Гутериш: Ивицата Газа се превръща в „гробище за деца“

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви днес, че защитата на цивилните „трябва да бъде от първостепенно значение“ в конфликта между Израел и палестинската групировка Хамас, предупреждавайки, че Ивицата Газа се превръща в „гробище за деца“, предаде Reuters.

„Наземните операции на Израелските отбранителни сили и продължаващите бомбардировки в Газа удрят цивилни, болници, бежански лагери, джамии, църкви и съоръжения на ООН – включително убежища. Никой там не е в безопасност“, заяви Гутериш пред репортери. 

По думите му се извършват явни нарушения на международното хуманитарно право и в тази връзка той призова за договарянето на хуманитарна пауза.

Терминът „хуманитарна пауза“ е непознат в международното право. В момента го използват единствено САЩ, за да контрират исканията на международната общност за незабавно прекратяване на огъня в Газа и насрочването на дата за мирни преговори между двете страни.

Използвайки днес термина „хуманитарна пауза“ шефът на ООН Антониу Гутериш всъщност ни казва, че подкрепя позицията на САЩ геноцидът на Израел срещу цивилното население в Ивицата Газа да продължи. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *