Въстание: „Аз съм Тодор!“ крещи цяла България заради убитото момче във Враца: „Искаме да живеем свободно! Искаме справедливост“

Тодор фейсбукХиляди младежи  от цялата страна сложиха статуси в социалната мрежа:  „Аз съм Тодор“!

Снимки на убитото момче с яркия надпис  заляха социалните мрежи в знак на протест срещу насилието и съпричастност към почерненото семейство.

Приятелите на Тодор подеха инициативата, след което тя за часове обхвана страната. Бяхме Шарли, сега сме Тодор! Насилието в цял свят е едно и също, има едно и също лице, пишат възмутените младежи. Днес е той, утре може да бъде някой от нас. Или ваше дете, ваш роднина. Нека спрем насилието и агресията. Нека кажем НЕ на ежедневните убийства и насилие.

Споделете и ни подкрепете! Това е трагедия за  България!“, пише потребител под снимка  на момчето. Друга страница във Фейсбук пък  разпространява снимка на цвете, поставено  на черен фон и призовава  „Събудете се!“.

„Аз съм като Тодор, няма и …. безмълвна.“, пише разстроена девойка.

Този бунт тръгна по социалните мрежи след вчерашните изказвания на случаен свидетел и приятелката на момчето, които са били на мястото на трагедията, както и след официалното изявление на прокуратурата.

Тодор убийство
Ако това е самоотбраната на братята, интересно как ще изглежда нападението им. Обърнете внимание на ръцете на тримата!

Според уж случайно минаващия свидетел, Тодор излязъл сам от колата и се нахвърлил на братята, които го псували. Той носел бокса, а не те и започнал да ги налага. Нищо не му направиха, само се отбраняваха, твърди свидетелят. Младежът падна на земята и аз започнах да го реанимирам. По лицето му нямаше рани. Явно беше болен от нещо, защото докато му давах въздух уста в уста, внезапно умря. Сигурно беше инфаркт. Имал е заболяване, написа във Фейсбук „спасителят“ с невероятен правопис и грешки.

Не е вярно, разказа през сълзи приятелката на момчето, която също била в колата и видяла всичко случващо се. Той нямаше бокс, свирна им да вървят по-бързо и да не се мотат по пешеходната пътека и те се нахвърлиха върху него. Той излезе от колата и те го дръпнаха на тротоара и започнаха да ги бият, докато не падна на земята, облян в кръв. Видях го с очите си! Защо извъртате истината? Защо защитавате убийците?

Най-изненадващо беше изявлението на прокуратурата във Враца. Двамата братя ще бъдат привлечени с обвинение за нанасяне на лека телесна повреда. Те наистина ударили Тодор, но според аутопсията смъртта му е настъпила, след като в резултат от шока той си глътнал езика. Затова държавното обвинение ще пледира смърт, причинена  по непредпазливост.

При добри адвокати биячите ще се отърват с условни присъди, гърмят в социалната мрежа. Как може да не са го били, като има снимка как единият му държи ръцете, а другият го налага? – дивят се младите хора. Има снимка и как е паднал на тротоара, целия в кръв. Нима се е ударил сам? И си е нанасял сам удари, докато си е глътнал езика, ако това изобщо е вярно? – бунтуват се младежите.

Този път има много снимков материал и никой не може да ни убеди, че биячите са невинни.

Аз съм Тодор! А ти? Бъди Тодор днес, за да не последваш съдбата му утре! – гласи текст в подписка, която обвинява не само  убийците на момчето, но и прокуратурата, която ги изкарва поредните невинни.Искаме справедливо наказание за виновниците!

https://youtu.be/YsB_e0B7bw8

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Няма да живеем свободно. Вече ни зомбираха. Апропо браво за статията!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *