ГЕРБ С КОШМАРНО РЕШЕНИЕ: ВДИГАМЕ ИНВАЛИДИТЕ ДА РАБОТЯТ! Трябва да получават с достойнство заплати, а не пенсии! Виж Тук:

инвалиди
Бъдещата работна сила на България!

След като оправиха всички проблеми в държавата, ГЕРБ готвят нови правила и за инвалидите! И по-точно – за издаването на ТЕЛК-ове.

„Ако хората, получаващи пенсии заради заболяване могат да ходят на работа или да вършат нещо срещу заплащане, вместо пари за пенсия, правителството ще им отпуска пари за рехабилитация“, обяви бодро  социалният министър Зорница Русинова.

Така работоспособността на инвалидите щяла да се повиши, а те щастливо щели да се влеят в редиците на трудещите се.

Идеята на управляващите била по този начин да изловят фалшивите инвалиди. Е, как с рехабилитация ще ловиш фалшив инвалид, не е ясно. Симулантите са дали достатъчно пари на когото трябва и няма да могат да бъдат пипнати. Защото този, който е взел подкупа, няма да разреши да се установи, че инвалидизирането е било купено. Защото пък в противен случай докторът-рушветчия го отнася по пълната процедура.

Остава другият вариант  – да се насърчават и подкрепят тези, които нямат 100 % инвалидност, обаче нямат и пари да се възстановят и  раздвижват. Това също граничи с безумието, защото родните рехабилитационни центрове са в повечето случаи занемарени дупки с изморени служители пред пенсия, или частни здравни заведения, в които за да влезеш ще ти е необходима една бала пари.

Значи едни пари ще отидат в джоба на частниците да изправят на крака някой след инсулт или инфаркт, но този някой никога няма да бъде работоспособен, защото пълно възстановяване не може да се получи. Дори да се случи чудо и човекът да стане като нов, опасността от рецидив на заболяването е доста висока – е препоръчително поне две години да се пази и чак тогава да се хвърли на трудовото поприще.

Преждевременното връщане на работа на инвалида може да го убие, категорични са лекари.

Същото важи и за оперираните от тежки форми на онкологични заболявания. Досега те получаваха първата година 100 процента инвалидност, тъй като ходят на химио и лечетерапии, чувстват се зле, повръщат, стресирани са, чудят се дали ще оживеят… Те не са обездвижени, не са в инвалидни колички, но е кощунство да ги пратиш на работа, докато се борят за живота си. Стресът от рехабилитацията би могъл да им докара бърз рецидив.

Хората без крайници също няма как да се надяват да им поникне нов крак или ръка, докато ги рехабилитират. А тези, които са свикнали с протезите си, сами започват да работят, защото пенсиите по болест са мизерни.

Има ясен закон, който определя кои заболявания изискват ТЕЛК, защото хората са непълноценни и нямат възможност да се трудят. Нима ще се отмени и наредбата за инвалидизирането?

„Добре е човек да изкарва с достойнство парите си, а именно като се труди сам“,  каза оптимистично социалната министърка от ГЕРБ.

И как ще стане това, госпожо Русинова?

С „Лазаре, стани!“?

А кой ще осигури работните места на изкаралите 20 дни безплатна рехабилитация инвалиди?

Работодателите не взимат здрави – прави хора, че даже и се гаврят с тях, ако са над 40 години… А какво остава да чакаме да наемат работник с един крак или една ръка. Или епилептик, или човек с тежък диабет, със сърдечно заболяване, който се задъхва само като измине 100 метра…?!?!?

Целта на мракобесното правителство на ГЕРБ е ясна: Да се отрежат пенсиите на болните и да ги оставят да се оправят както могат. И ако нямат роднини да ги гледат и хранят, да се задейства естественият подбор. Ако ме разбираш уважаеми читателю…

Планът Ран Ът в действие!

Дотам ли изпаднахте, господа утравляващи?

Да посегнете на мизерните пари на куците, кьоравите, сакатите и всички болни от „хубавото“ 26 годишно управление на България?

Това е геноцид! Това е узаконено убийство!

Защо направо не построите концлагери, та по-бързо да се свършва с клетия ни български народ? А? Skandalno.net

 

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

18 коментара

  1. Бог да ги благослови , да станат инвалиди и с тях да се гаврят така ! Не е ли по . лесно да решат евтаназията да стане задължителна за всички , които се разболеят и не могат да работят ? По справедливо би било , тези които получават инвалидна пенсия и работят да и бъде спряна , отколкото всички да бъдат лишени, тогава ще се разбере , кои са истинските болни и кои платени . Редкост ще е човек да може да работи и да се примирява с инвалидна пенсия !

  2. Който е без крака , но в инвалиден стол , е идеално оръжие в ръцете на терористите , защото вместо акумулатор…, НЕ ЗНАМ – , НЕ ЗНАМ ?

  3. Изродщина! Чудя се обаче, защо българите нищо не правим. Седим, вбесяваме се, но накрая нищо. И така до следващата гавра-подигравка.

  4. Аз пък не разбирам,защо винаги започвате с негативизъм и никога не се замисляте за потърпевшите от този акт. Защо ако един човек с увреждане има шанс за това да се чувства пълноценен за себе си и обществото,да не го направи. Според вас изолирани и затворници в собствените си домове,мизерстващи и забравени ,хората с увреждания са по-добре така ли? А знаете ли,че според процента инвалидност който ти е дала комисията ,работодателите имат или нямат право да те наемат на работа. Тоест ти и да можеш да работиш, примерно от вкъщи на компютър ,защото си по професия програмист,няма кой да те наеме ,защото си 100 % инвалид…..!

  5. Във всяка нормална държава има механизми, с които всички хора, които имах увреждания, им се намира подходяща работа/дейност-така хем не мизерстват на помощи, хем си запазват достойнството и се чувсват добре.Идеята не в лоша, но няма как да се приложи в България-„Хубава работа, ама българска“.

  6. Аз съм 55г на дясната ръка пръстите ми са одрязани при трудова злополука преди 35г имаше инвалидни фабрики и кооперации работех дойде демокрацията кооперациите ги закриха където и да попитам ми казват „сакати нещем“какво ще правя ако ми спрат 150то лв. пенсия?Мъжа ми е епилептик и с одрязан крак

  7. Този който е писал статията не си е направил труда да вникне в законопроекта. Или умишлено е изопачил написаното. За да си качествен журналист, а не драскач, трябва да проверяваш преди да пишеш!

  8. Точно заради това безумно решение на ГЕРБ няма да гласувам за тях, и не само аз. Много ще бъдем.

  9. Вие и без тези мерки, който взимате може да изловите инвалидите който найстина нямат заболявания.Толкова е лесно.но не ви се занимаваи сте решили да тормозите болните хора.Докога в тази държава ще продължавате с тези безумици.Господа управляващи до там ли стигнахте.Другите работи не сте оправили в държавата а тръгнахте да оправяте Телковете.

  10. Давам пример със себе си. Имам тежка форма на коксартроза плюс дископатия. Не съм в количка, мога да вървя, но не повече от 100 метра. Спирам, почивам, преодолявам болката, после още 100 метра и така. Пенсията ми е 180 лева, процентът инвалидност 63. От две години съм записана в Бюрото по труда. Искам да работя. Досега нито една фирма не ме е поискала. Като чуят инвалид и отказват. Как рехабилитацията ще ми помогне да си намеря работа? Мога да работя седнала, но НЕ МЕ ИСКАТ!
    Ходила съм на рехабилитация – знаете ли какво е? Правим гимнастика и се разхождаме около санаториума. Това го мога и вкъщи. Затова тази нова наредба не ме грее. Тя няма да помогне на мен и другите като мен с нищо!

  11. Кристално е просто. Или получават само пенсия, или само работят. Така всеки втори в администрациите, който има някакъв ТЕЛК, ще се откаже от пенсията, защото заплатата е в пъти повече. Иначе с 20 дни рехабилитация, ако се ставаше трудоспособен, всеки щеше да отиде. Нима мислите, че им е лесно с тези мизерни пенсии, болни и без работа? Кощунство е да посягате на болните!

    • вие така си мислите . ЧЕ НЕ МОЖЕТЕ , да работите !! Но все някаква работа за добри пари можете да свършите. Първо , ще получите като подарък електрически скутер 1200 лв аванс и 1 луксозна папка с документи , която е нужно да връчите лично на човека Х/- някой известен / и с уговорката за доплащане след връчване на документите.- 1800 лв.
      Второ в момента на връчване на папката , някой задейства СВУ умело скрито и поставено в подареният ви скутер

  12. Gospojo Rusinova po dobre vdignete tarteite vav parlamenta da rabotqt a ne da jiveqt luksozno sas parite na bedniqt narodez ,zashtoto vav Sveizariq parlamenta e samo 8 4oveka a te sa nai bogatata darjava problemat za bednata ni i bezakonova darjava ne e vav invalidite a problemat ste vie upravlqvashtite . Ne se podigravaite sas invalidite zashtoto znaete li GOSPOD zabavq ne ne zabravq .Kak ste hodqt invalidite na rabota sled kato nqma dori spezialni trotoari po koito da se dvijat horata sas invalidni koli4ki .Vie upravnizite trqbva da se sramuvate 4e nishto ne se pravi za invalidite vav Balgariq .

  13. А тия знаят ли че с пенсията за инвалидност някой хора преживяват на други им трябва за здравословно хранене ако е болен от диабет той трябва да се храни човека 3пъти дневно задължително,на някой им е лесно ядат 1 баничка за 1лв и приключват на мен тия 170лв отиват само храна.Да работя,но аз сметки нямам ли?Не искам ли и аз веднъж в годината да отида за 3-4 дни на планина или море в чужбина наистина на работещите инвалиди им се спира пенсията,но един германец не взима 200 евро заплата!!!!

  14. НЕКАДЪРНИЦИ СЪЗДАЙТЕ РАБОТА ЗА РАБОТОСПОСОБНИТЕ ДА НЕ СА РОБИ В РОДИНАТА И ЧУЖБИНА ОСТАВЕТЕ ИНВАЛИДИТЕ НА СПОКОЙСТВИЕ МОШЕНИЦИ МАФИЯ ГЕРБ БОКЛУЦИ КРАДЛИВИ МАХАЙТЕ СЕ ЩЕ ВИ ИЗХВЪРЛИМ ПРЕДАТЕЛИ

  15. Внасяш осигуровки за заболяване, когато заболяването дойде, те обявяват да здрав и те връщат да работиш болен и да продължаваш да внасяш осигуровки. Не само Геноцид, а Геноцид + Пладнешки грабеж.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *