Видимите резултати на ГЕРБ: Трима души се Самозапалиха и Изгоряха като Факли от Глад и Мизерия!

Трима българи се самозапалиха само в рамките на последната февруарска седмица! Статистиката е вледеняващо-брутална и напомня огнено- кървавата зима на 2013 г., когато в знак на отчаян протест срещу фашистката ГЕРБ се самозапалиха и изгоряха като факли 9 души.

Ето и мрачната статистика за 2019. Или един безсмислен опит на Skandalno.net да пробуди мутренската съвест на една фашизоидна про-американска партия с главатар – бивш пожарникар:

Верижната трагедия започна със самозапалването на баща на две деца в град Рила. Макар и с множество изгаряния, мъжът оцеля. И успя да разкаже какво го е подтикнало към това крайно отчаяно решение. След едномесечен гладомор, по време на който семейството му се хранело само по веднъж на ден с купичка ориз, мъжът не издържал и си драснал клечката. И само заради навременната намеса на съпругата му и нейната сестра, той оцеля.

„На ръцете ми лежат 7 души. Нямам постоянна работа. Трепя се по цял ден, където ме повикат. Работя като вол, а повече от месец вкъщи ядем само постен ориз. Не издържам повече“, разказа хлипайки през сълзи 48- годишният Йордан Дойчинов.

Вторият случай е от вчера, 13 февруари през нощта. На улицата в дряновското село Буря беше намерено овъгленото, но все още жизнено тяло на мъж. Който обаче почина малко след пристигането на линейката. Като причина за смъртта на 51- годишният жител на село Буря, медиците записаха- вследствие на множество изгаряния, причинени от самозапалване.

И само няколко часа след трагедията в село Буря, жена от село Камен, община Стражица, също се самозапалви. 52- годишната Славка направила в двора на къщата си клада от стари дрехи и покъщнина и влязла в нея. Съседите й обаче я видели и успели да се притекат на помощ. Именно тяхната намеса спасила живота на силно обгорялата жена. 52- годишна Славка била отчаяна от живота, защото нямала пари за здравни осигуровки и лекарства. Издебнала мъжи си да отиде до магазина и посегнала на живота си. И тя изтъкна като причина за самозапалването си мизерията и глада.

За разлика от зимата на 2013, когато държавата се тресеше от протести срещу първия кабинет на Бойко Борисов и ГЕРБ, сега бунт няма. Което е най-страшното. Един организъм губи съпротивителните си сили малко преди да умре. Толкова за българския обществен организъм. Бог да го прости! Ако е в състояние да прости на всички ни тоталната апатия… която ще ни затрие като народ и държава. Тотална апатия, от която, досущ като пиявици, смучат и се хранят кръволоците от ГЕРБ. Че даже и наглеят: Резултатите от „доброто“ им управление ставали все по- видими!!! През 10-те години на управлението им хората разбогатели и вече живеели много по- добър живот, твърдят Борисов, шайката му и купените им медии.

В същото време обаче, статистиката на Евростат показва точно обратното. България все по-скоростно обеднява и вече не е просто най- бедна в Европа, а на едно от последните места по доход в света. Отделно, пак според Евростат, сме и страната с най- голямо социално разделение между бедни и богати.

И докато в големите градове, въпреки обедняването, хората все още успяват да свържат двата края, то по селата и малките градчета немотията и мизерията вече са страшни. Неслучайно и трите случая са оттам. Но както се казва – сега по селата, а скоро и в големите градове… и в цялата страна. На бунт народе български! За да я има България! Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

10 коментара

  1. 100$ минимална пенсия ,
    100$ делено на 30 дни е равно, на 3,33$ на ден.
    В най бедните държави в Африка, хората живеят с по един максимум два долара на ден.
    Още по голяма трагедия идва от това ,че тук за разлика от Африка цените са не само европейски но и едни от най високите в целия свят..

  2. На бунт пише Надя Колева.Добре.А дали всички разбират че за да възкръсне България ня има нужда от всичките си чеда .И че е нужно и леви и десни да успеем да си подадем ръка.Това дали е възможно ? Имам известни съмнения – ние все още не сме се научили да търпим чуждото мнение ; не умеем да дискутираме ( този сайт е показателен – когато се изказваха бях обиждан , а админа за капак триеше постовете ми …Говорим за общо дело , а не сме готови дори за обща приказка.

    • Обща приказка за какво? Вие какво предлагате, да потърпим още малко ли? Какви леви и десни има гладни изнемогващи, отчаяни и алчни, крадливи и огоени. За какво да си говорим? Този сайт не търпи да разказвате на гладните какво сте плюскали за вечеря, с какви вина и на каква цена се подобрявали вкуса на храната. Това е да хвалиш управляващите сега.

  3. Иван
    Кога и къде в този сайт съм говорил какво съм ял или пил ?
    ЗА какво да си говорим ли – ами като начало предлагам да поговорим как трябва да изглежда нашата обща България за да се чувстваме всички добре в нея.

  4. Онзи човек се е запалил от отчаяние – бил е сам в битката си в живота и 7 човека са чакали на него.При мене – подобна ситуация – на 48 съм , сам се боря с живота и на мене разчитат 3-ма възрастни и две малки деца.Оттук се почва Иван – всеки да си сподели болката и надеждата.Тогава няма да има запалени и отчаяни , а мобилизирани и готови за битка хора.

    • Петре, Петреее… Мимикрирай, маймуни се колкото си искаш… Но никой не можеш да подлъжеш. От 100 километра ти личи, че си гербаджийски агент-провокатор – разбирай – платен трол. Та, какво искаш да си говорят с теб бедните, онеправданите и заробените под диктатурата на ГЕРБ, викаш?! Смешен си палячо. Първо се представи, че живееш във Франция, за да можеш „най-компетентно“ да ни разясниш кви боклуци са жълтите жилетки. После, като гръмна кризата във Венецуела, взе да ни обясняваш, че си живял години наред във Венецуела и че можеш да ни „открехнеш“ от първа ръка къв боклук е бил Чавес, а къв още по-голям боклук е Мадуро. Утре ако гръмне Зембабве, да позная ли кво ще се случи – ще почнеш да ни обясняваш как баба ти е чистокръвна негърка-морон от Зимбабве и понеже детските ти години са минали там под палмите и сред маймуните, та затова – да вярваме безпрекословно на всичките ти платени постове. Не те ли е срам да се подиграваш с измъчения честен народ, бе тъпако Петре! Герберска подлого- марш от тук! Изчезни като бит педераст и се не връщай повече.

  5. И на мен ми дойде до гуша всички зулуми и щуротии, които прави ГЕРБ: корупция, кражби, подкупи, тлъсти комисионни, откровени лъжи. Обвиняват ни в пасивност, че не протестираме. Готов съм по всяко време да излеза на протест. Само че нямам информация КЪДЕ, КОГА и за КАКВО ще има протест. Редакцията на Скандално би могла своевременно да ни информира за предстоящите протести. Предварително ви благодаря.

  6. Из историческия ми очерк за тоталитарния режим, довел до възхода на буржоазно-фашистките партии, една от които е ПП-ГЕРБ:

    Останалите без зъби антифашисти по-късно осъзнаха опасността от имащите зъби – последните се озъбиха веднага щом станаха мнозинство в БКП, затова първите предприеха серия мерки, целящи да не позволят на враговете да възродят фашистката идеолигия в България. Но бяха закъснели – през 1956 г. фашизмът стана водеща идеология в БКП, изповядвана от по-голяма част от електората й. На Априлския пленум на БКП през 1956 г. бе решено България да прегърне отново фашизма и тя фактически стана тоталитарна държава, управлявана еднолично от БКП /ф/, фашисти, които не се вслушваха във волята на народа. Ужасяващата катастрофа беше близо – БКП /ф/ не планираше правилно икономиката и не обслужваше взетите заеми за промишлеността, а постоянно харчеше пари за нови и нови свои прищевки, практически бе напълно неуправляема от народа и никой не бе наясно с делата й. БКП /к/, комунисти, разбираха, че катастрофата е неизбежна, затова още от 1950 г. те започнаха да се готвят за нея.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *