ГЕРБ ЯХНА СЛАВИ! Защо шоуменът мълчи, докато Юда Борисов го Целува! Истината Виж Тук:

Референдумът, та референдумът!

Тази дума се превърна в сакрален лайтмотив за ГЕРБ през последните два месеца.

След като се съдраха от лай и вой до небесата, заляха Слави с компромати- изкараха го педофил, женкар и импотентен едновременно, гербаджиите изведнъж промениха тона и за платените им медии той внезапно се превърна в „преуспял шоумен“, „патриот“ и „истински българин“!

Неочакваната метаморфоза на милиционерската партия в отношението й към Трифонов и референдума му може да се обясни по много начини, но първият е – „мажоритарният вот“. След изборния разгром някой някъде отвори очите Борисови и той съзря златна възможност да се върне на власт точно чрез мажоритарно гласуване, защото по друг начин няма да може!

И ГЕРБ запяха нова песен: Дайте да послушаме волята на народа! Дайте да въведем мажоритарната система! Слави е прав!

Стигна се дотам, въртеливият Цецко да се обърне към новия президент ген. Радев, за да го призове да не разпуска народното събрание! За да може депутатите на ГЕРБ набързо да приемат промени в избирателния закон и още на изборите през пролетта да се гласува мажоритарно. Радев обаче отказа да наруши конституцията.

Каква е тази внезапна ГЕРБерска любов към Трифонов и референдума му?

И забелязва ли някой, че Борисов натиска не за гласуване на целия референдумен документ, а само за една единствена негова точка?

Това убягва в момента и на народа, и на опозицията – никой не вижда, че ГЕРБ се бори само за мажоритарния вот.

В референдума хората настояха и за намаляване на партийните субсидии до 1 лев на глас, и за електронно гласуване. Но тези теми сякаш минават мимоходом покрай ушите герберски и никой не се натиска да се удължи работата на парламента, за да намали субсидиите и партиите да спрат да ограбват държавния бюджет, а в частност и всеки един от нас. Наистина, нищо благородно и разумно! Само вотът е на дневен ред.

Според политолози, които засега изказват мнения само под сурдинка, защото официално им е забранено, ГЕРБ няма никакви шанс да се върне на власт. Дори соросоидните социологически агенции неохотно „признаха“, че партията на Борисов щяла да „разгроми“ БСП с… 1 % разлика. Единственият начин Борисов пак да яхне властта е мажоритарният избор. Как ще стане това ли? Ето как: Ще се раздели страната на ГЕРБоудобни избирателни райони, ще се купят циганите, Борисов ще хукне да спасява баби от преспите, ще сложи по един полицай временно във всяко село, ще мобилизира администрацията… и готово!

Вчера Бащицата даже обяви немислимото досега: В партията МУ за изборите през пролетта ще има гражданска квота. Листите ще се оглавят от неизвестно количество изявени личности, които не са членове на ГЕРБ. Чудо! Партийна революция на фона на досегашната теория на Борисов, че който не е с него е против него! Но щом идеята е да се върне партията на бял кон и да управлява, нищо чудно и бат Сали да стане мажоритарен кандидат.

И още по-нагло: Внезапно герберите обявиха, че са готови да предложат списък от 240 депутати!

Много хора се опитаха да анализират феномена – „Референдума на Слави“ и се чуха много противоположни мнения.

В началото въпросите бяха шест, но Плевнелиев услужливо ги редуцира до три, като махна най-важния – намаляване броя на депутатите на 120.

Слави протестира, но някак вяло. Не с оня хъс, с който агитираше преди това.

Направи концерт на Орлов мост, но само за да прикани хората да гласуват. Без да се ядосва особено, че му отрязаха половината въпроси.

После уж се ядоса се, че не му стигат 10 000 гласа, но разви някаква псевдодейност по въпроса: Протестира в ЦИК, поиска повторно преброяване… и млъкна!

А мълчанието му в момента пък е, меко казано, учудващо!

Трифонов е умен мъж и вижда, че ГЕРБ са му яхнали идеята. Видя, че първом го отрязаха от кръста надолу. Със сигурност забелязва и че ГЕРБ в момента се борят като бесни лъвове… но само за една от трите му точки. И дори не понечва да ги бъзикне по тоя повод в предаването си.

Защо?

С риск да убием вярата народна, или дори да сбъркаме, ние от Skandalno.net не можем да не попитаме следното:

Референдумът само идея на Слави ли беше, или е бил съгласуван предварително с Борисов?

Жестоката битка между ГЕРБ и Трифонов истинска ли беше, или добре режисирана комедия за наивници?

И ако е била истинска, защо сега, когато ГЕРБ си приватизира за собствено ползване една-единствена точка от референдума му, Слави мълчи като пукъл?

И колко струва мълчанието на Слави Трифонов?

Просто питаме… Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Една от малкото Ви статии, чийто финал е гола вода.
    Референдумът не е бил съгласуван с ГЕРБ, тъп въпрос, което влачи тъпизма и на следващите два.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *