Борисов си призна за Записа! + Записът със субтитри:

Премиерът Борисов няма да иска разследване за автентичността на телефонния запис, както и за това кой го е публикувал. Това заяви той днес по време на инспекция на строителен обект. През уикенда българския министър-председател отрече автентичността на изтеклия в публичното пространство звуков файл. На въпроса дали ще поиска разследване по случая, Борисов каза: „Не ме интересува. Ако се вкарам само да мисля за това, значи че му обръщам внимание. Да правят каквото искат. Повече да правят. Няма лоша реклама“, каза той и добави, че му се подготвят още „такива неща“. Думи, с които българският премиер директно потвърди че на записа е именно той, а селските пиянски псувни и каруцарски попържания са си чисти и автентични Борисови умотворения -в стил Made in Bankia.

И няма как да е иначе. При такива излагащи го обвинения, всеки невинно набеден нормален човек би поискал експертиза, за да изчисти името си. Борисов категорично отказва да го направи, което от негова страна си е очевидно признание.

Skandalno.net припомня, че в петък следобед в YouTube и в аудиоплатформата SoundCloud беше публикуван 6-минутен запис, правен през 2019 г., на който се чува гласа на премиера. В разговора той използва обидни квалификации по адрес на председателя на парламента Цвета Караянчева, обсъжда актуални теми, сред които предварителна информация за обвинение по случая с къщите за гости. На събеседника си, чийто глас не се чува, Борисов нарежда да „раздуят“ проверката на Комисията за финансов надзор (КФН) срещу застрахователния холдинг „Еврохолд“.

Дружеството беше заявило интерес към покупката на ЧЕЗ Разпределение България“ и „ЧЕЗ Електро България“.

„Раздуйте това, че вкарах КФН по „Еврохолд“, на тоя да му размажа физиономията, че не се съобразява с мене, това е много важно“, чуват се нарежданията и закинети на Борисов в записа.

На 24 април, 2019 г от Комисията за финансов надзор (КФН) обявиха, че са се самосезирали и започват проверка на „Еврохолд“. В крайна сметка сделката беше прекратена от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Но „Еврохолд“ беше ефективно спрян по пътя си към мащабната покупка.

ВИЖ ВУЛГАРНИЯ ЗАПИС НА БОРИСОВ  СЪС СУБТИТРИ:

https://youtu.be/dk9oAtAd2mU

В разговора на Борисов с анонимния му събеседник се засягат още и масираните проверки на къщи за гости през 2019 г., финансирани с евросредства, до които проверки се стигна, след като журналисти разкриха и оповестиха, че бившият зам.-министър на икономиката Александър Манолев ползва такава къща като лична резиденция.

„Манолев ще изгори, ще му повдигнем днеска или утре обвинения, ще го съсипем. Аз го предупредих. Там и кметът ще изгори. Но аз ще изгоря всичко, за да изгори Елена Йончева. Един нема да пощадя от наш‘те“, се чува от записания разговор. На 25 април прокуратурата повдига обвинения на Манолев, а два днипо-рано, на 23 април 2019 г. МВР започна проверки на обекти, построени от бащата на мъжа на журналистката Елена Йончева, която по това време вече е в Европарламента.

В записа става ясно, че Борисов е потърсен заради изказване на председателката на парламента Цвета Караянчева. На 24 април (ден след началото на разследването срещу Йончева и същия ден, в който КФН се самосезира по сделката за „ЧЕЗ“ бел. ред.), Караянчева отхвърля предложение на Валери Симеонов да се почете годишнина от арменския геноцид, защото предложението му не било внесено в парламента навреме.

Ключови в разговора са понятията „геноцид“ и „масово изтребление“. Второто заменя първото в декларация, приета от парламента през 2015 г. В изтеклия запис се чуват обвинения по адрес на Караянчева, че не може да различава „геноцид“ от „масово изтребление“, гарнирани с множество обидни думи и квалификации по адрес на коментираните. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Дори миг не мога да си представя , какво е станало с българският народ. Виждаме един параноичен човек , който си мисли , че държавата е негова собственост. Той ръководи еднолично и всички са застанали на колене в изпълнение.Всеки трепери за властта която му е дадена и изпълнява. Трепери защото и смуче. Как иначе ще се облаже.За тях по добре да мълчат и изпълняват , но джобовете им да са пълни. И как да мислят какво става в тази държава?

  2. Какво може да каже говедото? То всичко е ясно, та ясно. Не е изненада и позата му на надменно отказващ да коментира хамалската си изцепка. За изграденото му самочувствие на самодържец в крепостна държава, това е единствено възможната за скотската му същност реакция. Не по-различна е и нулевата реакция на потърпевшата слугиня. Не може да се очаква друго от унизително хилещи се на мъдростите му мекерета от неговото обкръжение, приемащи с адмирации и „мерси“ персонално отправените им обиди, просташки ругатни и безпардонни унижения. За държава с 13 века история и култура такава скотска гротеска е показателна за абсурда в който вегетираме.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *