Борисов: Ако не съм премиер, правителство няма да има! Ставам президент!

Още при първата среща с патриотите да бистрят кабинет, Борисов е поставил ясно условие. Или съм премиер, или преговори няма да има!

Това издадоха функционери на „Атака“, които имали амбиции да играят по-сериозна роля в бъдещото правителство.  От ГЕРБ тутакси им наредили по време на разговорите да мълчат и да не оспорват и за миг титлата на Борисов, когото всички вече наричали „господин премиер“.  Той даже казал в тесен кръг на своите да предупредят партньорите, че дори ако гъкнат да предлагат кой да води кабинета, такъв няма да има! И щял да даде мандата на БСП!

Патриотите подвили опашки от страх от предсрочни избори и на всички разговори отиват с преклонени главици, за да не ги отсече премиерската сабя.

Наложена е и пълна забрана за коментари на преговорите. Пред залегналите на пост пред централата на ГЕРБ журналисти лидерите на трите партии   отговарят безумни неща. Единият просто минавал да поздрави колегите, другият щял да прави кафе, а известният с дебелашкия си селски хумор Валери Симеонов даже изтърси, че щял да отпушва канализацията и да мие тоалетната.

Всъщност уж шегувайки се, Симеонов наистина става само за миене на тоалетни и поднасяне на ролки с хартия на използвалите лъснатата чиния. Борисов не е забравил и никога няма да забрави как бургаския притежател на кабеларка се изцепи през декември, че е готов да подкрепи всякакво правителство дори  на ГЕРБ, но при условие, че Бай Х*й не е министър-председател, понеже е вреден за България.

Винету преглътна думите му временно, но всички знаем, че е злопаметен, помни като слон и рано или късно ще си отмъсти. Но засега Симеонов му трябва, за да направят бързо кабинет, затова ще отложи отмъщението за по-късно. А то ще е страшно! Всички са сигурни в това.

Политолози издадоха, че Борисов смята този път да изкара пълен мандат, а след това да се кандидатира за президент. Затова и изисквал от патриотите пълно послушание, размахвал им едновременно моркова и тоягата и ги заплашвал, че падне ли правителството, те отиват в историята.

Крадецът на джанки няма друг полезен ход. Сам вижда с колко спечели първите избори и колко успя да събере с машинации и манипулации на последните. Които наистина ще са му последни. И това е видно от реакциите на електората. Само 40 процента от българите отидоха да гласуват и само 20 процента от тях го подкрепиха. Следващия път няма да събере и 10.

Затова и в момента той е готов да подпише коалиционно споразумение с Марешки, когото ненавижда, с ДПС и даже с БСП, за да си осигури пълен комфорт следващите четири години.

Мечтата му няма как да се сбъдне. БСП се чувстват силни в опозиция и номерата му лесно няма да минават в парламента. ДПС никога няма да влезе в открита коалиция с ГЕРБ, но е възможно да го подкрепя задкулисно, както правеше досега. Само че БСП има 80 депутата и може да инициира сама вот на недоверие, или да праща закони в Конституционния съд.

Истинска фантастика е Борисов да се надява да си изкара мандата докрай – на фона на сериозна опозиция и все по-нарастващо народно недоволство от непрекъснатото скачане на цените, замразяване на доходите и вдигане на всякакви данъци и административни такси. Бунт ще има, само не може да се каже с точност кога.

Но ББ има още едно асо в ръкава и то се нарича Слави Трифонов.

Първата работа на парламента щяла да бъде да се приеме мажоритарния вот. Така вечният ни министър председател, който по царуване е решил да задмине учителя си Тодор Живков, е решил да се бетонира посмъртно във властта. Защото наивно мисли, че народът го обича и винаги ще гласува мажоритарно за него.

Сигурен ли си, Борисов?

Сигурен ли се, че ще гласуваме?

Я пробвай?

Или май не ти стиска…

Skandalno.net

Автор: Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net

 

 

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. do sega triabvase da ste se samoubili ako imahte savest b borisov s svetanov plevneliev cacarov panov bokluci mrazim vi

  2. … da ste se samoubili…
    Другарко господинова/с малка буква/, самоубийството според християнския канон е грях.
    В друг емоционален ваш пост призовавахте за убийство с камъни. Реших, че сте или еврейка, или мюсулманка призоваваща да се действа по законите на Шериата.
    И една малка подсказка: средно интелигентен човек може да кирилизира клавиатурата си за около 3 минути.
    Четейки постовете ви /с мъка/ все повече разбирам защо България е географско понятие, без народност и без нация.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *