Валерия Велева: Кирил Петков обещава същото като Бойко Борисов през 2009! И РАБОТОДАТЕЛЯТ ИМ Е ЕДИН И СЪЩ – КОЗЯК!

Бойко Борисов дойде на власт през 2009 г. с абсолютно същите обещания, които днес новият министър- председател Кирил Петков повтори в парламента буквално дума по дума. Правеше и го и по време на цялата си предизборна кампания: борба с корупцията, европейско развитие на страната и реформа на съдебната власт. Подозрително си приличат и по това, че и Петков, като Борисов, взима властта вследствие на невиждан по мащабите си медиен пиар. Това заяви днес в тв. интервю журналистката Валерия Велева. Тя припомни как след тези гръмки обещания на Борисов, последвали 12 години безпрецедентна корупция, овладяване и подчиняване на съдебната власт, а също и на Прокуратурата чрез назначаването на послушни главни прокурори. „…И вместо европейски модел на развитие, получихме СИКаджийски такъв“, заяви Велева.

Друга обща черта между предишните и новите управляващи ГЕРБ и ПП е факта, че са изцяло конструирани сглобени от американското посолство. Навярно затова толкова си приличат и в изказванията, и в обещанията, и подбора на кадри. Също като при ГЕРБ, където ключови министри се назначаваха от Прокопиев и кръга „Типинг пойнт“, голям процент от кадрите на „Продължаваме промяната“ са свързани с „Отворено общество“ и подразделението им „Америка за България“. Същото важи и за коалиционните им партньори от „Демократична България“ и ИТН. БСП са изключение от това правило, но сякаш участват по неволя в правителството, тъй като другият вариант е нови избори. Които при мощния напоследък американски натиск върху изборния ни процес, напълно биха съсипали левицата. Курт капан за Корнелия Нинова, която на всичкото отгоре е заобградена от платена от САЩ „вътрешна опозиция“, която да я тика заедно с БСП в „правилната“ неолиберална посока. А посоката е – по стъпките на Кирил Петков и Христо Иванов. Министерствата, които получиха социалистите, обаче бяха предварително опоскани от ПП, като големите финансови ресурси на Министерство на икономиката бяха пренасочени към новото измислено министерство с гръмкото наименование „Министерство на иновациите и растежа“, оглавено от един от най- близките хора до Кирил Петков – Даниел Лорер. Финансовият ресурс, с който ще разполага Лорер възлиза на над 12 млрд. лева. Нещо, което превръща икономическата министърка Нинова в министър без портфейл, но пък с огромни грижи и отговорности.

Друга обща черта на новото правителство с  първите дни от управлението на Бойко Борисов са скандалите с т. нар. „калинки“. Дни преди да сдаде поста, служебната министърка на икономиката, Даниела Везиева, се оказа разследвана за плагиатство от МОН, като обвиненията срещу нея сочат, че е преписала 170 от общо 180-те страници от докторантурата си. В кадрите, предложени от партията на Слави е още по- страшно – оказа се, че първоначалното им предложение за външен министър Димитър Гърдев, е написал куп лъжи в биографията си. Вследствие на това същият бе заменен от Теодора Гeнчовска. Предложението им за енергиен министър Александър Николов, пък бе уволнен като служебен зам.- министър на енергетиката няколко месеца по- рано от служебния кабинет – а мотивите така и не станаха ясно. Skandalno.net обаче подозира, че причината е, че както образованието, така и професионалният му опит нямат нищо общо с … енергетиката.

Да не се завръщаме към болезнения спомен за кандидат- премиерът на ИТН – продавач  на шнорхели, който се оказа, че е излъгал за докторантурата си в Австрия. Самият университет излезе с позиция, че лицето никога не стъпвало в учебното им заведение… по никакъв повод. Въпросният Пламен Николов обаче продължава да е в политиката като към момента е народен представител от ИТН. И на всичко отгоре, беше представител на партията на Слави Трифонов в преговорите за правителство по темите „Образование“ и „Култура“. Капацитет! И разбира се, да не пропуснем доказаният плагиат и кандидат за вътрешен министър на Слави – Петър Илиев, който след като бе разобличен като преписвач от СУ, напусна университета доброволно. За съжаление, запазвайки научната си степен, придобита с измама – доктор.

Оттук нататък сценарият е добре познат – нов компрадорски политически елит ще управлява старата американска колония България по изтъркани неолиерални сценарии. Единственото положително е, че т.нар. четворна коалиция едва ли ще изкара пълен мандат. А после – ще видим. Че надеждата ни за свободна и суверенна държава комай ще умре последна. Skandalno.net 

Надя Колева, Skandalno.net 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. ПРАВИТЕЛСТВОТО НА НАРОДНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ ЩЕ БЪДЕИЗРИТАНО И ПРОКУДЕНО СЪС СОПИ ОТ НАРОДА СЛЕД СТОТНИЯ ДЕН

  2. Мила Валерия, мнозина го знаехме този факт.
    Сега, това новина ли е … или ептафия?!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *