Борисов в Колапс: „Фолксваген“ го отсвириха! Още един министър гръмна заради корупция!

„Фолксваген“ отложиха решението си за новия завод на Балканите за октомври месец. Новината е от днес и удари като гръм от ясно небе премиера Борисов по кухата глава. И то в момент, когато Той, кой знае защо, вече доволно потриваше ръце… А от две седмици бе впрегнал слугинските си медии да тръбят предизборно, че заводът със сигурност ще е в България.

Впрочем, Пловдивското село Калековец наистина има шанс да привлече немската инвестиция, като основен конкурент на турския град Измир. Немците се спряха и се колебаят между тези две дестинации по една-единствена причина – и в България, и в Турция заплатите на работниците са суперниски и на инвеститора ще му е изгодно. (В Турция все още има милиони неграмотни кюрди, готови да работят за минимално заплащане-б.а.)

Спряганите доскоро като наши конкуренти за строежа на завода на „Фолксваген“ Сърбия и Румъния са аут от „състезанието“. По една-единствена причина: правителствата им са настояли за по- достойно заплащане на работниците. „Защо са ни немски инвеститори, ако работниците ни ще получават мизерни заплати, под средния стандарт за страните ни“. Така разсъждават управляващите в Сърбия и Румъния. Понеже очевидно тези две страни имат национално отговорни правителства. Логиката на ГЕРБ в България обаче е различна. Те не се борят за средноевропейско заплащане на народа си, а на немската инвестиция гледат единствено като на възможност за поредния си пи-ар ход, който ще бъде раздухван от платените им медии и представян у нас като небивал икономически успех на Борисовото управление… с месеци и до припадък!

За правителството на ГЕРБ в провинциална България няма никакво значение какви ще са доходите на народа. Откакто е на власт единствено важно за Борисов е не каква работа ще свърши, а как ще се представи по медиите.

„Фолксваген“ никога не е обащавал, че ще строи завод у нас. Но ГЕРБ дотолкова се самозабърка в собствените си лъжи и самозаблуди, че в един момент и премиерът, и министрите му… че и бившият Му президент Плевнелиев скочиха да се надпреварват кой имал по-голяма заслуга екипът на „Фолксваген“ да отиде на оглед в с. Калековец край Пловдив. Едва ли не работата била опечена. Днес обаче немците излязоха с официално становище. От което стана ясно, че още дори не са решили кога ще се съберат за да решат къде да строят завода! Но нямало да решат по-рано от 2020 г…. А можело и въобще да не строят завод, тъй като немската икономика е в стагнация и не се знае нито доколко ще се задълбочи набиращата скорост нова икономическа криза, нито кога ще приключи.

Междувременно, днес министърът на земеделието Румен Порожанов подаде оставка. Борисов му я поискал, защото Порожанов така и не уволнил уличената в корупция с къщите за гости шефка на ДФ „Земеделие“. Е как да я уволни, като е правила далаверите по негово нареждане. Което е още едно доказателство, че Порожанов е в корупционната схема и с двата крака.

И още един аспект: Порожанов не уволнява шефката на ДФ „Земеделие“. И въпросът е как така си е позволил да игнорира изричната заповед за това на Борисов, който би трябвало да му е шеф. Отговорът – не Борисов е назначил Румен Порожанов, а ДПС. А със скрития си коалиционен партньор Борисов не може да се държи импулсивно и лекомислено, както е свикнал. Там преговорите се водят яваш-яваш и на кафенци с рахат локум. Затова и оставката на Порожанов закъсня с толкова много. Явно след дълго уговаряне от страна на Борисов, че ако не махне Порожанов, правителството пада, Сокол ефенди е къндисал. Доган е преценил, че скандалите около земеделското министерство на ДПС са станали толкова много, че дори той вече не може да извлече полза от тях.

А и корумпето Порожанов се оказа с неизрядни имотни декларации, водещи към съмнения за укриване на доходи и кражби. Показа го проверката на КОНПИ. Земеделският министър в оставка се оказа собственик на абсурдно евтин луксозен апартамент в елитен столичен квартал – 250 кв.м заедно с гараж на обща цена от 54 000 лева! Както и на банкови влогове за над 160 000 лева. И това, при положение, че цял живот Румен Порожанов е работил единствено и само като държавен чиновник- без бизнеси или каквото и да е онаследено имущество…

По всичко личи, че Борисов въобще не е овладял кризата в правителството си. „Ценните“ му кадри със статут на „дрийм тийм“ продължават да гърмят един след друг заради „АпартаментГейт“ и къщите за гости с европари. А евтините кризисни пи-ар ходове с визитата на папата и заводът на „Фолксаваген“ не само не успяха да заглушат разкритията за чудовищната корупция в управлението Му, ами се пукнаха като балони. Да, изглежда, че ситуацията за ГЕРБ е неспасяема щом дори нагъл демагог и жилав селски хитрец като Борисов вече няма полезни ходове. Следват евровот, предсрочни избори, прокуратура, сад и… затвор за националния предател Бойко Методиев Борисов и цялата му крадлива шайка! Skandalno.net

Надя Колева, Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. И на мене много ми се иска , ама никога нема да стане…
    Съд затвор и бесилка само за етническите българи то те си го и заслужават..

  2. Нa 26 всички, които мразят Гробарите, Патреотете и чалмите обезателно на избори. Северна българия да не спи. Живеем като през 18 век…Децата ни избягаха, затвориха болниците, пенсиите не стигат дори за лекарства, заплатите повече от мизерни… позор.
    А те крадат милиарди. Проклети да са.
    Излизайте масово и гласувайте, ако искате някаква промяна.

  3. НЯМАМЕ ДРУГ ИЗБОР ЗА СПАСЕНИЕ ОТ БЪЛГАРОУБИЕЦА БОРИСОВ И ХУНТАТА МУ ГЕРБ ЕДИНСТВЕНИЯ И ПОСЛЕДЕН Е ДА ИЗЛЕЗЕМ МАСОВО ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД И ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА БСП ДА ЗАСТАНЕМ ПЛЪТНО ДО ПРЕЗИДЕНТА НИ РУМЕН РАДЕВ АКО СЕ КРИЕ НАРОДА И НЕ ИЗЛЕЗЕ ДА ГЛАСУВА ГЕРБ ЩЕ НИ ДОВЪРШИ И НИ ОСТАВА БЯГСТВОТО ИЛИ ГРОБИЩЕТО ИЗБИРАЙТЕ

  4. УВАЖАЕМИ ГОСПОЖА КОЛЕВА И ГОСПОДИН БЛАГОВ. УДОВОЛСТВИЕ Е ДА СЕ ЧЕТАТ ВАШИТЕ МАТЕРИАЛИ. ФАКТИТЕ И АНАЛИЗЪТ ИМ ГОВОРЯТ КРАСНОРЕЧИВО ЗА ВИСОКИЯ ВИ ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ, ЧЕСНОСТ, ОТГОВОРНОСТ, МОРАЛ , ПРОЗРАЧНОСТ И ВЯРНОСТ КЪМ ИСТИНАТА, ТОЧНОСТ В ПОСЛАНИЯТА ВИ. ДЕРЗАЙТЕ.

    • Благодарим от сърце за доверието! То значи много за нас, списващите сайта „Скандално“.

  5. ЗАТВОР ЗА БЕЗДАРНИЦИТЕ ПРЕДАТЕЛИ КОИТО ПОТУРЧВАТ БЪЛГАРИЯ СЪС НОВИТЕ СИ УЧЕБНИЦИ ПО ИСТОРИЯ ДЕМОНИЗИРАТ БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ И ГЕРОИТЕ НИ ЩЕ ИЗГОРИМ ВСИЧКИ БОКЛУЦИ НА ПЛОЩАДИТЕ СЪС КОИТО ИЗВРЪЩАВАТЕ И ОПРОСТАЧВАТЕ ДЕЦАТА НИ СЪБУДИ СЕ НАРОДЕ МАСОВО ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА БСП И ДА ЗАСТАНЕМ ДО НАРОДНИЯ НИ ПРЕЗИДЕНТ РУМЕН РАДЕВ ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ БЪЛГАРИЯ БРАТУШКИТЕ НЯМА ДА НИ ИЗОСТАВЯТ НИКОГА

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *