Голямата картина: През 2012 г. Русия каза „Нет“ и Западът се Срина! Глобализмът е в пламъци, Либерализмът е мъртъв!

Най-важното във всеки геополитически анализ е да нарисува възможно най-точно „голямата картина“. Ще се опитаме да ви я нарисуваме така, както го правим през последните 10 години. Какво е голямата картина? Най-голямата, която можем да опишем.

Голямата картина не е добра. Даже е много лоша, тъй като англосаксонският ционизъм, т.е. триото САЩ – Англия – Израел тласкат земната цивилизация към „Сценария на лудостта на края на времето“. Техният либерализъм и глобализиране се провалиха. Край. Глобалното доминиране на либералните елити приключи. Все още се опитват да контролират всичко, но вече знаят какво ги очаква зад ъгъла. Техните стратегически „обсерватории“, разположени в доскорошните им колонии по континентите, им съобщават, че нямат изход.

Но въпреки това те се опитват да се спасят чрез войни в Сирия, Иран, Украйна, Венецуела, Балканите… чрез всевъзможни цветни революции, чрез НПО-паяжини за влияние и налагане на контрол… Целта на всичко това е те, западняците да останат на върха на властовата пирамида и на финансовия доларов монопол. Това обаче не е само деформация, а и извращение.

Зелената хартия не може да се яде, не може да се сипе в резервоара, не може да ви ушие панталоните. Не става даже за тоалетната. Много е хлъзгава, т.е. с различна плътност и грамаж. Зелената хартийка е извращението на капиталистическата мошеническа пирамида, изграждана от столетия от международния банков картел.

Този глобален криминален синдикат контролира всяко правителство и корпорация. Но те знаят, че дните им са преброени не заради някакви драматични революции или въстания, а заради задънената улица в която политико-икономическият им модел вкара света. Въобразяваха си, че са богове, докато всичко излезе от контрол.

Ситуацията е необратима. Прожекторите вече са насочени върху тях и техния криминален неадекватен фалшив модел, декориран с измами и дезинформации.

В крайна сметка се оказа, че техният капитализъм е либерален глобофашизъм и присъда за планетата и човечеството.

Това е страшната истина за нашите дни.

„Сценарият на лудостта“ приключи. Но те все още се опитват да впримчат в него колкото се може повече „души“ в тяхната матрица, олицетворявана от „черната аристокрация“, Комитета на 300-те, Римският клуб, глобалистите, международния банков картел, „дълбоката държава“. Тристранната комисия, билдербергите, ЦРУ, MI6, Моссад, ФБР – анти-Путин, анти-Асад, анти-Китай, анти-Иран, анти-Салвини, анти-Орбан и т.н.

Либералната версия за развитието се оказа фундаментално погрешна, заедно с идеологията за „човешките права“, двойните стандарти, с илюзията за безкрайния и неограничен икономически ръст, и за глобалната средна класа.

Това не можеше повече да продължава. Сега сме в момента на голямата неприемственост.

Разбира се, това все още не означава, че бъдещето е наше. Но със сигурност повече няма да е тяхно. Бъдещето отново ще е отворено за всички.

Атаките срещу противниците на неолибералния ред в България и по света се засилват. Това също е знак, че краят на този западен модел е настъпил. Всички онези, които днес са забранявани, демонизирани, тормозени, ликвидирани, маргинализирани, криминализирани, ще бъдат първите, които ще влязат в постлибералния период, т.е. първите, които ще излязат от сегашния кошмар, за да влязат в онова, което идва. То още не е известно.

Но най-важното е да излезете от гетото на своя страх и да влезете в боя. А „там ще се види“.

Излезте от гетото на страха. Влезте в боя, след това ще мислим какво ще правим утре.

Както се вижда на всяка крачка агонията на либералния звяр е опасна, заради което бъдещето е взривоопасно.

Това не е есе или експозе. Това е истината за голямата картина, най-голямата каквато досега може въобще да бъде описана.

Ако „сляза“ един етаж по-ниско в голямото обобщение, ще напиша, че капиталистическият строй във формата на либералния империализъм достигна края на своето развитие. В близките години трябва да отстъпи мястото си на нова формация, която се заражда в Евразия – Русия, Китай, Иран, в Латинска Америка – Венецуела, Куба, Никарагуа, Аржентина, и в някои части на Африка.

Либералният капитализъм катастрофира, защото може да съществува само при завоюването и унищожението на нови пространства. Но възможностите за разширение бяха изчерпани. Останаха само териториите на Русия, Китай, Иран.

Преди всичко на Русия, която най-накрая каза „Нет“.

Западът не успя да разгроми Русия, както направи това със СССР. Ако беше успял, щеше да получи нова отсрочка на смъртната си присъда за няколко десетилетия. Но опитите за подчинение на Русия и Китай се провалиха. Оказа се, че те са друга цивилизация, несъвместима със западните „ценности“.

„Златният западен милиард“ беше взривен отвътре. Времето му изтече. Скоростта на разпадането на западния глобален модел расте. Губи адекватност.

Това има и своята добра страна, защото потвърди теорията и практиката за петте етапа на колапса на империите:

  • етап 1: финансов колапс;
  • етап 2: търговски колапс;
  • етап 3: политически колапс;
  • етап 4: социален колапс;
  • етап 5: културен колапс.

В новите съвременни условия ще добавя:

  • етап 6: военен колапс;
  • етап 7: геополитически колапс.

Или по-просто казано САЩ и Западът се „скапаха“, не им достигнаха сили и възможности за световно господство. Те все още искат, но не могат. И продължават тъпо и упорито да опитват, защото нямат друг изход. В това е опасността на момента.

САЩ дължат на човечеството над 250 трилиона долара. Повтарям – става дума за 250 трилиона долара /я според някои икономисти дори за 1 квадрилион долара/. Ако се наредят техните зелени хартийки една връз друга, те вероятно ще стигнат до Луната.

От тази яма излизане няма. Затова се опитват с война. Но и тя вече е невъзможна, защото се появи най-новият елемент на геополитиката – хиперзвуковите оръжия на Русия и Китай.

Въпреки това сега САЩ и Израел се опитват да качат на влака на последната война Иран, Сирия, КНДР, Балканите, Украйна.

Правят последно разпределение на ролите. Европа я готвят отново за война срещу Русия. А персонално САЩ се готвят за разправа с Китай. Планът е в действие.

Това е голямата им картина. Доста примитивна. Но не очаквайте във Вашингтон, Лондон и Тел Авив да има гении. Напротив. Напоследък тия места са се превърнали в оранжерии за идиоти, които доведоха общественото развитие до задънена улица и превърнаха обикновения човек в животно.

Над човечеството виси призракът на глобофашизма с унищожението на 6 милиарда. Процесът върви отдавна.

Единственият ни шанс е унищожението на тази извратена човекоядна система и замяната й с човешка, хуманна система.

Либералният капитализъм по дефиниция е престъпление.

Фашизмът е частен случай на капитализма.

Глобофашизмът е частен случай на либералния капитализъм и идеология, узаконяваща унищожението на милиарди хора. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. НАТО И ЕС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ СВЕТОВНИ ТЕРОРИСТИ КАПАНИ НА САЩ ИЗРАЕЛ И ЛОНДОН ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА ГОРДА СВЯТА НЕПОБЕДИМА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ

  2. Позволете ми да не споделя вашият оптимизъм. Глобализмът е силен и в момента, реално икономически само Китай му противостои. Какво е Китай обаче? Опасност! Китай е драконът, когото алчността събуди. Той обаче е самостоятелен, надменен и ксенофобски. Набирайки сили ще стане безцеремонен. Какво заменяме? Глобализъм с национален „комунизъм“. Сложен е нашият свят и никое решение не е еднозначно положително, няма чиста победа. Светът е уголемен модел на нашата държавичка, с цялото несъвършенство, което ни заобикаля. Тъкмо „нашите“ победят и докато се радваш, те свалят маските. Може би хората не са достатъчно напреднал вид, съдейки по отношението по между си и към останалите съквартиранти на родната планета.

    • И аз така мисля,глобализмът е по-силен от всякога,той е изгоден и за Китай.Спирането му е временно,докато този президент е на власт.
      И всички са в играта,всички,дори да не искат или искат!
      Що се отнася до Русия и те са в играта и се насират от страх.Но конфликта с Русия е опасен за цяла Европа и не трябва да се допуска.Мачкането на Русия я принуди да се завърти към Азия,а това не е добре за Европа.

  3. КОЛАТА НА ПРОФЕСОР ВЕЛИСЛАВ МИНЕКОВ Е ГЛАСА НА НАРОДА НЯМА ДА НИ ЗАПУШЕТЕ УСТАТА УПРАВЛЯВАЩИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ ПОДПАЛВАЧИ МАФИЯ ГЕРБ ЗНАЕМ ЧЕ ВИЕ Я ЗАПАЛИХТЕ А НИЕ НАРОДА ЩЕ СМЕНИМ СИСТЕМАТА НА УПРАВЛЕНИЕ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е ЕДИНСТВЕНО И САМО СЪС БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ ВЪН ОТ ЖИВОТА НА НАРОДА БЪЛГАРОУБИЙЦИ ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ЗА ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА СЪС НАРОДНИЯ НИ ОБИЧАН ПРЕЗИДЕНТ РУМЕН РАДЕВ ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ДА СЪЗДАДЕМ ГРАЖДАНСКИ ПАРЛАМЕНТ ЗА СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ МАФИЯ ГЕРБ И ПАРТИИТЕ ИЗЯДНИЦИ ЗА СВИКВАНЕ НА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ЗА ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА НАТО И ЕС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ВЗЕМЕТЕ СИ И БОЙКО И ЦЕЦО БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ ЗАЕДНО СЪС МАФИОТСКАТА ИМ ШАЙКА ГЕРБ ОЛИГАРСИТЕ ДА ВРЪЩАТ ДЪРЖАВНАТА СОБСТВЕНОСТ ЗАГРАБЕНА НЕЗАКОННО ТЯ Е НАША НАРОДНА ДА НЕ СТЕ ПОСМЕЛИ ДА ДАВАТЕ НАШИТЕ НАРОДНИ ПАРИ ЗА Ф_ 16 ЩЕ ВИ ИСПОЗАСТРЕЛЯМЕ

  4. В основата на всички системи след Първобитно общинния строй стои човешката алчност. Комунизмът се опита да я изкорени от човека, но беше победен от алчността. Това което ни очаква в близко бъдеще е още по-голяма трагедия. Единия вариант е Русия и Китай които са В началната фаза на капитализма да му удължат живота. Втория вариант е 3-та Световна война и третия вариант е, ако има извън земни, да спасят човечеството от пълно унищожение.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *