Боян Чуков: Коронавирусът пренареди геополитическата карта! Старите съюзи са в колапс!

Кризата с коронавируса тотално разобличи чудовищното лицемерие, в което от десетилетия тънат международните съюзи – НАТО, ЕС и други глобалистки организации като ООН и Световната здравна организация. Още с първите признаци на пандемията стратегическите партньори сякаш забравиха едни за други. Оказа се, че битката с коронавируса не е така лесна като организирането на конференции, кръгли маси и тем подобни прояви на „партньорство“.

Американският президент Доналд Тръмп с лекота забрани полетите на васалите си от Европа, като направи изключение само за Великобритания. САЩ очевидно няма да си мръднат и пръста, за да помогнат на държави като Италия, Гърция и Испания, които все по-трудно устояват на апокалиптичната вълна от коронавирус, заплашваща да срине цивилизациите им. Да не говорим за малка България, която не спираше да слави Америка като свой нов по- голям брат и да прави какви ли жестове на приятелство. А сега, насред страшното, и една маска не получи оттам. За по- сериозна техника, като така необходимите ни дихателни апарати, пък въобще да не говорим. Къде е сега посланикът им Херо Мустафа, която вместо да ни рецитира стихове на Иван Вазов, да дари апаратура или поне санитарни пособия на българските болници?!?

Оглушително е мълчанието и на организации като ООН и СЗО. Те отдавна имат бутафорни функции и се активират само когато това е изгодно на САЩ или Западна Европа. Смъртоносен вирус коси планетата и взима хиляди жертви на денонощие, но ООН и СЗО не отронват ни вопъл, ни стон.

Тези Международни организации гузно мълчаха, когато вирусът убиваше наред в Китай. Пекин не получи от тях нито стотинка помощ и му се наложи да се справя сам. И успя. Примерът на величественият Дракон последваха Южна Корея и още няколко азиатски страни, които първи коронавирусът засегна тежко.

А межународните организации останаха безмълвни и когато смъртоносният вирус започна да убива наред и в Европа. Нито една от засегнатите държави на Стария континент не получи подкрепа и помощ от ООН или СЗО. Най- шокиращо обаче е бездействието на ЕС. Брюксел не се трогна от страданията на народите на Италия, Гърция и Испания. А тепърва предстои болестта да се стовари с всичка сила върху Германия и Франция. Къде са сега европейските институции, които иначе бяха много активни да борят „руската заплаха“, „дългата ръка на Москва“, „нетолерантните просяци от Балканите“ и неспирно ни повтаряха, че ние, народите от Източна Европа сме хомофоби, расисти и пр. безумия, с които ни заливаха през последните години.

САЩ изостави европейските си съюзници. Като по сигнал зпря да работи и васалната му организация в Брюксел. Вашингтон хвърли милиарди долари в Европа, за да спира руски енергийни проекти, да натрапва шистовия си газ в Европа, да изпраща военни части по границите с Русия. Хвърли стотици милиарди за мрежите си за влияние и контрол по света – веригите от НПО в над 100 държави, които ни учеха как да живеем, мислим и чувстваме по „американски“. Сега обаче Вашингтон се дистанцира от страданието на Европа. А на надменните западноевропейски елити им се наложи да се молят за подаяния на… Китай. Да, само „комунистически“ Китай скочи  да помага с медицински персонал, техника и санитарни материали на най- засегнатите страни в Европа начело с Италия, а също на Испания и Белгия. Над 50 китайски товарни самолета със специалисти, кръвна плазма, апаратура за обдишване и консумативи кацнаха на Стария континент през последните 2 дни и се очакват още. Въпрос на ценностна система, както се казва. Очевидно е, че глобалният неолиберализъм умира. Да живеят националните суверенни държави. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ ТЯ Е НАШЕТО ЕДИНСТВЕНО СПАСЕНИЕ ИДВАЙТЕ БРАТУШКИ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ВИ ИСКАМЕ И НИКОГА СЪС НИКОГО НЕ СМЕ ВИ ЗАМЕНИЛИ НАТО ЕС САЩ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ БОЙКО БЪЛГАРОУБИЕЦО ОСТАВКА С ЦЯЛАТА ТИ МАФИОТСКА ХУНТА ГЕРБ

  2. Ако Бойко падне,ще дойдат точно Соросоидите на власт,заради които България е бедна.

  3. Що се отнася до шистовия газ,той е нерантабилен,влагат се много средства,унищожава се природата и почвата в дълбочина до около 3 до 5 километра с коктейл от химикали и радиоактивни вещества,а добивите са смешни и след кратко време остава само унищожената завинаги земя,но лъжата „шистов газ“ продължава,защото един от важните хора в парламента в щатите участва и печели продавайки химикалите си!
    Освен,че земята остава завинаги мъртва,се получават пропадания на земята и свлачища в районите,водата също остава токсична,дори изпаренията от химикалите убиват птиците,т.е. въздуха също е отровен,не само водата и земята.
    и тази земя,не може НИКОГА да се използва отново за нещо,нито за живеене,тя остава МЪРТВА ПУСТИНЯ,дори в пустинята има някакъв живот,но не и в местата с шистов газ.

  4. “ Дългата ръка на Москва и Пекин“ е причина за всичко лошо което става по нашата планета: и за провала на Хилари Клинтън на изборите, и за глобалното затопляне, и за пожарите в Австралия, и за незапомняните студове в САЩ миналата зима, а ето сега и за короновируса!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *