Говорителят на правителството ЗАПЛАШИ ГЕШЕВ: СПРИ ДА ПАЗИШ ГЪРБА НА БОРИСОВ ИЛИ ЩЕ СИ ГО ОТНЕСЕШ С НЕГО!

„Колко време й трябва на Прокуратурата да установи къде са отишли милиардите от „Автомагистрали“. Според мен 2 часа“, обвини Антон Кутев.

Говорителят на правителството Антон Кутев остро нападна прокуратурата на Гешев, като я обвини в бездействие по отношение на всички досегашни разкрития на служебния кабинет за престъпленията на Борисов и кликата му. Кутев даде пример с държавната фирма „Автомагистрали“, за която Софийска градска прокуратура съобщи, че е разпоредила разследване.

„Софийска градска прокуратура каза още преди 20 дни, че е влязла в „Автомагистрали“, но така и не чухме нещо да се е случило“, каза Кутев. „Колко време им е необходимо на хората на Гешев да установят какво е преведено по сметките на тези 30 фирми, които са получили милиард и половина от „Автомагистрали“?!  Ние смятаме, че тези пари властта на Борисов е дала на фирмите срещу комисионна от 20 – 30 %. Ако това е вярно, по сметките на тези фирми трябва да са приведени с 300 – 400 милиона по-малко. Колко време й трябва на прокуратурата да проследи тия финансови трансфери и да установи?! Ще ви кажа – проверката се извършва за по-малко от 2 часа“, заяви Кутев.

„Нямам агресия към прокуратурата. Проблемът ми с тях е, че бездействат умишлено, пазят гърба на един престъпник, който доскоро имаше неограничена власт в държавата. Ние от служебния кабинет си свършихме нашата работа – показахме кражбите и криминалните схеми в тази държавна фирма, сменихме й ръководството. Оттук нататък всички българи стоят и гледат и се питат ще има ли наказани, ще се върнат ли тези милиарди ?“, коментира още Кутев.

Скандално.нет припомня, че та 3 юни, т. г. Coфийcĸa гpaдcĸa пpoĸypaтypa обяви, че ce caмoceзиpa по случая. Това стана cлeд дoĸлaд нa Cмeтнaтa пaлaтa, cпopeд ĸoйтo пpaвитeлcтвoто „Борисов-3“ e пpeвeлo 4 млpд. лв. нa „Aвтoмaгиcтpaли“ в нapyшeниe нa зaĸoнa. „Oбpaзyвaме дocъдeбнo пpoизвoдcтвo зa извъpшeнo пpecтъплeниe oт длъжнocтнo лицe в дъpжaвнoтo дpyжecтвo“, съобщи прокуратурата на Гешев, но не посочи името на служителя в дружеството.  „B пepиoдa oт 01.01.2016 г. дo 31.12.2020 г. yмишлeнo нe са пoлoжeни дocтaтъчнo гpижи зa pъĸoвoдeнeтo, yпpaвлeниeтo и cтoпaниcвaнeтo нa възлoжeнaтa paбoтa, oт ĸoeтo са последвали знaчитeлни щeти зa пpeдпpиятиeтo“, ce ĸaзвaше в cъoбщeниeтo нa пpoĸypaтypaтa. И още: „Ще извършим вcичĸи възмoжни пpoцecyaлнo-cлeдcтвeни дeйcтвия, paзcлeдвaнeтo смe възлoжили нa Haциoнaлнa cлeдcтвeнa cлyжбa. Дeлoтo e взeтo и нa cпeциaлeн нaдзop oт Bъpxoвнa ĸacaциoннa пpoĸypaтypa“, заявиха от държавното обвинение.

Говорителят на служебния кабинет Антон Кутев

„Служебният кабинет извежда на светло престъпленията, които са се случвали в управлението на държавата. Никога не съм си представял дълбочината на мизерията и грабежа на това управление, което заварихме“, заяви още Кутев. По думите ГЕРБ са управлявали чрез всеобхватна система за грабеж. Става въпрос за системно сработване на различните власти в държавата, така че да се прикрива грабежа и да продължават да красаг безнаказано. Плащали са пари за 3-4 години напред, без гаранции, коментира Кутев и допълни, че голяма част от средствата няма да се върнат, тъй като са били похарчени нерационално. Кутев коментира, че злоупотреби имало например и при санирането.

Той заплаши прокуратурата, че ако в най-кратки срокове не доведе сигналите на служебния кабинет до съдебен резултат, ще се стигне до конституционна криза в държавата, а съответните прокурори и поръчителите им от предишната власт ще понесат тежки последствия. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Само това е начинът, друг просто няма и Антон Кутев бие смело в десятката.Разложението у нас на всички нива е достигнало невиждани мащаби. Питекантропът Борисов направо осветли Карл Май като писател, защото е прочел една от книгите му, единсрвената през целия си интелектуален живот. През другото време се е молил да остане в историята на България и Европа като най-най……………..е ще остане.

  2. От 89г насам нямаме държава, а само жалко подобие! Разграден двор в който се търкалят чужди магарета без да има кой да ги изгони!

  3. АНТОН КУТЕВ ИМАШ ЦЯЛАТА НИ НАРОДНА ОБИЧ И ДОВЕРИЕ ДА ЖИВЕЕ И ПРЕБЪДЕ БСП ВСИЧКИ ЛЕВИ ПАРТИИ СЪЕДИНЯВАЙТЕ СЕ В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ТАЗИ Е НАРОДНАТА НИ ВОЛЯ СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ СА БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА В ИМЕТО НА ДЕЦАТА НИ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БСП

  4. Рекетьорите с продънените анцуци сега са облечени във ?Версаче“ и „Армани“! На всичко й отгоре с фалшивите си дипломи окупираха ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА:- полиия, прокуратура, съд, Министерси съвет, Парламент! Временното правителство успя да отгърне само корицата на „романът“, който мафията пишеше безнаказано повече от 30 години! ако цялата Истина излезе на яве, здрав човешки разум НЕ би издържал!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *