Володин: Зеленски ще повтори съдбата на Саакашвили

Съдбата на „марионетките на САЩ и Европа винаги завършва по един и същи начин“, президентът на Украйна Володимир Зеленски ще повтори съдбата на бившия президент на Грузия – американския агент Михаил Саакашвили, който властите в Тбилиси вкараха в затвора за престъпленията му срещу грузинския народ. Това коментира в канала си в Telegram председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин, съобщава ТАСС.

Според Володин съдбата на „марионетките на Вашингтон и Брюксел винаги завършва по един и същи начин – те се отървават от тях“. „Саакашвили бе запомнен само с това, че дъвче вратовръзката си. Той е изгнаник в затвора. Зеленски е следващият“, написа Володин.

Той припомни, че на 8 август 2008 г. Саакашвили, като президент на Грузия, нареди нападение срещу Южна Осетия, за което беше подкрепен финансово, с оръжия и с обучение на войници от ЕС и НАТО. Тогава целта на Запада беше да предизвика Русия, да я намеси в конфликт по нейните граници. „Днес тази история се повтаря, но на територията на Украйна, начело с инсталирания там западен агент Зеленски“, смята Вячеслав Володин.

Сега, отбеляза той, Саакашвили излежава присъда за престъпленията, извършени от него, докато бе президент на Грузия. „Същата съдба очаква и Зеленски“, заключи председателя на руския парламент.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *