Гинка Върбакова е в Шок! ЗАБРАНИХА Й ДА КУПИ ЧЕЗ! Вижте Кой Стопира Сделката:

Неочакван удар се стовари върху Гинка Върбакова и сделката й за закупуване активите на ЧЕЗ. Въпреки че шефът на КЕВР Иван Иванов, в нарушение на закона, отказа да спре сделката, само и само посочената от ГЕРБ пазарджиклийка да сложи ръка върху най- голямото родно ЕРП – днес стана ясно, че СДЕЛКАТА ПРОПАДА! А препъникамъкът дойде от другаде. Вижте откъде:

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) забрани на фирмата на Гинка Върбакова „Инерком България“ да придобие бизнеса на ЧЕЗ у нас.

Позицията на анти-монополния орган е, че сделката би довела до съществено негативно въздействие върху пазара на електроенергия у нас. И нещо повече… цитираме дословно: „С оглед широкия обхват от дейности на придобиваните дружества и тяхното значение за електроенергийната система на Р. България, е налице основание да се приеме, че настоящата концентрация е от стратегическо значение за страната, като потенциалните ефекти от нея биха имали пряко отражение върху националната сигурност“.

Гинка Върбакова може да обжалва решението на КЗК през Върховния административен съд в срок от 14 дни. От пазарджишката фирма обявиха, че са изненадани от заключението на антимонополния орган. И има защо!

Членовете на комисията до един са кадри на ГЕРБ, тъй като се избират и назначават от парламента за мандат от 5 + 5 години.

А ГЕРБ определено са зад гърба на Върбакова. Същите направиха „чудеса от героизъм“, като нарушиха 5 закона, само и само да прокарат сделката. Така например миналия месец управляващите не позволиха отстраняване от поста на шефа на КЕВР Иван Иванов, който в разрез със закона, отказа да спре сделката между Върбакова и ЧЕЗ.

Още по-шокиращото е, че пак днес – 19.07.2018 Комисията за защита на конкуренцията взе още едно и още по-озадачаващо решение. Антимонополният орган спира още една важна за ГЕРБ сделка – продажбата на Нова тв. на чешкия кандидат-купувач- милиардера Петр Келнер.

Ето какво пише по този казус в становището си КЗК: „Създават се предпоставки сделката да доведе до установяване или засилване на господстващо положение, което значително би възпрепятствало конкуренцията на съответните пазари. С покупката на Нова тв. обединената група ще разполага със съществено предимство пред останалите конкуренти“.

Буди недоумение факта, че гербаджийската КЗК рязко започна най-съвестно да си върши работата. Въпреки че членовете й пряко засягат интереса на хората, които са ги назначили – ПГ на ГЕРБ? А може би разковничето на мистерията е в следното: КЗК може и да се избира от ГЕРБ, но е на пряко подчинение на Европейската комисия- тоест на Брюксел.

Изводът е, че: ГЕРБ СА ЗАГАЗИЛИ! И то много сериозно! Западните им шефове в Брюксел и Вашингтон очевидно не са доволни от някое тяхно решение и затова са решили да ги постреснат. Засега само с намигване. Ако е така, ГЕРБ са вече с един жълт картон. Но има и вариант евро-кукловодите да са толкова недоволни от колониалните си администратори ГЕРБ, че вече да подготвят почвата за отстраняването им от властта. И замяната им с друг про-западен политически проект.

Днешните 2 решения на КЗК са тежък удар върху правителството „Борисов-3“, което в продължение на месеци драпаше със зъби и нокти да осъществи двете сделки. Защото чрез едната Борисов и кохортата му слагат ръка върху най- голямото ЕРП в страната, а чрез другата налагат тотален медиен монопол. Работата и по двете сделки вече изглеждаше опечена… до фаталната и изненадваща за управляващата върхушка намеса на КЗК. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. След като гръмна новината, че Гинчето ще купува ЧЕЗ, великият стратег от Банкя се изцепи с думата „гадове“. Кого е имал предвид? Така и не се разбра.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *