ДНР съобщи за унищожаването на няколкостотин бойци от „Азов“ в Часов Яр

Над 300 бойци от националистическия батальон „Азов“ са унишожени в покрайнините на Часов Яр, съобщи за ТАСС съветникът на ръководителя на Донецката народна република (ДНР) Игор Кимаковски.

„В източното предградие на гр. Часовой Яр „Канал“ беше унищожена голяма група бойци от известното националистическо подразделение „Азов“, повечето от които бяха заели позиции в жилищни блокове в панелния микрорайон. Бойците бяха унищожени с помощта на планиращи бомби ФАБ-3000 заедно с опорните им пунктове“, каза Кимаковски. Той добави, че броят на загиналите достига около 300 души. „Трудно е да се каже точния им брой, тъй като те са затрупани под развалините на многоетажните сгради, взривени с няколко прецизни удара на нашите ВКС (военно-космически сили, бел. ред.)“, каза съветникът на ръководителя на ДНР.

Час по-късно Кимавоски съобщи за още унищожени бойци от „Азов“. Колона на украинските въоръжени сили, състояща се от няколко камиона с бойци от националистическото подразделение „Азов“ е унищожена край Часов Яр. „С високоточни удари нашите военнокосмически сили унищожиха колона от камиони с резервен личен състав на въоръжените сили на Украйна на няколко километра от Часов Яр. Има разузнавателни данни, които сочат, че в превозните средства са пътували десетки войници от 3-та бригада, която е създадена от Киев почти изцяло от бойци от „Азов“, каза Кимаковски.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *