Президентът Радев: ГЕРБ търсят Служебна Победа на Изборите! Приеха си Закони, които им позволяват МРЪСНИ МАШИНАЦИИ на евровота:

„Управляващите от ГЕРБ вече дори не крият намерението си да постигнат служебна победа на изборите. Правят го чрез скандални и противоконституционни промени в Изборния кодекс. Това, което се случва, е много тревожно“. Така президентът Румен Радев коментира машинациите, които ГЕРБ трескаво готвят, за да вземат евро-изборите като пирати – на абордаж, подло, нечестно и в пълен разрез със законите в страната.

На късно заседание снощи ГЕРБ и подлогите им от ДПС ликвидираха преференциалния вот, а днес си го гласуваха и в парламента, подкрепени още от партиите на Марешки и Патриотите. Като с „против“ гласува единствената опозиционна партия БСП.

Според промените, за да може един кандидат да измести водача на листата, трябва да събере толкова гласа, колкото са необходими за избора на депутат, евродепутат или общински съветник. Това означава, че един кандидат може да промени позиционирането си в партийната листа, само ако събере над 100 000 гласа! Тоест – на демокрацията й се слага кръст. Оттук-насетне депутати ще стават само партийните послушковци.

Парламентът на ГЕРБ отхвърли и предложението на БСП да бъде сменен съставът на ЦИК, чийто мандат изтече и е задължително по закон да се смени с нов. Това си решение ГЕРБ аргументираха с циничното оправдание, че вече нямало време да избират нов състав, а пък старият така или иначе вече се бил стиковал. А истинската причина да бранят със зъби и нокти нелегитимния вече стар ЦИК е, че членовете на новия ЦИК по закон се избират от президента Радев. И този факт няма да позволи на ГЕРБ да манипулират за сетен път изборите. Което значи, че ще ги загубят.

Машинното гласуване пък щяло да се въвежда, но чак след местните избори през есента.

Парламентът одобри и още една скандална промяна в Изборния кодекс. Която навява на тоталитаризъм. Става въпрос за случаите, в които Върховният административен съд отмени решение на ЦИК. Тогава за да потвърди решението си, на ЦИК няма да му е необходимо мнозинство от 2/3, а само гласовете на половината членове на комисията плюс един. Това ще важи и за случаите на обжалване от страна на районните избирателни комисии.

Парламентът отхвърли  и предложенията на БСП, на евроизборите да има камери в изборните секции, както и камери да снимат броенето на бюлетините.

„Предлага се Изборен кодекс на тъмно. Случилото се снощи мина всякакви граници“, заяви депутатът от БСП Крум Зарков. „Този парламент има 8% рейтинг. И единственото учудващо е, че все още цели 8% от българите му вярват“, допълни той. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

12 коментара

  1. Колкото НИЕ НАРОДА ги НЕНАВИЖДАМЕ, ……ТЕ са все ПО_БЕЗСКРУПОЛНИ, АЛЧНИ МЕРЗАВЦИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Президента не може ли да ги спре? Ще бъдат НЕЛЕГИТИМНИ избори!

  3. Скандално, моля за съвет-по-добре е да се гласува на Евро изборите, или да се прави бойкот? Исках да се прибера в България специално за изборите през май, но виждам противоречиви мнения.Кое е по-добре? Благодаря!

    • Със сигурност е по-добре да се гласува на Евроизборите. Много от хората, които агитират да не се гласува на тези избори в момента, всъщност пропагандират в полза на ГЕРБ. Целта е да откажат хората от наказателен вот. Това изцяло обслужва шайката на Борисов и Цветанов, защото те си имат едно доволно количество сигурни гласоподаватели – платени, зависими и облагодетелствани от властта им гласуващи. А агитацията да не се гласува наказателно всъщност ще обезсили протестният вот. Наблюденията ни са, че в момента основна опорна точка на троловете на ГЕРБ е: „Да не се гласува на изборите“. Това е частот стратегията на ГЕРБ за служебна победа. Хубав ден, Ани

  4. Скандално, благодаря, и аз предположих, че в тая агитация за бойкот има нещо гнило. НО с тези промени, които си гласуваха, и ЦИК с изтекъл мандат ще бъдат ли справедливи и легитимни?

    • Не се знае. Но да не се гласува ще е още по-зле за нас. И съответно – по-добре за ГЕРБ.

  5. Знаем само, че поръчката към троловете, които обслужват информационно ГЕРБ сега е: Агитирайте хората да НЕ гласуват. И това се прави чрез призиви от типа: Без партии и политици, омръзнахте ни всички, политиците и партиите са вредни за България… и пр. послания.

    • Благодаря за отговора. Аз почвам агитация ЗА гласуване, и дано нещата се променят! Хубав ден!

  6. Лично на мен ми е гнус да гласувам за тези безделници и бюрократи, които си клатят краката и езиците в европейския парламент и бих ви посъветвал да не гласувате за тях, но евентуална победа на ГЕРБ на тези избори ще ги закрепи на власт и ще им позволи още повече да лъжат и крадат, така че, уважаеми избиратели, преодолейте своето отвращение към тези алчни мръсници, не се поддавайте на агитации за бойкотиране на евроизборите и направете си труда да отидите до изборните секции и гласувайте ПРОТИВ кандидатите на ГЕРБ!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *