Безбожна секира! Вижте какво ни готвят от 1 юли! Парите за почивка отиват в лапите на монополистите!

От 1 до 9 процента увеличение на цената на тока са поискали трите ЕРП-та у нас.

Увеличението ще е факт от 1 юли и ще удари по джоба най-бедните българи, а според  Евростат това са 3,5 милиона души. С две думи половин България.

От ДКВР неочаквано обявиха в телевизионен ефир, че ще опитат да ограничат поскъпването. Това заяви председателят Иван Иванов, който внезапно се загрижи за потребителите.

Невероятна грижа, наистина!

Трогнати сме.

Също така „грижовно“ ДКВР ни стовариха от 1 април шоково увеличение на природния газ с 30 процента! „Съпричастността „им към хората бе изразена в това, че изобщо не ги предупредиха и новината се стовари върху тях като гръм от ясно небе. Последваха вяли протести, а политиците се удариха в гърдите и обещаха, че ще преговарят с доставчиците и ще намалят цените.

Два месеца по-късно цените не само не паднаха, а се появи нова поредна секира. Доставчиците и всички фирми на клона поискаха токът да скочи с близо 10 процента,  а регулаторът ще договори 5-6 и ще се удари в гърдите, че е защитил правата на потребителите. Потребителите, които всъщност имат само задължения и никакви права!

Този път увеличение искат и самите производители, като най-много са заявили от АЕЦ „Козлодуй“. Досега те произвеждаха най-евтин ток, но се оправдаха с тригодишен застой на цените и много направени разходи. Зеленият октопод пък мълчаливо също вдигна мизата. Енергията, произвеждана от соларни панели и ветрогенератори, не само беше най-скъпа, но отново ще скочи. Защо? Един Господ знае!

Всички дружества по веригата от производител до доставчик също са заявили поскъпване на електроенергията.

Това веднага ще удари българите по джоба. Не само ще плащат повече, но и лятната им почивка ще стане по-солена. Всичко ще поскъпне по морето, защото работят много хладилници, климатици, грилове, готварски печки, котлони и ще се отрази дори на цената на пържената цаца и бирата. Хотелиери и ресторантьори започнаха да правят преизчисления на офертите си и ги вдигнаха до небето.

И ако семействата са спастрили някой лев, за да заведат децата си на море, просто ще съкратят престоя от 10 на 8 дни и сметките ще са точни.

Големият удар обаче ни очаква на 1 октомври, предупредиха икономисти. Тогава токът ще скочи с 15 до 20 процента.

Българите имат само два изхода. Да стоят вкъщи на тъмно и да мръзнат, или да излязат на улицата!

Дано мизерията и бедността най-после разбудят заспалия и упоен от политическите дрогиращи обещания народ!

Защото цената на мълчанието този път ще бъде заплатена с цената на живота ни.

Най-бедните ще умрат от глад и студ!

Ще умрат, но тихо и примирено, с безжизнени очи, вперени в светлото бъдеще!

Което ни го обещават от 27 години и са ни натикали в тунела, в който не само няма светлина, но няма и изход.

Освен към Ада!

Автор Станислава Славова  Skandalno.net

 

 

печ ПоЗа ЕРП-тата исканията са от 1% до близо 9 на сто. Разчетите са правени при сега действащите цени на производителите. Самите те обаче също искат увеличение – АЕЦ Козлодуй например е заявила близо двоен ръст в цената. „Има различия между заявените за 3-годишния регулаторен период инвестиционни разходи и реално изпълнените в този период и това по някакъв начин ще бъде отразено. Що се касае до настояванията на дружествата, ако им се удовлетворят исканията, вие сами разбирате, че би трябвало цената да нарасне значително”, посочи Иван Иванов – председател на КЕВР. Електроразпределителните дружества ще коментират ситуацията след като се запознаят с доклада на Комисията за енергийно и водно регулиране. От И ВИ ЕН обаче изчислиха, че в последните 4 години са инвестирали с близо 40% повече от включеното в цените.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. НЕ БОЙТЕ СЕ ОСВЕН ПЕНСИЯТА И РАБОТА В ЕДНА ФИРМА ЩЕ ЗАПОЧНЕТЕ РАБОТА И ВЪВ ВТОРА. УЧИТЕЛИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ЩЕ ПРЕПОДАВАТ В ОЩЕ ЕДНО УЧИЛИЩЕ, А БЕЗРАБОТНИТЕ ЩЕ СЕ СПАСЯВАТ ИЗВЪН СТРАНАТА.ТАКА ПОЛИТИКАТА НА ИЗСЕЛВАНЕ НА МАЛЦИНСТВОТО БЪЛГАРИ Е В ХОД!

  2. Не стана ясно защо нито една медия не запита СИК-аджията или поне един негов депута с книга за безобразията от ГЕРБ защо тогава се тегли заем за заплащане на американските ТЕЦ и какъв бе неговия резултат.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *