Браво! Стоянка Мутафова влезе в Рекордите на Гинес!

СтоянкаАктрисата Стоянка Мутафова официално бе вписана в Книгата за рекорди на Гинес като най-възрастната играеща все още на сцената актриса в историята на света.

Тя направи това постижението още на рождения си ден на 2 февруари тази година, но чак сега то бе признато и записано официално.

На 92 театралната легенда не пропуска  да гастролира из цялата страна и да играе в спектакъла „Столетие мое“ и е вероятно след два месеца тя да подобри отново собствения си рекорд, след като навърши 93 години. В програмата й има записани представления и за пролетта на 2015 г., а самата актриса кипи от енергия и е категорична, че няма да се откаже от театъра, въпреки дребните здравословни проблеми.

В момента тя пак е закъсала с краката. На гала вечерта на „Българската Коледа“, тя бе едно от лицата на благотворителната кампания тази година и  заедно с колеги засне специален клип за каузата. Тя не пропусна и концерта и се появи заедно с дъщеря си Мария Грубешлиева-Муки.

„Сцената ми е жвотът и затова не се отказвам. Ако си стоя вкъщи, би означавало духовна смърт за мен, направо умирачка. Щом пълня салоните, щом ме аплодират на крака, значи трябва да играя и публиката просто ме иска. Не ми гледайте болестите, а спектаклите!“, призова  г-жа „Стихийно бедствие“ и каза, че още не е направила всички необходими операции,  за да се пооправят краката й.

В началото на миналата година тя претърпя три операции на десния крак, който се подува, но с местна упойка и не дали очаквания ефект. Затова сега докторите искали да й сменят и двете  стави. Мутафова обаче се притеснявала от пълната упойка и дългото обездвижване е рехабилитация след това и отказала.

Преди години  не се съгласи и на операция за премахване на пердетата на очите и зрението й доста се влоши. Тя учи ролите си  с лупа или с помощта на Муки, която й ги чете на глас.

Въпреки това не спира да доказва, че е блестяща актриса и на последната си изява във Враца  смаяла публиката с жизнеността си. Тя дори застанала на един крак на сцената, за да демонстрира силата на духа си и желанието  си да остане на сцената. И там съм падала много на тази моя сцена,  затова имам такива проблеми. Но там ми е мястото и падам, ставам, ще  остана на нея, докато мога, убедена е рекордьорката в театъра.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *