Докъде Стигнахме! 100 кила дава акъли по телевизията за родното образование!

100 кила грамотностРапарът 100 кила се нацупи в ефир и се разсърди на Диана Найденов.

Голяма грешка е, че дойдох на гости в „Челюсти”. Не съм свикнал някой непрекъснато да ме прекъсва, когато говоря, каза самонадеяно рапърът, който не търпи да му противоречат и да му задават неудобни въпроси.

Аз  такава комуникация не харесвам, каза Килата, който е известен с това, че дава интервюта само срещу пари. И държи да знае въпросите и темите предварително.

Така, за да замаже положението, водещата се принуди да стигне до абсурдната ситуация – певецът с диплома от 8-ми клас, рамо до рамо с бившия просветен министър проф. Тодор Танев да обсъжда проблемите в българското образование.

Откакто спечели риалити шоуто „Звездни стажанти“ Килата реши че е № 1 по всяка тема и с хъс се метна да обсъжда родното училище, като го нарече „старомодно“. Материалът бил труден и не учел децата да мислят. Учителите работели по график, който пък бил вкаран в таблица.

Новоизлюпеният спец даде идея малките да се учат на по-практични неща и да се набляга на спорта, изкуствата и рисуването.

Той даже не се сети, че все още не може да пише добре, не владее българския език и прави такива грешки, че в шоуто Албена Вулева избухна и го нарече „пълен неграмотник“.

Което си беше и чистата истина.

Колкото и да плаче Килата по телевизията, училището трябва да научи подрастващите на родния им език, да го използват правилно, да знаят как се пишат думите, на родната история, защото човек без история е безродник, на елементарни познания по география, тъй като светът е глобален, на математика, защото без нея не можеш и хляб да си купиш.

Няма държава, в която учениците само рисуват, ритат топка и учат шев и кройка.

Ако беше така, 100 кила нямаше сега да е рапър, а министър на образованието!

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/O6a2Nilu9hM

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *