Боян Чуков: САЩ натискат Украйна за преговори с Русия!

Знаковото посещение на Съливан в Украйна, съветник на Джо Байдън, показва ясно, че американците притискат Зеленски за мирни преговори с Путин. Според някои неофициални източници дори вече имало задкулисни договорки между Киев и Москва. Последното едва ли е вярно, но сигналите от Белия дом са, че скоро Зеленски ще трябва да седне на масата за преговори, пише в свой коментар геополитическият експерт Боян Чуков.

В Киев Съливан е предложил на Зеленски чернова с предложения, които да бъдат основата за скорошните му преговори с Кремъл. Този документ трябва да е основата за бъдещото мирно споразумение. А ето и някои от основните точки в него: Херсон трябва да бъде предаден на Украйна. Фронтовата линия трябва да се установи по река Днепър. Замразява се линията на съприкосновение в Запорожка, Донецка и Луганска област. Това е американското предложение, но никак не е сигурно, че Русия ще го приеме. Най-малкото защото в него не се споменава нищо за неутралния военен статут на Украйна.

Пазарлъците между руснаците и американците със сигурност продължават и към момента, а Зеленски няма абсолютно никаква роля в тях. И по-точно той запазва досегашната си роля на американска марионетка. Янките го държат с компромати за злоупотреби със западната финансова помощ за страната. САЩ се опитват да си гарантират, че Кремъл няма да използва тактическо ядрено оръжие. Дори републиканците да получат превес на междинните избори в САЩ на 8 ноември, то предоставянето на безвъзмездна финансова и оръжейна помощ за Украйна не би се променило радикално.

Зеленски вече заяви готовност за преговори, а задкулисният пазарлък между Русия и САЩ продължава. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. СВЯТА БРАТСКА РУСИЯ НЕ ИМ ВЯРВАЙТЕ НА САЩ ТЕ СА КОВАРНИ НАПРЕД ВЕЛИКА РУСИЯ НИ КРАЧКА НАЗАД !

  2. НАТИСКАТ ГИ ЗАЩОТО СА СЕ РАЗБРАЛИ ГРАНИЦАТА ЩЕ БЪДЕ РЕКА
    ДНЕПЪР.ВРЪЩАНЕ НА ГРАНИЦИТЕ ДО 1990Г.

  3. Всякакви преговори или договорки в момента, значат крах за Русия!САЩ бавят топката за да обучат армията и стабилизират отбраната!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *