Българите от Херсон към президента Радев: Украйна ни обстрелва с български снаряди. Спрете доставките за режима в Киев (С ВИДЕО)

Етническите българи в Херсонска област, записаха видеопослание до българския президент и политическите партии в България, в което ги призовават да спрат да изпращат боеприпаси на украинските въоръжени сили (ВСУ), съобщи кореспондент на ТАСС.

„Уважаеми български президент Румен Радев, знаем, че до последно бяхте против доставките на тези оръжия за укронацистите. Знаем също така, че прозападните партии в София все пак, чрез гласуване в парламента, Ви принудиха да го направите. Искрено Ви молим Вие и трите политически партии, които са готови да се противопоставят на това – партия „Възраждане“, партия „Има такъв народ“ и Българската социалистическа партия – да предотвратите по-нататъшни доставки на оръжие и муниции за украинската страна. Моля, спасете живота ни“, заяви Генадий Недялков, представител на българската общност в подконтролните на русия части от Херсонска област.

По думите на Недялков в Херсонска област живеят около 2000 етнически българи, включително около 300 деца. В по-голяма концентрация те са в няколко села на левия бряг на Днепър в Голопристанския и Альошкинския общински райони в близост до фронтовата линия в момента. Те са подложени на обстрел от ВСУ. „Аз съм майка на три деца. Живеем в Херсонска област. В селото, в което живея сме 98 българи. Всеки ден изпращам децата си на училище. Душата и сърцето ме болят. Всеки ден се страхуваме, че ще долети ракета и децата ни ще загинат. Моля, спрете доставките на оръжие“, – призова на български език представителката на българската общност в Херсонска област Любов Недялкова.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ръководителят на Кримската българска национално-културна автономия – организация на българите от полуостров Крим Иван Абажер също се присъедини към призива. „Видях тук резултата от обстрелите на украинските нацисти с български оръжия, снаряди и мини. Аз, като българин, който живее на територията на Руската федерация, съм много обиден“, каза той.

По-рано представители на тайната проруска организация на десния бряг на Днепър „Херсонска съпротива“, опериращи в подконтролните на Украйна територии от Херсонска област, откриха в гр. Херсон сандъци с боеприпаси с кодировка и маркировка, сочещи, че са произведени в България. Фактът, че украинските военни са използвали снаряди българско производство за обстрела на левия бряг на река Днепър, беше потвърден и от ръководителя на Херсонския областен клон на Общоруската обществена организация на ветераните „Бойно братство“ Игор Телегин и представителя на отделния доброволчески разузнавателен батальон „Маргелов“ Алексей Бурлаков.

През декември 2023 г. Комисията по отбрана на българския парламент одобри с мнозинство предложение за допълнителна военна помощ за Украйна. Вследствие на това решение на ВСУ бяха предоставени преносими системи за противовъздушна отбрана и зенитни ракети – от складовете на Българската армия и прясно произведени такива.

Три месеца по-рано, през септември, 2023 г. българският парламент вече беше одобрил предоставянето на Украйна на ракети тип 5V55P за зенитно-ракетната система С-300, които уж били с дефекти, и боеприпаси за автоматично стрелково оръжие калибър 5,56 мм, от които българската армия не се нуждае.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

11 коментара

  1. Уважаеми Господин Президент.
    Вие на първо място сте БЪЛГАРИН.
    Вие сте Български Президент.
    Вие сте Български офицер, генерал от ВВС.
    Вие сте дали клетва като курсант и като президент да ЗАЩИТАВАТЕ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.
    Знам, че Ви е трудно. Вие сте заобиколен от предатели, които служат на чужди държави.
    Спомнете си КОЙ СТЕ ВИЕ и спрете предателите, които ограбвайки България спонсорират и помагат на един фашистки режим да убива БЪЛГАРИ.
    Нека за в бъдеще Българските куршуми и снаряди да бъдат изпращани на укронацистите БЕЗ ГИЛЗИТЕ – КАТО БЪДАТ ИЗСТРЕЛВАНИ ДИРЕКТНО СРЕЩУ ТЯХ.
    Това е единствения начин Вие да се разграничите от предателите на България.

    • Българино, само искам да попитам, а така нареченият български народ иска ли да бъде спасяван и защитаван?
      Според мен, мнозинството се радва на предателите и затова си ги избира 35 г.
      Народ самоубийци, от който не БОГ е е отрекъл, а те са се отрекли от БОГ.

      • За съжаление видях много българи с промити мозъци, които искрено вярват в юдейско – атлантическата пропаганда. Преди време една българска „кифла“, която е расла на коленете ми ми заяви, че най много мразела руснаците. Когато я попитах, кога е виждала жив руснак – тя млъкна (но за малко).
        Тези изроди смениха историята ни и отровиха децата ни с тая пропаганда.

      • Никой не е избирал тези УРОДИ!
        Такова понятие като „честни избори“ съществува само в научната фантастика. Изборите отдавна са решени и единствения проблем е как да се прокарат законно.

  2. Бих искал да ви припомня думите на военната клетва, която Вие сте дали в първи курс в Долна Митрополия.
    Аз дадох същата и все още вярвам в нея.
    Разликата е, че аз не съм политик, а само БЪЛГАРИН.

    Аз, гражданин на Народна република България, като встъпвам в редовете на Въоръжените сили, тържествено се заклевам да бъда честен, храбър, дисциплиниран и бдителен воин, да пазя строго военната и държавната тайна, безпрекословно да изпълнявам законите, военните устави и заповедите на своите командири и началници.

    Заклевам се добросъвестно да изучавам военното дело, с всички сили и средства да пазя военното и народното имущество и до последния си дъх да бъда предан на своя народ, на своята социалистическа родина и на народното правителство.

    Готов съм винаги по заповед на народното правителство за защитя своята родина – Народна република България – и като воин от Въоръжените сили се заклевам да защищавам родината си мъжествено, умело, с достойнство и чест, без да щадя кръвта си и дори живота си за постигане на пълна победа над враговете.

    Ако наруша тази моя тържествена клетва, нека ме постигне суровото наказание на закона на Народната република и всеобщата омраза и презрение на трудещите се.

    • Къде е Народна Република България? Къде са законите ѝ? Къде отидоха трудещите се? Клетвата не е спазена още на 15.11.1990г когато нито един от заклелите се, не скочи да я защити. Естествено смяната на името някак си не беше още почти нищо, макар някои наши съграждани, да се бунтуваха за същото, малко преди това. За НРБ никой не си помисли, макар да не съм сигурен за Йоло Денев, при цялото ми уважение към борбената му личност. Така става, когато влакът е спрял на наклон, после някой маха спирачката, а щастливите пътници се радват, че най-сетне потеглил.

  3. Българино, защо се обръщаш към президента?? Той е пряк участник в ставащото. Той избра тази пасмина от българомразци. Най-голямата вина е негова, въпреки че се прави на голям родолюбец, всъщност е едно долно, подло мекотело. Нека българите да му благодарят за избиването- ако има грам съвест- ще го заболи поне малко ( в което спрях да вярвам)

  4. НЕ уважаваният презрен ТОЙ НЕ Е БЪЛГАРИН А СЛУГА
    НА НЕОКОЛОНИАЛИЗМА.

  5. Виц, българинът мисли бавно, 35 години не му стигна да разбере, че България не е държава, а колониална територия, на която трябва да се избиват, грабят и прогонват християните.
    За тази цел работи цялата „държавна“ администрация – президенти, правителства, общини, армия, полиция …. цялата тази машина, работи АНТИБЪЛГАРСКИ.
    Тези слуги и подчовеци са сложени са там, за да ни избиват, и въведат новото съжителство с исляма, а 90% от населението ги нарича наши. Чакат и разчитат на тях да се подобрял живота им…..
    Е хубаво щом са ваши, дръжте си ги!

    • България за мене си остава България ЗАВИНАГИ. Нашата България оцеля след Фердинанд, след царя и царчето, след костов, божков, надето и паси. Крайно време е Българите да изгледат още веднъж филма „Черните Ангели“, но на живо. Там в ролята си Великият Стефан Данаилов показа как трябва да се постъпва с националните предатели.
      Мисля си за онези таджики, на които усрайна плати 2500 долара да влязат в една концертна зала и да убиват наред.
      Бих им платил много повече да влязат в „Българския парламент“.
      Пасмината, която в момента се нарича „Българско правителство“ може да бъде излекувамна само с няколко хапчета от доктор Калашников.
      Докато тези УРОДИ са живи просперитет за България няма да има.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *