Вижте най-странните оцелявания в Донбас с Божия помощ

украйна иконаУкраински снаряд попаднал  в дома на пенсионерите Анна и Александър Безверхих, в околностите на Донецк, докато те били легнали да си почиват в спалнята.

Възрастните хора едва оцелели под сриналия се отгоре им покрив. Сега те бавно разчистват руините с подръчни средства и материали и се опитват да си стъкмят временен подслон. Спасява ги една огромна случайност, в която обаче те съзират Божията намеса. Част от конструкцията на покрива опирал в голяма икона, която се намирала  в ъгъла на стаята. Светият образ успял да удържи на огромния удар, да задържи стената и така спасил  живота на старците.

Още по-необикновен се оказва  случаят, когато ракета от РСЗО „Град” буквално  влита през прозорец на храм „Св. Игнатий Брянчанинов”, който  в това време бил пълен с православни богомолци и вътре течала служба. Ракетата не нанесла почти никакви поражения и няма жертви. Тук богомолците също съзрели Божията милост.

Това, разбира се, са единични случаи. Доста по-често украинските снаряди са поразявали целите си, като са разрушени  и много църкви.

Само за сравнение – през Втората световна война германците не са стреляли по църквите, под претекст, че ги оставят за ориентири на местността. Но дори те не са посягали на божиите храмове без причина.  Но явно украинските войници  не знаят това или са гърмели наред, пък където попадне снарядът, коментира НТВ.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *