Валентин Вацев: Отново сме на страната на губещите!

„Българският политически дневен ред вече е геополитически. Геополитиката се намести уверено в дейността на българските политици, които изгубиха дори жалкия остатък от суверенитета, който имаха. Централният геополитически въпрос за България сега е ще я вкарат ли във война с Русия, или по някакъв начин ще остане встрани от плана на САЩ, които взеха на ръчно управление Балканите и Източна Европа“.

Този коментар направи в интервю за БНР външнополитическият анализатор Валентин Вацев. Ето какво още каза той:

След предсрочните избори ще има някакво правителство, което ще бъде много мъчително сглобявано от сегментирани части на българския политически елит, но той не може да роди нищо жизнеспособно“, прогнозира Вацев и добави:

„Вярата на американската управляваща върхушка, че една средно голяма, но победоносна война ще реши проблемите им, е определяща днес. В името на това в България ще се правят всички усилия за съставяне на правителство, угодно на посолството на САЩ и на „Америка за България“, което да е готово при сигнал от Вашингтон мигом да обяви война на Русия и на всички вътрешнобългарски сили, които не са сигурни, че това е най-доброто за България“.

Отново няма да сме на страната на победителите, категорично зави анализаторът.

По думите на Вацев не може да се намери реално противоречие между ПП, ДБ и БСП – „трите сили, за които се смяташе, че са готови да сформират военновременно правителство, което при първи знак от американското посолство да вкарат България в открита война срещу Русия“:

„Оттук произтича и главният геополитически въпрос на деня – ще има ли в София след изборите русофобско правителство, или новият кабинет ще бъде малко по-компромисен, по-умерен и по- национално отговорен“.

Валентин Вацев смята, че „Продължаваме промяната“ (ПП) е партия – близнак на Демократическата партия (ДП) на САЩ:

„ПП се ръководи от мотивацията на американската ДП. Те са леви радикали и леви либерали, те не са десни. Радикализмът е водещ в това правителство (на ПП, ДБ и БСП – б.р.) но най-важното е, че то е проамериканско и няма търпение да обяви война на Русия“, посочи отново анализаторът.

Той посочи, че в ръководството на БСП са надделели силите, които смятат, че партията на всяка цена трябва да е на власт:

„Ръководството допуска стратегически грешки, защото коалиционното партньорство с ПП и ДБ е кръвосмесителен съюз за БСП, но те не се смущават от това и воюват за правото си да определят тактиката си, която да определя стратегията. Рушат стратегията, разрушава се идентичността на партията в интерес на някакви тясно групови цели и интереси днес„.

Според международния анализатор „реално Русия воюва вече с НАТО, а официално и формално воюва с прокси силата на НАТО – Украйна„.

Външнополитическият анализатор изказа мнение, че санкциите вредят не толкова на Русия, колкото на ЕС.

„Европейските управляващи структури са в геополитически мат и признават, че санкциите вредят преди всичко на ЕС. Те нямат готовност да направят каквото и да е. Всички държави в ЕС в момента теглят чергата към себе си, множат се центробежните сили.  Европейското ръководство е в управленска, в историческа и идеологическа криза, което може да доведе и до разпада на Европейския съюз„.

Интервюто на Петър Волгин с Валентин Вацев в предаването „Политически НЕкоректно“ по БНР.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. НАТО ЕС САЩ МРАЗИМ ВИ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ДА ЖИВЕЕ И ПРЕБЪДЕ ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА ВОВЕКИ РУСИЯ

  2. Спокойно, моряци, корабът потъва нормално, вода има за всички.
    Ние може за пореден път да сме се качили на Титаник, но я си дайте сметка каква е съдбата на тези, които са се свързвали с нас против нашето желание и воля. Къде е Османската империя, къде е Хитлеристка Германия, къде са СССР, СИВ и Варшавският договор?
    Така, че споко – скоро там ще отидат и ЕС и САЩ и НАТО. Защото не си спомням някой да ни е питал искаме ли в ЕС, искаме ли в НАТО и искаме ли да сме колония на САЩ.
    Ние не случайно сме народ с 1300 годишна история. Нас ни е имало преди тези, които са ни поробвали, ще ни има и след тях.

  3. При всяка война сме губили толкова територии за сметка на съседите си, че граничим със свои земи от миналото. Толкова малка държава станахме, че ако изгубим още земи, България няма да я има. Българските управляващи да се ограмотят и да четат история, за да вземат в бъдеще правилни решения! Не сме си взели поука от минали грешки.

  4. Шибаните продажни политици в цяла Европа са американски слуги и подлоги. Отвратително продажен е политическият елит у нас и по-верен от западните си колеги в надпревара кой да е повече безмозъчно услужлив, съответно „избран“ и крадлив.
    Измамно управляващо безправие, което всеки вижда и безпомощно чака да се случи нещо различно.
    Днешните арогантни изроди-политици заслужават шут отзад и съд всекиму според големината на имоти, фирми и богатство,колкото по-голямо, толкова повече години в затвора.

  5. ПРОСТОТО КИРО ТЪРЧИ КЪМ АЕЦ КОЗЛОДУЙ ДА ГИЛОТИНИРА ШЕФА НА ЦЕНТРАЛАТА В ПОЛЗА НА УЕСТИНГХАУС ПО ЗАРЪКА НА АМЕРИКАНЦИТЕ!

    Целта е със заплахи и изнудване да принуди ръководството на АЕЦ да подпише обвързващ договор за закупуване на американско ядрено гориво, преди то да е лицензирано от българския ядрен регулатор.

    Янките ни готвят българската ФУКУШИМА с помоща на еничара Киро Наркомана !

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *