Главният съюзник на САЩ БАНКРУТИРА! Петровойната срещу РУСИЯ взе НЕОЧАКВАНА жертва! Вижте КАКВО се случи! Истината ще ви ПОРАЗИ!

Сагата със санкциите на Вашингтон и Брюксел срещу Русия , като част от плана им за унищожаването на славянския Колос, придоби неочакван обрат. Неочакван най-вече за така наречените „съюзници“ на САЩ.

Евроатлантиците много искаха да удушат Руската федерация със своите измислени санкции, но постигнаха точно обратния ефект. Вместо да унищожат Русия, сразиха… сами себе си. Както и своите съюзници.

Всички знаем, че икономиките на държавите от Евросъюза залиняха, защото понесоха загуби за стотици милиарди евро. Особено тежко се оказа положението на държавите от Източна Европа, които загубиха огромния руски пазар. А на отдавна разпределения между мултинационалните корпорации пазар в Западна Европа няма кой да ги пусне. И те все по-силно надигат глас за отмяна на убийствените за тях санкции.

Санкциите на евроатлантиците постигнаха обратен ефект и в Русия. Вместо да се срине, икономиката на руския Колос започна да става все по-силна и все по-мощна. Поради простата причина, че изхвърли с един замах западните търговци и даде широко поле за развитие на собствените си производители. Така например, само за няколко години РФ стана най-големият производител на пшеница и зърнени култури в света. Развиха се и почти всички отрасли на руската икономика. А слабоумният Чичо Сам в това време си ръфаше цилиндъра от злоба. Но нищо не успя да промени.

Но това, че икономиките на САЩ и ЕС започнаха да пропадат, а руската мечка се изправи стабилно на крака, бе само един от „ефектите“ на неразумната и недалновидна политика на Запада спрямо Русия. От политически мотивираните санкции на Вашингтон и Брюксел, имаше и още един, много по-зловещ резултат.

А по ирония на съдбата, този зловещ резултат произтече точно от тази част на санкциите, с помощта на която евроатлантиците смятаха да доубият Русия. Става въпрос за принудителното и изкуствено намаляване цената на петрола. Нефтеният картел ОПЕК под давлението на САЩ взе решение драматично да снижи цената на барел суров петрол. Като от нива през 2014 г. около 120 – 150 долара за барел, постепенно тя падна до 30 – 40 долара за барел.

Този драстичен спад в комбинация със санкциите, които САЩ и ЕС наложиха на Русия, трябваше да задуши руската икономика, която в голямата си част разчиташе на износа на газ и петрол. И в крайна сметка да я убие. Само че, както видяхме, това изобщо не се случи. РФ разви своите огромни ресурси в другите отрасли на икономиката и сега бюджетът й зависи все по-малко от износа на петрол и петродоларите.

Лошото за САЩ и нейния главен „петролен“ съюзник Саудитска Арабия, обаче бе, че саудитите почти изцяло зависят от цената на черното злато. И в арабските пустини те нямат почти никакви други икономически ресурси, с които биха могли да заменят нефта и нефтопродуктите.

В началото на санкциите и наложеното от САЩ и ОПЕК рухване на цената на петрола, саудитските шейхове смятаха, че икономиката на Русия бързо ще бъде разгромена. И на тях няма да им се наложи да чакат дълго да се вдигнат отново цените на нефта, на които цени се основава цялата им икономика. Саудитите смятаха, че с наличните си запаси от порядъка на около 500 – 600 милиарда долара ще успеят да издържат, докато Русия падне на колене.

Но, това не стана. Годините минаваха една след друга, а Руската федерация вместо да моли за милост, ставаше все по-силна и независима не само от цената на петрола, но и от вноса на почти всички селскостопански и промишлени стоки. Тогава ръководството на Саудитска Арабия разбра, че е заложило на погрешния кон.

Защото милиардите долари от резерва им се стопяваха с бързината на лед  под въздействието на изгарящото слънце на пустинята. А държавните плащания към населението на страната ставаха все по-големи. Не е тайна, че за да осигури спокойствие на авторитарния си режим, кралят на Саудитска Арабия засипваше жителите на страната си с петродолари в несметни количества.

Но положението в края на 2017 г. стана дотолкова драматично, че на саудитите им останаха само няколко десетки милиарда, с които не можеха да покрият почти нищо от разходите на държавата. Тогава, ако си спомняте, саудитският крал отиде на крака при Владимир Путин в Москва да го придума за общи мерки за увеличаване цената на петрола. Но такива договорености подлежат на дълги и трудни преговори. А междувременно икономиката на Саудитска Арабия рухна. Дефицитът в бюджета на страната достигна астрономическата сума от 100 милиарда долара. И понеже 95% от доходите на Кралството идват от търговията с нефт и нефтопродукти, бюджетната дупка се увеличаваше с космическа бързина.

Тогава шейховете се опитаха да продадат най-голямата си петролна компания – Сауди Арамко. Но вече никой не искаше да купува от тях. Саудитските суверенни фондове започнаха да продават американски ценни книжа. Но отново никой не искаше да ги купува на цената, на която ги продаваха саудитите.

Саудитска арабия фалира! И ако цената на петрола в най-скоро време не се вдигне, на цяла Саудитска Арабия, както и на още поне десетина петролни монархии в региона може да поставим голям и тъжен кръст. Или по-точно – полумесец. Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. пада им се КОЙТО ГРОБ КОПАЕ ДРУГИМУ САМ ПАДА В НЕГО КОЙТО Е ТРЪГНАЛ СРЕЩУ БРАТСКА РУСИЯ ХУБАВО ДА НЕ ВИДИ

  2. Войната на САЩ срещу ЕС…
    .
    Анализ на “Булг-стратфор”
    .
    Приятели,
    .
    Войната водена от САЩ срещу Е.С., за пълното налагане на американския Либерал-садизъм, започна през 2014 година и продължава нормално кърваво с три Главни цели…:
    1. Лишаване на Е.С. от най-платежоспособните му и близки пазари;
    2. Лишаване на Е.С. от евтини руски, арабски и африкански суровини и енергии;
    3. Масови кръвопролития и разрушаване европейските, християнски ценности и морал;
    .
    Имаме Нов американски губернатор, но старата “слонска” либерал-садистка политика за пълна доминация на САЩ продължава, защото…:
    – Иистаблишмъта, който назначава американските президенти, много държи в света, дето бил едно голямо (американско) село”, в “случайното” да няма нищо случайно…!
    .
    И през 2018 година войната си срещу Е.С., САЩ продължават с 3-тия етап – “Ескалация”, на принципа:
    – “Я не сакам на мен да ми е добре…, я сакам на Е.С. да му е зле…”, но в защита на себе си и по съвместителство и в защита на Е.С., във тази война активно се включи Русия…!
    (истаблишмънта нарече спасяването на ЕС “хибридна война”…)
    А Чиновниците в ЕС, които защитават единствено заплатите си, изглеждат като хипнотизирани зайчета през змия боа… и която маже да им плати повече…
    .
    1. Началото:
    – Агресия на САЩ срещу ЕС и “еврото” започна с умишлено предизвикани “бюджетни кризи” в Гърция, Италия, Испания и Португалия.
    (ЦРУ – “Отдел за финансови деструкции на неприемливи лица, организации и държави”…)
    .
    2. Съпровождащи операции срещу пазарната и икономическата периферия на ЕС:
    – Садам и Кадафи обявиха, че ще продава нефт срещу “евро” и ги убиха…
    – САЩ предизвикаха с долари “Арабската пролет”…
    – С фашистки преврат и 5 милиарда долара запалиха Украйна и сега процесите водят към… кърваво раждане на “Конфедерация Украйна” или подялбата и между Полша, Унгария и Русия…
    – С едностранното признаване на Йеросалим за столица на Израел, предизвикване на нов Арабо-Израелски кървав конфликт…
    – Чрез политически Пакт между България, Македония и Албания, целят създаване на втори изолиращ вал, (първия е Турция), за изолиране на ЕС от арабски и руски енергии и суровини…!!!
    .
    3. Ескалация в 2018г.
    – Освирепяване на войните в Близкия изток, Северна Африка и Украйна…
    – Предизвикване на нов арабо-израелски конфликт с признаване Йеросалим за “столица” на Израел и по възможност и нова Война на Балканите…
    – Турция се включи във войната в Сирия и Ирак…, Путин я държи на “къса юзда”…, но САЩ и развързаха ръцете за започване агресия срещу балканските страни (…”вариант – Б”, ако не слушкат…големия брат…)…
    (България прави отчаяни опити за сплотяването на Балканите…, за да не се повтори османската агресия… от ХІІІ – ХІV век…!)
    – “Санкции” и пак “санкции” срещу Русия, но само подкопаващите икономиката на ЕС, а иначе стокооборота САЩ-Русия си расте…
    – Предизвикване на Банкова криза (КТБ) в “русофилска” България… Саботиране с агенти за влияние строителството на АЕЦ-Белене, “Южен поток” и безкрайни заробващи България многомилиардни заеми, безмозъчно вложени в асфалт…!!!
    – Чрез агентите си за влияние принуждаване на Е.С. и България, да приемат нови стотици хиляди дезертьори-акънджии, наети от американците, от Афганистан, Ирак, Либия и Сирия, тежащи на бюджета и чакащи заповед “отгоре” за терор…
    (“акънджии” – религиозни наемници за насилствено налагане на ислям, от времето на Османския бейлик)…
    – Изнудване на слабоволевите “съюзници” на САЩ, като Молдова, България, Румъния и Полша, за пряка и яросна конфрантация с Русия, дори да ниво на кръвопролития…
    (най-вероятно в Украйна, Приднестровието и защо не отново на Балканите)…
    4. Последващи действия:
    – Предизвикване на национал-сепаратизъм, отново в най-слабите звена та ЕС, Испания, Италия, Гърция… (Каталуния, Галиция, Ломбардия…)
    – Нова война на Баланите…!!!
    (Изявленията на Ердоган за ревизия на мирните договори от първата световна война не са “солово” изпълнение… Да не забравяме договора за стратегическо сътрудничество между САЩ и Турция…)
    – Предизвикване с армията от дезертьорите-акънджии (армия за нахлуване), кървав терорна Балканите и целия в Е.С.
    – Чрез мрежите от американофилски НПО-та, чрез “мирен” уличен терор в стил Майдана, (а в България и чрез цигански провокации и терор…) предизвикване на процеси, водещи до… разрушаване единството, християнските ценности и мира в българското и европейското общество…
    5. Крайна цел:
    – Скъсване на икономическите и енергийни “артерий” на Е.С. с Арабския свят и Русия, за предизвикване на икономическа, политическа и финансова изолация на ЕС с цел, последващ икономически колапс на Е.С… и превръщането му в колониален пазар за американски стоки…!
    (…в този сценарии “проблемите” Русия, Сирия, Балканите, Йеросалим или Украйна са само “технически” подробности…)
    – Американска икономическа (и малко военна) окупация на Европа, по успешният “Модел” – АКБ (Американска Колония България)!
    6. Спасението за Европа е в… същинските цели на Е.С.:
    – Икономика №1 в тясно енергийно, технологично и суровинно сътрудничество с Арабския свят и Русия…!
    – Еврото, след реорганизация на валутния съюз, да стане валута №1 в света…!
    – Да забраним и разгромим създадените от САЩ терористични мрежи (от типа на Сороските, “акънджийските”, Ал,Кайда и ИДИЛ) около и в самата Европа, в единодействие с Русия…
    – Приемане на Русия в НАТО…!!!
    .
    За България политиците ни да се водят само от националният ни идеал…:
    – Чрез развита икономика, към благоденствие на българската нация”
    .
    Само така, САЩ ще “духат супата”, защото Русия вече се намеси и, май, ПАК ЩЕ ПОМОГНЕ НА ЕВРОПА ДА СЕ СПАСИ от Фашизма… или Либерал-садизма…
    (разликата между двете се оказа “твърде тънка и неуловима”…)
    .
    (Х.2014г.; ХІ.2015г.; І.2016г., ХІІ.2017г.)
    .

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *