Внимание: Бойко Борисов налага ЕДНОЛИЧЕН РЕЖИМ в България! Ето как БАНКЯНСКИЯ ДИКТАТОР СЧУПИ конституцията и демокрацията! Виж Тук:

На 21 октомври 2016 г., насред изборната кампания и само няколко дни преди вота за президент  на България, личната и зловеща парламентарна машина за гласуване на Бойко Борисов – ГЕРБ, промени изборните правила.

С това Борисов казва най-нагло на народа: Гласувайте за когото си искате, но ГЕРБ ще спечели, защото законът е в мои ръце. И законът – това съм аз!

Нещо повече: Виж По-долу:

borisov5

Нещо повече:

Цялата държавна машина от юристи, политолози, социолози, медии, културтрегери, професори, общественици и прочие хрантутници и слуги на олигархията бе впрегната в действие, за да осигури едно – единствено нещо- Бетониране и увековечаване на Борисов и ГЕРБ във властта.

Защо Борисов промени изборните правила в последния момент?

Ето отговора: Защото Борисов осъзнава, че новите правила нямат нищо общо с демокрацията! Че откровено си намирисват на диктатура! И по тая причина няма как да минат пред Конституционния съд!

И за да няма време нито за обсъждане в обществото, нито за сезиране на Конституционния съд, изборните правила бяха прокарани няколко дни преди самите избори.

Защото едно евентуално обсъждане на новите промени, ще открои техния антинароден характер и ще демаскира Борисов като диктатор.

В какво се състоят въпросните промени?

Първо- въвежда се задължително гласуване! Ще припомним, че по Конституция, гласуването е право, а не задължение. И с въвеждането на задължителното гласуване Борисов суспендира Конституцията на България, която е над всички закони.

Опитът на Борисов и компания да  прекратят действието на Конституцията, и то в най-важната й част – гласуването на избори, е по същество, опит да се премахне  правото на върховния суверен на властта – народа – да определя кой ще го управлява.

Ако гласуването беше задължение, Конституцията щеше да го определи като задължение. Но тя го определя като ПРАВО.

Защо? Ами защото винаги и във свяко общество има една немалка част хора, които са аполитични или не намират свой избраник сред предложените – такъв, за който да гласуват. Тогава, насила ли ще ги караме да гласуват? И когато превърнеш правото за гласуване в задължение, ти насилваш хората да взимат решение, което те не искат да взимат.

Така Борисов и компания се опитват да налагат на народа, който е СУВЕРЕН на властта, своето мнение. Тоест, подменят демокрацията с диктатура.

Второ- според новите промени който не гласува два пъти, ще бъде лишен от правото да гласува. С какви очи тогава да говорим за някаква демокрация? Несъгласните с Борисов и витрилото му от поне 15 кандидат-президентски двойки- патерици на ГЕРБ, просто ги изхвърляме от обществения живот и толкоз!

Но има и още една, по-важна причина ГЕРБ да прокарат тихомълком антиконституционния закон за задължителното гласуване. Не е само заради избирателната активност. Цялата работа е там, че откак ГЕРБ са на власт, те печелят избор след избор с помощта на чудовищни манипулации и фалшификации, за които открито говори вече целия народ. А преди няколко дни имаше и нарочна декларация на „БСП лява България“ (от 21.10.2016 г.), в която ръководството на партията директно предупреди: „И този път ГЕРБ се готвят да решат изборите с манипулации и фалшификации, както винаги.“

Следователно, тоталното фалшифициране на изборите, не оставя на българските граждани никакъв друг избор да изразят своята воля, освен да не гласуват и по този начин да кажат, силно и открито, че не са съгласни с начина, по който се управлява страната. Но с акта на задължително гласуване и тотално фалшифициране на гласовете, ГЕРБ отнема на суверена дори този последен инструмент за въздействие.

Защото масовото гласуване, съчетано с тотално фалшифициране на резултатите придава още по-голяма легитимност на бъдещото ГЕРБерско управление. Защото хората отиват до урните – но накрая гласовете брои Цветан Цветанов. И ГЕРБ ще спечели с толкова проценти, колкото му поръча шефа му Борисов.

Трето- Според новия закон предизборната агитация вече може да се води и на турски език. Защо така? Нали уж в България официален език беше само българският и това също е заложено в Конституцията?

Ами защото гласовете на ДПС винаги са били лешаващи за това кой ще бъде президент. И за да остане на власт, Борисов е готов на всякакви компромиси – дори да ни накара  да говорим на турски.

Бюлетините „Не подкрепям никого“, пък изобщо не са необходими, защото който не иска да гласува за никого, пуска скъсана, тоест недействителна бюлетина.   

Само че според поправката на ГЕРБ в „12 без 5“ вече недействителните бюлетини всъщност ще са действителни!

Ето къде е заровено кучето: Понеже хората, които искат да гласуват- катастрофално намаляват, а тези, които заради новия закон ще отидат по принуда, но масово ще пускат скъсани бюлетини. То новото ГЕРБерско правило предвижда всички скъсани, неправилно попълнени и тем подобни бюлетини да се броят за действителни.

А в полза на коя партия ще се пишат тези бюлетини като ще са действителни? За коя партия?  Ще ви кажа… за ГЕРБ и компания, разбира се.

Ето това са изборите на Дочоолу и Гочоолу в нашата мила, прекрасна родина. Иде тъмна диктатура! А България спи!, Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *