БСП поиска оставката на Фандъкова заради Гаврата с „Безсмъртния полк“ (С ВИДЕО)

Позиция на общинските съветници от групата на „БСП за България“

Навръх 9-ти май – Ден на Победата над нацизма и Ден на Европа кметът на София Йорданка Фандъкова си позволи да опорочи честванията на празника в българската столица. Тя издаде заповед за забрана на провеждането на мирното шествие на Безсмъртния полк минути преди началото на събитието, което е нарушение на Закона за събранията, митингите и манифестациите. Според този Закон тя има право да забрани провеждането на дадено събитие в срок от 24 часа след като получи заявлението за организирането му. А такова заявление за провеждане на шествието и тържественото честване на 9-ти май тя е получила от организаторите още в края на март.

От публикации в медиите научихме, че мотивът за забранителната заповед на кмета е „да не бъде допусната конфронтация между недоволни групи граждани и да бъде нарушен общественият ред“. В опит да бъдат провалени честванията, беше спрян и токът на уличното осветление, за да не може да бъде използвана озвучителна уредба за тържеството на Паметника на Съветската армия, на което присъстваха посланици и членове на дипломатическия корпус на няколко държави в България.

С тези свои действия кметът Фандъкова нагнети допълнително обстановката. И само активната намеса на полицията, която днес имаше много работа, предотврати по-сериозни сблъсъци с много пострадали граждани.

Ние, общинските съветници от групата на БСП за България, смятаме, че решението на кмета Фандъкова да издаде заповед за забрана на шествието на Безсмъртния полк е взето под натиска на малобройна група политически представители на външни за България сили. Смятаме, че то е продиктувано от страх от все по-затягащата се в страната ни евроатлантическа конюнктура, водещ до непоследователно и безотговорно поведение. Задължение на кмета е да прецени правилно обстановката в града и да вземе решение, което да гарантира свободата и правото на извява на гражданите. В този случай нейното решение постигна точно обратния резултат.

Смятаме за крайно безотговорно от страна на кмета Йорданка Фандъкова и на администрацията на Столична община да допуснат присъствието на Паметника на Съветската армия на малка група от 30 радикално настроени, вероятно платени лумпени във времето, в което на същото място е заявено тържественото честване на 9-ти май. Смятаме за обидно и поставянето от страна на кмета на знак за равенство между тази малка група очевидни провокатори и хилядите мирните граждани, решили да почетат паметта на свои близки, дали живота си за победата над фашизма през Втората световна война.

В тази връзка ние питаме защо на Паметника на Съветската армия беше допуснато присъствието на тази група провокатори, които безнаказано си позволяваха да хвърлят различни предмети по присъстващите на тържественото честване на 9-ти май, сред които и посланиците на няколко държави в България, както и да заглушават със силни мегафони думите на ораторите, крещейки нецензурни думи?

Ние, общинските съветници от групата на БСП за България сме категорични, че основна вина за всичко това има кметът Йорданка Фандъкова. Затова настояваме тя да поеме отговорност за случилото се и незабавно да подаде оставка!

Ето какво се случи днес на паметника на Съветската армия

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/c7C16Ef7Vm4

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. СЛАВА С С С Р !
    БЛАГОДАРИМ ВИ БРАТУШКИ ЗА ПОБЕДАТА НАД ФАШИЗМА !
    ЩЕ ВИ НОСИМ В СЪРЦАТА НИ НАВЕКИ !

  2. Мръсното продажно племе-комунистическо, което си е чисто и просто неонацистко крило на либералите, довели нато и ес в България, пак залъгва народеца със своите псевдоруски ориентации.

    • Предатели на левите идеи и руските братя. С две думи, национални предатели трупат червени точки за пред двукраката маймуна с телефон в ръка.

  3. Разбира се че ще забрани 9-ти май. За какво иначе ГЕРБ, които в по-голямата си част са бивши преориентирали се седесари си харесаха Мутротиквата за войвода и преди две години прибраха и останалите по-твърдоглави остатъци от синята пасмина, глупашки пропуснали първата вълна на преливане в ГЕРБ. Днес вече всичко си идва на мястото и пасмината сляпо следва бившия комунист, който най-безсрамно произведе дядо си за жертва, за да поукраси собствената си бандитска биография. Никак не е случайно и поставянето начело на столицата на невзрачната шмугава даскаличка без какъвто и да е кметски опит за да си командват зад гърба й несменяеми седесари. Както и още по-неслучайно е намерението на свикналият да прави каквото му скимне или му наредят пишман-пожарникар, с лансирането за премиерша на още по-нефелната филоложка от родопските махали сполучила да се пробута на заможен французин. Умът не ми го побира как и с какъв опит, знания и способности тази случайно огряна от късмет селянка ще управлява страната ни? Не, не и пак не! Нейното изстрелване в космоса на държавната власт дори не е тикварски или козяшки експеримент, а ясен знак че гоцеделчевката няма да има по-различна роля от Белка – първото куче пратено горе.

  4. Долу фъндъкова – простакеса и герб и техните кандидати за премиери, пълни простазци! Съд за тези, които отричат жертвите от ВСВ, така както има съд за отричане на холокоста. Но това време идва, дръжте се братя, братушки! господ с вас!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *