Галъп: Българите викат ура, понеже им режат лекарствата! Политическото и журналистическото жонглиране пак превърна държавата в ЦИРК!

Куп истини с умело прикрити неистини излязоха ден преди дебата за лекарствата в парламента.

Галъп услужливо направи проучване сред българите и се оказа, че те силно одобряват темата за лекарствата и тази за борбата за чистия въздух. И искат тези теми да се дискутират в обществото.

Но не одобряват връщането на царските имоти.

То оставаше и да викат ура, но това е друг въпрос.

Ще пропуснем какво още изсипаха социолозите върху главите на редовия българин да го храносмила и осмисля чак до празниците, че и след това. Само че не можем да разберем по оскъдните данни, които се изсипаха в медиите какъв проблем за лекарствата одобряват анкетираните.

Понеже информацията се поднася силно редактирана и орязана, от нея лъха внушението, че освен проверките по болниците, българите са силно за и за новия списък с лекарствата, поети от НЗОК, който пък ощетява голяма част от болните, а други ги обрича на смърт.

Или въпросът не е  зададен както трябва, или пората не са го разбрали, или медиите така са го интерпретирали, че се получава пълен парадокс. Болните и здравите единодушно искали лечение с по-евтини препарати, предимно генерици, пък който оцелее – оцелее. Важното е да оцелее бюджетът на здравната каса. От което следва пък, че или сме пълни мазохисти, или не правят на такива.

Да! Не всеки е лекар и не може да каже как действат новите медикаменти, но всеки знае, че новото е по-добро от старото. Тоест анкетираните няма как да са се объркали.

В същото време пациентските организации протестират и обграждат парламента втори ден, но по въпроса ни звук, ни стон в медиите.

Най-после днес се промъкна информация в сайтче на Пеевски, че БСП била яхнала болните и ги накарала да се вдигнат на бунт. За да печели политически точки и да се прави на загрижена за народа.

Доколкото успяхме да проследим оскъдната информация, пациентските организации излязоха сами на протест с искането българите да бъдат лекувани адекватно. Те нямат политически искания, а чисто човешки. Просто желанието да оцелеят и да не се сменя терапията им с остаряла. И да не се отнема последната им надежда да се излекуват.

Но понеже ГЕРБ няма как да яхне протест, насочен срещу малоумните си решения, веднага прехвърли парещия картоф на опозицията. И да я обвини, че буни народа.

В ден, в който цяла Гърция е парализирана заради общонационална стачка, в ден, в който Румъния продължава да се бунтува, българските медии крият един семпъл протест от отчаяни хора, които искат единствено лекарствата си и адекватна медицинска помощ.

Толкова ли ни е страх какво ще кажат в ЕС и толкова ли сме сервилни, за да не признаем факта, че и българите са излезли на площада? И то не за друго, а да защитят собственото си здраве.

А може би политиците се страхуват болните да не бъдат последвани от пенсионерите, които бяха прецакани с 200 лева минимална пенсия. Пък те са един милион души!

Или да не скочат и тези, които вече са си платили тока и нямат пари за храна.

Или другите, които трябва да пестят всяка капка вода от 1 януари, защото трябва да избират – мръсни на топло, или къпани, но на студено. С две думи – цяла България.

Затова се получи и безумния парадокс.

Българите масово одобряват мерките с лекарствата, но кой знае защо стачкуват.

Стачкуват, но никой не ги забелязва.

А който е на площада, е манипулиран, яхнат и изкаран там от БСП!

С две думи – който скача, е червен.

Не, колеги, не!

Плочата е много стара.

Който скача, е човек с достойнство и гражданска съвест!

Ще го признаете ли най-после?

България се събужда!

Автор: Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. НАРОДЕ НЕ ВЯРВАЙ НА МЕДИИТЕ И НА ГАЛЪП ИЗЛИЗАЙ ВСЕКИ ДЕН НА ПРОТЕСТЕН МАРШ СРЕЩУ ПРАВИТЕЛСТВОТО МАФИЯ ГЕРБ Е ВИНОВНА В МОМЕНТА ЗА СЪСТОЯНИЕТО ТИ БОЙКО И ШАЙКАТА МУ ТРЯБВА ДА СЕ МАХНАТ ОТ ЖИВОТА НИ ТЕ СА НАШЕТО БЕДСТВИЕ ГЕРБ УБИВА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

  2. Благодаря, Станислава, за поредния материал, поднасящ истината! Имаш невероятно изтънчено чувство за хумор!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *