Проф. Баева: Първата задача на БСП е да ОСВОБОДИ България от Олигархията и Мафията!

„Преди 130 години една група хора решава да направи нещо ново в България. Те взимат една нова, европейска идея – идеята на социализма. И на нейна база създават партия. Така се ражда българската социалдемокрация. Едва ли някой от тези мечтатели си е мислел, че само половин век по-късно техни съмишленици и наследници ще реализират тази идея в управлението на страната. Защото когато са създавали българската социалдемократична партия, основният въпрос, който учредителите са си задавали, е бил: “Има ли социализмът почва в България“? В крайна сметка са си отговорили положително и половин век по-късно други техни последователи са се опитали да го реализират. Едва ли някой от тях е мислил, обаче, че 100 години по-късно този опит за налагането на всеобхватна справедливост ще бъде саботиран и провален… и днес отново на нас ще ни се поставя същият въпрос. Днес, 130 години по-късно, ние сме тези, които имаме задачата и мисията да продължим идеята на първооснователите да изградим едно социално-справедливо общество.“ С тези думи проф. д-р Искра Баева откри официалните чествания на Бузлуджа, по повод 130 години от началото на организираното социалистическо движение в България.

Проф. Искра Баева официално откри честванията на Бузлуджа, по повод 130 години от началото на организираното социалистическо движение в България.

По думите й в социално-справедливото общество всеки има достойно място и това място не е в резултат на милостиня и благотворителност, а резултат от изконното право на всеки един да участва в създаването на блага, в разпределението и в ползването им. „Носителят на тази идея е българската левица“, тържествено заяви проф. Баева.

Тя попита: “Каква е задачата на БСП и на цялата лява общност днес?“ и отговори така: „Първата задача пред нас е да освободим българското управление от олигархията и мафията, които са го превзели. Втората и по-важна задача е да не бъдат пропилени онези усилия на протестиращите от миналото лято, да не бъдат разочаровани отново, да бъде върната демокрацията такава, каквато наистина е. Демокрацията означава участие на всеки във взимането на решения. Тя трябва да даде възможност на всички да изградят един свят, в който важни са не парите и алчността, а разумът и участието. Свят, в който е най-важно това, което всеки от нас може да направи за своя народ и своята държава“, обясни проф. Искра Баева.

Проф. Баева завърши своето изказване със следния призив: „Нека посветим своите усилия днес и в следващите години на тази основна задача – да изградим един по-човечен свят.“ Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. ОЛИГАРХИЯТА И МАФИЯТА СА ПРОДУКТ НА НАТО И ЕС ТЕ ГИ ВНЕСОХА С ЛЪЖЕДЕМОКРАЦИЯТА КОГАТЕ ТЕ СЕ МАХНАТ ОТ БЪЛГАРИЯ ТОГАВА ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ МАФИЯТА И ОЛИГАРХИЯТА НАТО ЕС САЩ СОРОС ТУРЦИЯ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ МРАЗИМ ВИ ДА ЖИВЕЕ И ПРЕБЪДЕ ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ САМО ДРУЖБАТА С РУСИЯ НОСИ СВОБОДА НА РОБА

  2. Госпожо професор, обяснете на слушателите си, как Гергор-свинаря стана милионер /от склададжия на фураж в свинекомплекса – Маноле/ и тогава говорете за светлото бъдеще!

  3. Много, много нагло! Вижте й родата къде е, протежетата, които създаде къде са, наглост до безобразие!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *