ДОНБАС – ЖИВОТ ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНА! Потресаващо Видео от българския военен кореспондент Цветомир Гетов (ВИДЕО 18+)

Гражданската война или така наречената “Антитерористична операция“ в Източна Украйна не стихва вече четвърта година. Самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики (ДНР и ЛНР) продължават да се борят за своята независимост. А Минските споразумения все така не се спазват от стана на украинската армия.

По данни на наши достоверни източници от ДНР, Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) и националистическите батальони продължават всеки Божи ден най-нагло и със садистична жестокост да обстрелват цивилни обекти, квартали, села и градове, и избиват мирното население…

Но хората в Донбас имат силен дух и нямат никакво намерение да се предават на киевската хунта. Нещо повече: Докато онези рушат, хората в ДНР градят. Именно за това разказва видеото на военният кореспондент на YouTube-канала „Donbass News“ Цветомир Гетов, което можете да гледате в края на тази статия.

С това видео той ни показва, как въпреки военните условия в Донецката народна република, Министерството на строителството на ДНР строи и възстановява разрушени жилища. Видеото също така разказва и за живота на българската общност “Възраждане“ в Донбас. Ще видите интервюта със Сергей Наумец, министъра на Министерството на строителството и жилищно-комуналното стопанство на ДНР и Анатоли Стоянов, бивш председател на българската общност „Възраждане“ в Донбас. Стоянов разказа за живота на хората в Донбас и за това, как българското правителство методично игнорира молбите за помощ на етническите българи там, които само в град Донецк наброяват няколко десетки хиляди души.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Това се отнася най-вече до хората които не са финансово и съзнателно обременени! А такива личности в България вече има достатъчно! Обърнете се към съвеста си и ПОМОГНЕТЕ!!! Който помага и Господ му помага!!!

  2. Каквото мога, което е по силите ми, съм готова да помагам. Засега правя всичко възможно в информационната война. Ако се събират помощи за Донбас, също бих се включила, без колебание. Какво друго мога да направя?

  3. В България след нахлуването „на свободата и демокрацията“ има два вида хора. Богати и бедни. Богатите по принцип не помагат, а бедните и да искат, нямат тази възможност. Не само българите, целият свят пропада.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *