Боян Чуков: Светът след „Пандемията“ – 1 % СуперБогати и 99 % Роби в дигитален Концлагер!

– Световната олигархия вече ни обяви, дава ни знаци в какъв свят са ни дготвили да живеем след отвличащата вниманието ни операция „Ковид-19“

– Голямото зануляване е в ход, но най-лошото тепърва предстои, твърди един от най-изтъкнатите ни геополитически анализатори Боян Чуков. Ето интервюто с него:

– Господин Чуков, как пандемията ще преразпредели световните сили и какво ще ни донесе настъпващия след нея нов световен ред?

– Светът получи „оферта“ от световната олигархия. Това „предложение“ ни беше съобщено директно и без увъртания. И не е предложение, а заповед, защото никой не ни пита нас 99-те % дали сме съгласни. Клаус Шваб, президентът на Световния икономически форум в Давос, който е неформален говорител и винаги е изразявал интересите на най-богатите хора на планетата, съобщи на света, че в момента световната олигархия подготвя революция. Това съобщение-манифест той ни отправи чрез новата си книга „Голямото зануляване“, която излезе през юни 2020 година. Посланието в книгата му е цинично, но е честно и откровено. Световната олигархия счита, че националните държави са пречка пред плановете й да преформатира света. Клаус Шваб откровено заяви, че националният суверенитет на държавите е спънка за предлаганата от него (разбирай- от милиардерите зад гърба му) формула за глобализация. В „Голямото зануляване“ той твърди, че вече сме навлезли в „постковидния свят“ и връщане назад, към стария свят, няма да има.

Днешният ни начин на живот, тази поредица от локдауни и карантини се определя като „новата нормалност“ и „бъдещето“. Съгласно плановете на Клаус Шваб, средният и малкият бизнес ще бъдат унищожени в резултат на все по-задълбочаващата се тежка икономическа криза, породена от пандемията.

Очакванията му са светът в недалечно бъдеще да се състои от 1% супербогати хора, а останалите 99 % ще живеят в „цифров концлагер“ и ще се радват на трохите, които олигархията все пак им предоставя снизходително, за да съществуват. В ежедневието ни нахлуха термини като „локдаун“, „самоизолация“, „дистанциране“ и други.  Звучи страшно, но който желае, може лично да прочете „Голямото зануляване“ и да се убеди във въпросната „оферта“, която Шваб е опаковал в благозвучен неолиберален и политкоректен наратив. Русия и Китай имат ресурс и може и да устоят на „вятъра на промените“. И ако тези две сили успеят да се противопоставят успешно, ще станем свидетели на оформянето на панрегиони в света, които ще са относително автономни от централната власт на глобалните сили.

Клаус Шваб е откровен. Той задава риторичния въпрос: „Кога ще се върнем към „нормалния“ живот?“ И отговаря: „Никога“. Световната олигархия зачеркна понятието „икономически либерализъм“. И покани човечеството в новата посткапиталистическа епоха, която се нарича „инклузивен капитализъм“. Клаус Шваб говори вдъхновено и красиво за това как в този задаващ се нов свят всички ще сме равни. Но забравя да спомене, че равенството ще се отнася само за споменатите по-горе 99% от населението.

– Задава ли се нова Голяма икономическа депресия в света, както прогнозираха някои анализатори, след като дори доскорошният икономически лидер на планетата САЩ  отделиха голям пакет с помощи за трилиони долари за засегнатите от „пандемията“ американски граждани?

– САЩ безвъзвратно навлизат в дълбока системна криза. Много хора и там, и по света, все още не искат да повярват, че „доброто старо време“ на развития капитализъм си е отишло безвъзвратно. Американската икономика се задъхва, затварят се масово заводи, безработицата се увеличава главоломно, а и новият президент Байдън легализира 11 млн. нови икономически мигранти в САЩ. Ясно е, че социалното напрежение в страната тепърва ще ескалира.  Да не говорим, че в момента в Южна и Централна Америка са се проточили огромни колони от рязко обеднели хора, които се готвят да щурмуват американската граница в търсене на по-добър живот. Най-големият проблем на САЩ е, че американците загубиха вяра в своята демокрация и вече не вярват на управляващите. Същата картина се наблюдаваше в СССР и целия соц. лагер непосредствено преди разпада през 1989 г. Никой не вярваше на никого и за нищо!

Вижте какво се случва в момента – Джо Байдън и Доналд Тръмп имат заедно и паралелно открити процедури за импийчмънт. Това никога не се е случвало в историята на САЩ.

Националната гвардия продължава да си стои във Вашингтон. Столицата изглежда като Багдад със „зелени зони“ за сигурност. BLM („Животът на чернокожите има значение“) уж бяха яростни противници на Доналд Тръмп, но онзи ден разбиха офис на демократите в Орегон и издигнаха плакати срещу Джо Байдън. Според мен най-късно след 1-2 години Байдън ще се оттегли от президентския пост по здравословни или някакви други причини, а мястото му ще заеме вицепрезидентът Камала Харис. С такъв летящ старт тя ще се кандидатира през 2024 година за президент на САЩ.

– По-малките или по-големите държави ще успеят да се измъкнат по-лесно от кризата? Какво ще стане с Европа?

– Никой няма да се измъкне „по-леко“ от икономическа криза. Впрочем тя започна през 2007-2008, но през миналата година Западът вече не можеше да я удържа и процесите ескалираха. А COVID-19 е само предтекст. Европа все още е в орбитата на САЩ. ЕС след Brexit не е същият.

Американците започнаха да се изтеглят от Западна Европа, която, наводнена от талазите бежанци от Азия и Африка, все повече започва да прилича на Москва преди в нея да влязат войските на Наполеон. Скандинавските страни, Франция, Холандия и Белгия след още 10-на години няма да се различават по нищо от която и да е ислямска джамахирия. Що се касае до Великобритания, то тя ще се развива отделно от континента, но ще си остане най-близък съюзник на САЩ в англосаксонското цивилизационно семейство, което в бъдеще ще става все по-сплотено. Светът е излизал от глобална икономическа рецесия винаги чрез поредната голяма война. Такива са причините и за Първата, и за Втората световни войни. И в момента светът е в поредната си голяма война, но тя, слава Богу, е хибридна и затова не всеки го разбира. Ядреният паритет между САЩ и Русия поне засега възпира и прогонва мислите на политиците за класическа война. Но хибридната война между Западния и Източния лагер е факт и тя се води с всички нейни методи и във всички нейни форми. А те са безброй. Неслучайно експертите наричат хибридната война „течен конфликт“.

Сражения се водят в политическата, икономическата, финансовата, културната, образователната, спортната и ред други области на човешката дейност. Няма сфера в момента от обществения живот, в която да не наблюдаваме сражения тип „хибридна война“.

– Как виждате съдбата на България в тази ситуация?

– Като се има предвид турболентния период, в който навлиза целия свят, то не моижем да се надяваме, че ще ни се размине, „защото Господ е българин“, примерно. Вместо с влошаването на ситуацията в света, ние да сме все по-единни и задружни като народ, ние продължаваме да се борим със себе си и да рушим нашата обща държавност. Живеем във време, когато политическите, икономическите, финансовите и всякакви други кризи се развиват прекалено бързо, понякога светкавично, за разлика отпреди 20-на години. Сега неприятностите ще ни връхлетят в едночасие. А е очевидно, че не сме подготвени. Нещо повече- безкрайно сме изостанали ментално като народ. Ние продължаваме да живеем в света, който си отиде. Още от времето на Тодор Живков говорим за „интелектуализация на нацията“, по-ясно казано – „да поумнеем колективно“. Към днешна дата обаче не само че не сме поумнели, ами изпростяваме прогресивно. Доказателството е, че от десетилетия настъпваме все едни и същи мотики. Не се учим даже и от собствените си грешки. Дано бъркам, но считам, че най-лошите времена за България и българите тепърва предстоят. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *