ГЕРБ Клати Държавата по План: КОШМАРНИ СМЕТКИ ЗА ТОК ПОСИЧАТ БЪЛГАРИТЕ! Виж Тук:

„Да се създаде напрежение в обществото и несигурност“.

Това беше първата опорна точка, която Борисов спусна на ГЕРБ веднага след падането им от власт.

И резултатите са вече налице. През декември домакинствата получиха съвсем прилични сметки за електричество от ЕВН, ЧЕЗ и Енергопро. В средата на януари обаче същите стовариха такава секира върху клетите граждани, че едва не им отряза главите… и то откъм кръста.

Няма нормално обяснение как токът на отопляващо се с ел. енергия домакинство за ноември е бил 40-60 лева, а през декември е станал 150 – 200 лева. Ако се върнем към синоптичната обстановка, ще видим, че средните температури през ноември и декември са с разлика от едва пет градуса. Няма как народът да е замръзнал дотолкова, че да пусне на макс всичките си електроуреди и да изконсумира 4 пъти повече електричество. Тогава откъде са се натрупали тия кошмарно високи дължими суми?

Освен това до края на отчетния период през декември сняг и големи студове нямаше. Какво сме топлили тогава? Парници с марихуана ли, или сме ходили голи вкъщи, понеже така ни е кеф?!

Абонати на ЕВН алармираха Skandalno.net и за други странни неща във фактурите. Едни от тях са били отчетени на 25 декември, а други на 1 януари!?

Не е ли малко странно фирмата да е накарала инкасаторите си да работят навръх Коледа и навръх Нова година? Вярно е, че част от електромерите са с дистанционно отчитане, но то не е напълно автоматично и си трябва човешка ръка да занули периода. Явно голям трудов ентусиазъм е царял при енергопродавачите и очевидно са се спукали от работа по празниците.

Според потребители, доставчиците на ток са бързали да приключат годината и понеже изборите за президент бяха окончателно решени на 13 ноември, най-вероятно е имало спусната заповед да се начисляват малки сметки, за да не почувстват хората дискомфорт и да не им мине и през ум, че при управлението на ГЕРБ живеят зле. Когато  Цецка изгуби изборите с много на малко, ръцете на монополистите бяха развързани и всеки  хукна да прибира парите си, катко и колкото може.

Няма как в два еднакво студени месеца потреблението на ел. енергия да е нараснало три пъти. / Като в отчетния период през декември (до 25 дек.) дори не влизат празниците, когато се готвеше на поразия, а къщите се отопляваха на макс, защото повечето хора  имаха гости и не можеха да ги държат на студено/. На доста домакинства сега обаче им предстои да им излязат през носа и празниците и кошмарно студения януари.

В края на този месец очаквайте тотален токов апокалипсис! Предстои да пристигнат такива гилотиниращи сметки, че българите отново ще излязат на улицата, за да питат как с 400 лева заплата се плащат 300 лева за ток. Това, разбира се, е удобно на ГЕРБ и само на ГЕРБ. Нищо чудно енергоразпределителните фирми да са получили заповед да надуят дори допълнително сметките, за да предизвикат социално недоволство.

Същите фактури ще цъфнат и през февруари и тогава хората ще бъдат принудени да теглят заеми, за да се издължат на енерго-бирниците. Те обаче си имат алиби и дежурни контраобяснения от типа: „Беше много студено, много ток сме изхарчили…“. И ако все пак някой гражданин – „Шерлок Холмс“ засече едва забелязващите се цифри на електромера, монополистите ще му изскочат с номера, че е имало много аварии, а поправката на мрежата по договор пада и върху гърба на потребителите.

Бойко Борисов много добре знае кое копче да натисне, за да изкара хората на улицата. В момента и циклоните и антициклоните са с него и му помагат да изпълни пъкления си план! А именно: Да накара бедните или да студуват, или да протестират. Целта е сред оглупелия народ да се възцари една носталгия по Бащицата, когато сметките за ток бяха по-поносими. И която носталгия да се превъплъти в „милиони бюлетини за ГЕРБ“ на изборите на 2 април.

И ако соросоидите не успеят да спретнат майдан на президента Радев срещу 30 евро дневна надница, за който пуч Скандално-нет съобщи вчера, то да го направи народът, притиснат от безизходицата на дълговете и безпаричието.

Макар че ако на тази територия са останали българи, които все още могат да мислят с главите си, а не през щедро поднесените им от герберските медии апокалиптични статии и тв. репортажи, протестът трябва да се състои, но на друго място.

Да попитат българите ГЕРБ как така след 8 години „блестящо“ управление натикаха България в дъното на всички класации.

Има ли страна в ЕС, където работещите хора да не могат да си платят тока, или сметките им да са равни на заплатата им? Ами другите сметки? Ами храната?

Има ли страна, в която ден през ден се промъкват през зловещата цензура новини, че цели семейства са умрели от студ, а на деца може да им ампутират краката, защото са излизали по чехли на снега?… Защото нямали обувки! Че пенсионери са били намерени вкочанени, защото не са посмели да си пуснат печката?

Опорната точка се клати здраво и ако наистина има мислещи хора, най-после ще потърсят сметка на Борисов и кохортата му за това, че живеем в студ, мизерия и глад и… вече си мечтаем да стигнем… румънците. И Албанците!!!

А дребните тарикатлъци с фактурите го съветваме да си ги навре на мястото, но което, разправят, че симитлийският кмет често го огрявал!

Майдан ли? Да! Но в Банкя! Майдан ли казахме? Грешка. Линч е точната дума. В Банкя! Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. През 60-те години работех като общ работник в рудниците около Мадан. Заплатата ми беше 180 лева. За електричество съм плащал 2-3 лева. За квартира 5-6 лева. Храната два пъти на ден беше безплатна. Не знаех къде да си харча парите. А, що се отнася до мизерията и нещастието на народа в момента, не е виновен нито Борисов, нито Герб, нито който и да било. Виновна за всичко е системата и тези които ни я подариха. Защо обаче в по-силно развитите капиталистически страни, животът на беднотията е малко по-добър? Защото те преди, чрез колониалното робство, а сега чрез свободната търговия, грабят от цял свят, та могат да хвърлят трохи под масата за своите бедняци.

  2. Не може заплатата ти да отива само за ток. Сбъркана държава сме

  3. За ГЕРБ всичко е опорна точка. И сняг да завали, комунистите са им виновни.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *