Голямо АнтиФашистко шествие премина днес по софийските улици: „Хора, бдете – Не на Фашизма!“

БСП от години настоява за забрана на „парада на омразата“ Луковмарш, но никой не предприема мерки срещу подобни прояви, заяви лидерът на столичните социалисти.

Председателят на БСП – София Иван Таков и неговият заместник Иван Пешев се включиха в шествието под наслов „Хора, бдете – не на фашизма“ (Антилуковмарш). То беше организирано от Градския съвет на БСП – София и от Българския антифашистки съюз с председател Евгений Белий. Преди шествието Иван Таков и Евгений Белий, който е председател и на Районната организация на БСП в „Красна поляна“, поднесоха цветя на Паметника на Незнайния воин.

Поклонихме се пред паметта на всички жертви на „кафявата чума“, каза Иван Таков. – Именно тази памет ни повелява да отречем завинаги фашизма, расизма, ксенофобията, антисемитизма и всички други форми на дискриминация. И ни задължава всеки път да се противопоставяме категорично на провеждането на парада на омразата Луковмарш и всякакви подобни прояви“.

Лидерът на БСП – София припомни, че на последната сесия на СОС общинските съветници от групата на „БСП за България“ призоваха всички политически групи да заявят категорична позиция срещу Луковмарш. „От години настояваме за забрана на тези паради на омразата, както и на всякакви движения, действия и демонстрации на расова, етническа, религиозна нетърпимост и антисемитска пропаганда. За съжаление, всички наши призиви остават без успех, коментира Иван Таков. – Причината е, че никой не предприема мерки срещу подобни прояви. А през последните години се нагледахме на нарастваща нетолерантност, на ксенофобия, на фашистки прояви не само у нас, но из цяла Европа и по света“.

В изказването си пред антифашистите, които се включиха в шествието, Евгений Белий отбеляза, че факелните шествия, организирани от привържениците на ген. Христо Луков, са в дълбоко противоречие с изконните хуманни ценности на българския народ. „Народ, който с основание може да се гордее с това, че спаси своите евреи. Народ, който отреди навремето на ген. Луков ролята на политически маргинал и заради това е още по-позорно това, че днес определени среди се опитват да го героизират, каза той. – Не е нормално в 21 век по улиците на България да шестват фашисти. Не е нормално година след година ние, българските антифашисти, да протестираме срещу провеждането на тази проява, но гласът ни никога да не бъде чуван. Не е нормално една държава да толерира този парад на екстремизма, ксенофобията и неонацизма“.

Председателят на Българския антифашистки съюз добави, че през последните две години беше ясно доказан един факт. „Неофашизмът и неонацизмът не само, че не са изчезнали като геополитически явления, но стават все по-опасни, каза Евгений Белий. – С това шествие ние призовахме българските граждани: „Хора, бдете!“. Не позволявайте на екстремистите да оскверняват паметниците на антифашистката съпротива и тези на Съветската армия – освободителка на Европа от „кафявата чума“! България днес има нужда от своите синове и дъщери, отстояващи историческата истина за фашистките и нацистки зверства!“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

20 коментара

  1. Бдете и не шизофренясвайте! КУРнела изпрати оръжие за избиване на руснаци, после лицемерно гласува против, сега шествие!
    Ако нещо не е наред- не вие, те са болни от шизофрения!
    Нямам думи!
    Да измре цялата фашистка сган!

  2. Тези и техните партийни бонзи напълниха Украйна с българско оръжие и боеприпаси, проведоха онзи ден показен конгрес в НДК – и сега вече „разслабват“ с шествия…

    • Видях други ваши коментари, прав сте за отвоюването на суверенитета, ама не виждам как ще стане. Явно е вярна максимата, че хората искат да бъдат лъгани.
      Всъщност има един начин, но няма достатъчно желаещи:)

      • Видях ваше изказване за революцията като единствен изход. Права сте. Но в нашите, български условия, това май съвпада като резултат с него – имам предвид отвоюване обратно на суверенитета. И сега ще се възползвам от думите ви:“…не виждам как ще стане.“

  3. Какво се надървихте срещу Нинова бе Господа.Нима не е ясно,кой е продиктувал изпращането на оръжие при наличието на двама Натовски генерали, единия президент. Нима не е ясно, че България е Колония,или подмандатна територия,в която проекта на всяко следващо правителство се уточнява в метрополията, нашите само го съобщават. Нима не е ясно,че със всеки изминал ден скоростно ни затриват.Американците вече решават въпросите и на правосъдието у нас,а подлогите пляскат с ръце въодушевено.Нима не е ясно, че след като източиха по най-примитивен път милиарди за въображаеми изтребители на астрономически цени,сега са на път да ни съсипят и енергетиката, от там и останалата индустрия и абсолютно всичко останало, защото вече нямаме и земеделие.Заръфали са ни като гладни хиени, а ние тръпнем като захапано тревопасно без изгледи за спасяване.

  4. Всички педали и джендъри от години скачат срещу Курнела, все едно преди нея не сраха още по-големи лайн@.
    Тези пък дето подписаха смъртната присъда на България с влизането ни в джендърхалифата и сатанинските окупационни бази, били против Луковмарш.
    Тотална шизофрения е национални предатели да се борят срещу българин, който се е бил за родината си….
    Курнела е най-малкият проблем на антибългарската антисоциалистическа антипартия и докато не се избият всички сорсоидни слуги там няма да има значение кой е начело. Така че мръсните сорсоиди и национални предатели да се спрат малко.

  5. Г-Н ПЕТЪР,НИЕ СМЕ МЪРША! ИМА МАЛКИ ПРОЦЕНТИ ХОРА,НО КАТО ЦЯЛО СМЕ НИЩОЖЕСТВА!!!

  6. Да Ива, това е горчивата истина и просто не може да се избяга от нея. Гледайте последното предаване на Васил Василев и проф. Иво Христов. Диагнозата е смазваща, един рядък ум, който не се чува от оглушалото ни племе.“Проф. Иво Христов: Тези, които слугуваха на СССР сега слугуват на САЩ!“ https://www.youtube.com/watch?v=AvBbIwmwobc Има само една разлика, но тя е ОГРОМНА. Докато слугувахме на СССР, България стана модерна държава, слугуването на хищници като на европейските колонизатори и на Щатите е пътя към небитието.

  7. Има обаче едно възмездие, което се приближава като циклон, като буря, като тайфун, това е справедливот възмездие за колониалната алчнст на европейските страни, след което ще последва смъртта на сегашния хегемон.Пиши ги тия работи бе хора.Сега Хегемона изяжда предсмъртно Европа, утре ще бъде изоставена и забравена.“Video: America is at War with Europe.“https://www.globalresearch.ca/video-america-is-at-war-with-europe/5808102 Авторът не е кой да е а Известния Мишел Шосудовски от Отава.

    • Г-н Петър, отдавна ги пишем тия работи за хегемона и ги знаем много, добре- ама какво от това. Ако не им служеха нашенските пионки, нямаше да си изпълняват плана.
      За горната женица- чиста като сълзица, истинска светица…

  8. Какво става с един народ на който в днешно време му се спре електричеството? Оставен самна себе си той просто се връща в средновековието, ако не и още по-назад. Както виждаме, това може да се осъществи с военни средства и значителни разходи за разбиване на инфраструктурата на енергетиката, както става в Украйна или без разходи – само с команди от посолството зз спускане на целенасочено погрешни решения и деийствия целящи затриване на енергетиката, както става у нас. Не знам дали връщането ни в средновековието е крайна цел, но със сигурност съсипването и овладяването на енергетиката ни ще ни направи още по-лесни за манипулиране, командване и трайно заробване. И забележете без война, без никакви усилия и разходи. Даже не е нужно да се разбива инфраструктурата на енергетиката – само се дава команда и се дърпа шалтера. И цялата територия потъва в мрак, студ и парализа.

  9. Какво става с един народ на който в днешно време му се спре електричеството? Оставен самна себе си той просто се връща в средновековието, ако не и още по-назад. Както виждаме, това може да се осъществи с военни средства и значителни разходи за разбиване на инфраструктурата на енергетиката, както става в Украйна или без разходи – само с команди от посолството зз спускане на целенасочено погрешни решения и деийствия целящи затриване на енергетиката, както става у нас. Не знам дали връщането ни в средновековието е крайна цел, но със сигурност съсипването и овладяването на енергетиката ни ще ни направи още по-лесни за манипулиране, командване и трайно заробване. И забележете без война, без никакви усилия и разходи. Даже не е нужно да се разбива инфраструктурата на енергетиката – само се дава команда и се дърпа шалтера. И цялата територия потъва в мрак, студ и парализа.

  10. ТИЯ СИ ПРЕКРАЧИХА ВСИЧКИ ЧЕРВЕНИ ЛИНИИ – ОРЪЖИЕ ПРЕЗ ПОЛША, ГОНЕНЕ НА ДИПЛОМАТИТЕ, СПИРАНЕТО НА ЕВТИНАТА ГАЗ, МАКЕДОНИЯ, ГЛАСУВАНЕ ЗА САМОЛЕТИ НА ЧЕРТЕЖИ И ПОДАРЯВАНЕ НА 3 000 000 000 ЛВ. ВМЕСТО ВЕДНАГА ДА СЕ ОТДРЪПНАТ И ПРЕДАТЕЛСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ДА ПАДНЕ БСП КАТО МАТРОСОВ ДРАПАХА ЗА КИРЧО, КОКОРЧО И ИЦО-ГРАНТАДЖИЯТА. НЕ ГИ ГЛЕДАЙТЕ КАКВО ГОВОРЯТ В ОПОЗИЦИЯ, А КАКВО ВЪРШАТ. И ЗА ЕВРОТО СА БСП – ТОФАВА ЩЕ ВИДИТЕ КАКВИ ЦЕНИ ЩЕ ДОЙДАТ. САМО ВЪЗРАЖДАНЕ Е ИЗХОД ЗА БЪЛГАРИЯ, АКО НАРОДЪТ СЕ УСЕТИ И ГЛАСУВА.

  11. ЕВРОТО И ЩЕ ДУХАТЕ ДЕДОВИЯ, АКО ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЯХ. ТОВА ЗА ДЖЕНДЪРИТЕ ГО ПРИКАЗВАТ ЗА ДА ГИ ИЗБЕРЕТЕ И ПАК ЩЕ ВИ ПРОДАДАТ, КАКТО ВИ ПРЕДАДОХА ЗА ОРЪЖИЕТО, МАКЕДОНИЯ, РУСКИТЕ ДИПЛОМАТИ И Т.Н. ДА НА БИ ВЪЗРАЖДАНЕ ДА СА ЗА ДЖЕНДЪРИТЕ??? САМО ТЕ ЗАСЕГА ОТСТОЯВАТ И СЕ БОРЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ. АКО НЕ ПРОГЛЕДНЕТЕ – ДУХАМЕ СУПАТА.

  12. ПОЗДРАВЯВАМ ЕДИНСТВЕНО ИВИ. МИСЛЕТЕ И ГЛАСУВАЙТЕ ПРАВИЛНО. НАШИТЕ БСП-АРИ НАПРИМЕР В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ СА КРАДЦИ И ЛИЦЕМЕРИ ДО ЕДИН. пАСКАЛЕВ КАТО БЕШЕ КМЕТ – ВЛЕЗЕ КАТО БЕДНО ДАСКАЛЧЕ А ИЗЛЕЗЕ – ОЛИГАРХ, ДОБРЕВ СИ ИМА ГРАД – Г. ДЕЛЧЕВ, СВИНАРЯ ОТ ПЛОВДИВ, КОРНЕАЛА СЕДЕСАРКА – Е СЪС ЛАПАЧКА ОТ ПРИВАТИЗАЦИЯТА И Т.Н.

  13. Това шествие не ви ли прилича на онова факелното на укрите. Така започна всичко! Черни дрехи, факли, озверели физиономии – с една дума зомбирани индивиди! Нямат ли малко мозък в главите си! Остава и укрите да се присъединят към това шествие и ето ви майдан!

  14. В София и в други градове има улици носещи имина на Ал. Стамболийски, Гео Милев, Н.Вапцаров и др. Всички те са избити с мълчаливото съгласие или по ирзичво нареждане на цар Борис 3. В същото време има булевард носещ неговото име. Е, как може в един и същ град да има улици носеди имената на жертвите и на техния палач? Това е български феномен. Друга такава държава в Европа няма. Все едно в Берлин да се появи улица Адолф Хитлер, а в Рим Бенито Мусолини. Ей,хора, бъдете бдителни! Фашизмът се завръща.

    • У НАС ВСИЧКО МОЖЕ!НЕ СЕ ЧУДЕТЕ,НИЕ ЗАТИВА СМЕ НАЖТИВА ДЕРЕДЖЕ! ОТ ПЛИТКОУМИЕ!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *