Велизар Енчев: ГЕРБ и ДПС Узакониха Корупцията! Идва ДИКТАТУРА! + Колко взе шутът на мутрите Слави Трифонов за да обслужи Борисов!

ГЕРБ и ДПС официализираха чудовищната корупция в България, която вече ще наричаме с невинния термин „финансиране“. След като подло намалиха партийната субсидия от 11 лв. на 1 лв. за глас, ГЕРБ още по-подло приеха предварително уговореното и координирано с тях предложение на ДПС за външно финансиране на политическите партии.

Какво следва оттук – нататък: „Дали ще се намери толкова безумен бизнесмен, който да спонсорира опозиционна партия и така да се превърне в доброволна мишена на герберските НАП, МВР и спецпрокуратура? Дали ще се намери фирма, която да спонсорира БСП – партията, разкрила „Барселона гейт“, „ОградаГейт“, „КумГейт“, „Къщи за гости Гейт“? Дали ще се намери крупен бизнесмен, който да налее пари в Столетницата, която единствена брани интересите на бедните, болните и онеправданите, а не на едрата олигархия?, риторично пита в свой коментар Велизар Енчев.

Още с идването си на власт, Борисов поде мощна атака срещу дребния и среден бизнес. Поръчаха му я от Европа с цел в България да не остане средна класа. Защото на все по-глобализиращият се ЕС му трябват работници и служители, а не дребни и средни независими собственици. Те по-трудно се манипулират и управляват. И така, по европейска директива в продължение на 10 години ГЕРБ методично и поетапно унищожаваше дребния и среден бизнес. Докато не го приключи напълно и не разчисти територията за няколко десетки тлъсти олигарси – до един тотално зависими от властта, от нейните еврофондове и обществени поръчки, които се разпределят от … ГЕРБ. Така че в момента няколко десетки олигарси на властта държат над 90% от пазара на каквото и да било в България. И едва ли някой от тези господа ще рискува бизнеса си за стотици милиони, като спонсорира опозицията. Но дори да се намери такъв неалчен филантроп, спирачка ще му бъдат съдбите на вече разлюбени от партията-държава негови събратими като Николай Банев, Миню Стайков и Ветко Арабаджиев.

Спирането на партийните субсидии и разрешаването на външното финансиране, съчетани с токсичната и задушена от партийно-държавния мастодонт бизнес среда, ще се окажат пълен мор за всички политически партии в България без ГЕРБ, оялите се от брака с нея пишман Патриоти и сенчестият коалиционен партньор на Борисов ДПС. Оттук-нататък не само партиите, всеки, който целуне ръка на Банкянския бей, ще получава и финансиране, и бизнес. А ако пък тръгне срещу му – заминава при Миню Стайков.

Какво се предвижда за автентичната опозиция:

Яростно опозиционната и социална БСП, както и всички бъдещи партии-врагове на неолибералното статукво, ще се изправят пред дилемата: или се кланяш на Борисов Първи Банкянски и получаваш субсидия, или оставаш без финансиране и се пръждосваш от политиката.

Нека обаче се върнем малко назад във времето, за да си припомним кой всъщност беше инициатора на идеята партийните субсидии да се намалят от 11 лева на 1 лев. Всичко тръгна от Слави Трифонов и референдума му от преди 2 г., който шоуменът опакова и рекламира в тв. предаването си като бунт срещу системата и ГЕРБ в частност.

В последвалите 2 години Борисов и ГЕРБ отказваха да признаят резултатите от този референдум. Правеха се, че не съществува. Но сега изведнъж, най-изненадващо, Борисов реши да изпълни волята на народа. При това, в критичен за властта му момент. Първоначално дори съпартийците му не повярваха. А обърканата Менда Стоянова дори заяви, че идеята премиерска била чист популизъм.

Оказа се обаче, че топката, подхвърлена от „Шоуто на Слави“, е идеална за гилотиниращ гол във вратата на БСП. И не е просто някакъв си гол, а е инструмент за пълното ликвидиране на основния конкурент на ГЕРБ за властта. А също и инструмент за узаконяване на корупцията.

А дали от глупост Слави помогна на мафията да смачка демокрацията! Едва ли, след като чалгаджията, възпял мутрите, тези дни лично обяви, че създава свой политически проект! Трифонов учредява партия, която ще е поредната патерица на ГЕРБ и ДПС, целяща да удължи властта им с още 4 години. И която ще сподели съдбата на политическите фантоми Реформаторски блок, АБВ и Обединени патриоти. Управление с ГЕРБ в условията на диктатура – това ще е наградата на Трифонов за това, че свърши мръсната работа.

Някой навярно ще кажат, че не е възможно да се установи диктатура в България, защото страната ни е член на Европейския съюз. И щяха да са прави, ако на ЕС му пукаше поне малко какво се случва у нас. Но на Брюксел хич не му дреме – стига на власт в България да са неолиберални глобалисти с ангажимент към мултинационалните компании. Колониални администратори, които продават страната и народа си, играят по външнополитическата им свирка и лаят по руснаците и им се зъбят от другия бряг на Черно море. Skandalno.net

Надя Колева, Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

11 коментара

  1. СЪБУДИ СЕ НАРОДЕ ПОТОМЪК НА ГЕРОИ ОТВОРИ ОЧИ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е САМО СЪС БРАТСКА РУСИЯ И В БЪЛГАРИЯ САМО БСП Е ДО ТЕБ ЗАГИВАЩ БЪЛГАРСКИ НАРОДЕ

  2. ГОСПОДА СВЕТОВНИ ТЕРОРИСТИ НАТО ЕС САЩ СОРОС НАПУСНЕТЕ БЪЛГАРИЯ МРАЗИМ ВИ И НИКОГА НЯМА ДА СМЕ СЪС ВАС ВИЕ УНИЩОЖИХТЕ БЪЛГАРИЯ СЪЗДАДОХТЕ ГЕНОЦИД РАЗРУХА УНИЩОЖИХТЕ ИКОНОМИКАТА НИ И ПРОКУДИХТЕ ДЕЦАТА НИ ЗАЕДНО СЪС НАЙ МРАЗЕНИЯ БЪЛГАРОУБИЕЦ МАФИОТ БОРИСОВ КОЙТО ФАЛШИФИЦИРА ВИНАГИ ИЗБОРИТЕ И ИМА ВСИЧКАТА НИ НАРОДНА ОМРАЗА ВИНАГИ КРАДЕ ПОБЕДАТА НА БСП МРАЗИМ ВИ МАХАЙТЕ СЕ НИЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ОСТАВАМЕ ДО НАРОДНИЯ НИ ОБИЧАН ПРЕЗИДЕНТ РУМЕН РАДЕВ И ЕДИНСТВЕНАТА БСП КОЯТО ОСТАНА ДО НАРОДА ДА ЖИВЕЕ БСП И БРАТСКА РУСИЯ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е САМО ЕДИНСТВЕНО ВЪЗМОЖНО СЪС БРАТСКА ВЕЛИКА А СВЯТА РУСИЯ САМО РУСИЯ МОЖЕ ДА ВЪРНЕ ДЕЦАТА НИ И ИКОНОМИКАТА ЗАЩОТО САМО БРАТСКА РУСИЯ ОБИЧА НАШИТЕ ДЕЦА КАТО СВОИ И ВИНАГИ Е ГОТОВА ДА УМРЕ ЗА НАС СЪБУДИ СЕ НАРОДЕ БЕЗ БРАТУШКИТЕ БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА

    • ДО АНОМИМЕН:

      Абе брат’чет, по принцип казваш напълно верни неща.И аз споделям твоето мнение, ама вземи се поограмоти поне малко от малко!:-))))Научи се къде се слагат точките, тиретата, запетаите, препинателните знаци…И кога се пише „с“ и „със“.Щото се излагаш като кифладжия тука, сума ти и хора те четат!:-)))))

  3. НАТО И ЕС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ СВЕТОВНИ ТЕРОРИСТИ ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ

  4. БОЙКО БЪЛГАРОУБИЕЦО ГОСПОД ДА ТЕ УБИЕ ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ БЪЛГАРИЯ

  5. Когато видите някой на вид тежко болен ,като Слави Тршифонов,не го жалете!Знайте ,че Господ винаги белязва и наказва непоправимите!Питам се кога ще бележи и накаже ББ-а може би вече го е направил,но ние не го виждаме!

  6. НЯКОИ НАВЯРНО ЩЕ КАЖАТ,ЧЕ НЕ Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ УСТАНОВИ ДИКТАТУРА В БЪЛГАРИЯ, ЗАЩОТО СТРАНАТА НИ Е ЧЛЕН НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ. И ЩЯХА ДА СА ПРАВИ, АКО НА ЕС МУ ПУКАШЕ ПОНЕ МАЛКО КАКВО СТАВА У НАС. НО НА БРЮКСЕЛ ХИЧ НЕ МУ ДРЕМЕ–СТИГА НА ВЛАСТ В БЪЛГАРИЯ ДА СА НЕОЛИБЕРАЛНИ ГЛОБАЛИСТИКА С АНГАЖИМЕНТ КЪМ МУЛТИНАЦИОНАЛНИТЕ КОМПАНИИ. КОЛОНИАЛНИ АДМИНИСТРАТОРИ, КОИТОПРОДАВАТ СТРАНАТА И НАРОДА СИ, ИГРАЯТ ПО ВЪНШНОПОЛИТИЧЕСКАТА ИМ СВИРКА И ЛАЯТ ПО РУСНАЦИТЕ И ИМ СЕ ЗЪБЯТ ОТ ДРУГИЯ БРЯГ НА ЧЕРНО МОРЕ. 100% ТОЧЕН И ВЕРЕН АНАЛИЗ. АДМИРАЦИИ ЗА ВАС, УВАЖАЕМА ГОСПОЖА КОЛЕВА И ГОСПОДИН БЛАГОВ. ДЕРЗАЙТЕ.

  7. НАТО ЕС САЩ СОРОС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ НИЕ СМЕ ПЪРВАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ НЕ СМЕ ИНДИАНЦИ СЪС НАС НАВЕКИ Е ВЕЛИКА БРАТСКА РУСИЯ

    • Всички партии с изключение на БСП са анти комунисти а всички други са за анархия и хаос затова единствената сентенция е не е събудете се българи.
      А събуди се БЪЛГАРИЯ-това значи да се събудят българи,турци,помаци и всички други общности без изключение за каузата и да затворим всички дупелизци на ЕС и САЩ бих искал да е по скоро щото съм на възраст както и целия елит от които 75% са пред прага на гроба и които искаха да видят света разорен но Русия и Китай им разказаха играта така че нека бойко си печели.Бог забавя,но не забравя-сентенция-Св Петър от всичко това печели Русия, а те лъжат че губи истината с три думи рано или късно Русия ще победи аз съм неутрален защото моите приятели Украйна ми казаха медицински и запада лъжат и че не са мислели че Русия е толкова адаптирана към ситуациите в Украйна

  8. -СРЕТАН Йосииииииич! – Идвааааааааааааай! -Време еееееееееееее!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *