Скандал: Кметът на Войводиново – лично назначен от Каракачанов! Циганите с Незаконните Къщи в селото Гласуват под строй за ВМРО!

„И какво излиза? Че кадрите на Каракачанов във Войводиново (във връзка с ромския казус) и Държавната агенция за българите в чужбина са извършили престъпления, но самият Каракачанов е достоен за уважение „държавен български мъж“? Че политиците ни са продажни, това не е новина. Но че авторитетни учени, академици и историци се купуват на килограм и то само срещу кортик и медал, това вече е“. Това написа бившият депутат Велизар Енчев в профила си си във Фейсбук по повод отвореното писмо на група академици до премиера в защита на предприетите от Красимир Каракачанов мерки срещу ромите във Войводино.

Български академици написали кърваво писмо до Бойко Борисов, в което със сълзи на очи бранят вицето Каракачанов… незнайно от кого. Но за да не остане съмнение на кой бог се кланят, маститите академици сервилничат и на премиера и в похвалното им слово четем тез елейни думи:

“Г-н Премиер, знаейки Вашето искрено родолюбие и любов към отечествените ценности и светини, не можем да се въздържим да не отправим към вас този призив да подкрепите действията на вицепремиера г-н Каракачанов. Крайно време беше един държавен български мъж, какъвто е Каракачанов, да заеме такава позиция. Затова ние я адмирираме и се обръщаме към Вас, г-н Борисов, тази позиция да се превъплъти в поредица от държавнически действия…”

Всъщност, какво целят с този призив лично към Премиера иначе уважаемите Георги Марков, Васил Сгурев, Благовест Сендов, Пламен Карталов, Стефан Воденичаров, Константин Косев, Антон Дончев, Васил Гюзелев, Иван Гранитски, Александър Чирков?

Наистина ли въпросните мислят, че Каракачанов е национален герой, само защото след кървавия инцидент във Войводино се изокал по медиите, че циганите в България стават все по-нагли?

И защо целият този отбор академици си затваря очите пред грозния факт, че кметът на Войводиново е личен избор на Каракачанов и поради това на всички избори през последното десетилетие циганите в селото са гласували под строй за ВМРО?

Каракачанов в компанията на акад. Георги Марков

Наистина ли академиците не знаят, че вемереовският кмет на Войводиново не само не е посегнал на незаконното циганско гето, но всъщност той го е създал. Помагал е за изграждането му и си е затварял очите за нелегалното енерго?

Лично аз мога да си затворя очите за фотосите, от които се вижда как министър Каракачанов награждава с офицерски кортици и медали писателят Антон Дончев и историкът Георги Марков. И няма да правя прибързани заключения за конфликт на интереси и покупка на академични съвести.

Но защо акад. Марков си затваря очите за собственото си писмо до държавните институции, в което осъжда договора с Република Македония, признаващ и македонска нация, и македонски език, и македонска история? Ето и отговора: Идеолог на този договор и негов първи адвокат е самият Красимир Каракачанов.

Велизар Енчев

Заради този капитулантски договор ли Каракачанов е „държавен български мъж“, бе академик Марков?

Та самият Каракачанов наскоро се отрече от договора и поиска анекс към него, осъзнавайки, че е направил историческа грешка, която може да се сравни само с македонизирането на Пиринска Македония през 1946-а?

Удивително е как в рамките на два месеца български министър на два пъти попада в центъра на скандали с тежки политически последици и въпреки това академици го величаят като велик държавен мъж.

Нима академиците ни не знаят, че и арестуваният председател на Държавната агенция за българите в чужбина е лично назначение на Красимир Каракачанов? Нима са забравили, че тези дни самият Каракачанов си призна, че предупреждавал Харалампиев да не участва в корупционни схеми, сиреч министърът добре е знаел що за човек е инсталирал в ДАБЧ и какви далавери върши.

И какво излиза? Че кадрите на Каракачанов във Войводиново и Държавната агенция за българите в чужбина са вършили престъпления, но самият Каракачанов е достоен за уважение „държавен български мъж“?

Че политиците ни са продажни, това отдавна не е новина. Но че авторитетни учени, академици и историци се продават срещу тенекиени кортици и медали, това вече е новина. И последния от цяла редица все по-деградантски примери за разпада на българската нация и държавност. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *