, го прекарват безсимптомно. Правило в епидемиологията е, че колкото по-голям е процента на безсимптомните случаи, толкова по-слабо смъртоносен е вируса. Изводите оставям на вас, журналистите“, заяви доц. Мангъров.

„В Щаба около Борисов е пълно с хора, които ги е страх да свалят мерките, въпреки очевидните данни. А ги е страх, защото са некомпетентни. Незнанието плаши. И е нормално. Когато си ортопед или коремен хирург, не разбираш от епидемиология, а започваш да робуваш на някакви митове и легенди… и да се плашиш от тях!“, каза още доц. д-р Атанас Мангъров.

Ако смъртността в Италия и Испания от Ковид-19 е по-висока, то това се дължи на факта, че тези две страни са на 4-то и 5-то място в света по продължителност на човешкия живот. Там е пълно с много възрастни и уязвими хора над 90-годишна възраст, чиято имунна система логично е много слаба. Заразлика от тях, ние нашите пенсионери в България ги приключваме още на 60-70 години. С тия ниски пенсии от по 200-300 лв. до толкова живеят“, обясни доцентът-епидемиолог д-р Мангъров.

„Не съм опозиция. Дразня се от това, че в тази критична и много странна ситуация, решенията какво да се прави, се взимат от некомпетентни хора. Затова и пиша СМС-и на премиера. Дано се вслуша поне малко в съветите на експертите“. Защото се случват абсурдни неща:

„Не може първо да обясняваш на населението, че срещу този вирус не се изграждали антитела, а после да го убеждаваш, че вкарваш антитела на пациенти. Щабът НОЩ често говори пълни глупости, заяви доц. Мангъров. Цялото интервю с него Виж във Видеото долу:

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. ЗА БЪЛГАРОУБИЕЦА БОРИСОВ И ХУНТАТА МУ ГЕРБ РАЗСТРЕЛ НАТО ЕС САЩ СОРОС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ

  2. Ееееей ,Мангасър ,чакам лично да ни покжаш стадния имунитет и да се заразиш с коронавируса,щом не е опасен!
    Що бягаш като опарен от болните,а не лекуваш хората от коронавируса в болницата,нагляр!

  3. Много е героично да защитаваш тезата на управляващите. Това правеха всички нагаждачи от 1944г, до днес. Мангъров не е от тях(ВАС), защитава си авторитета и познанията смело и не чака да го погалят по главичката или да го потупат по раменцето.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *