Бежанци хвърляха камъни по прозорците на Меркел

бежанци меркелБежанци се сбиха, а след това нападнаха и полицаи на летището в Берлин.

Всичко това започнало съвсем безобидно. Доброволци дошли в преустроените за мигрантите халета да им раздадат храна и вода.  Вместо да се подредят един след друг на опашка и да изчакат реда си, защото имало достатъчно пакети и щели да стигнат за всички,  някои започнали да се бутат напред, да блъскат майките и децата или по-слабите от тях.

В началото станала кавга, която после обаче бързо прераснала в побой. И масово меле. 30 минути, след като дошли доброволците, мигрантите започнали да им крещят, че се бавят и буквално се засилили да грабят пакетите от ръцете им, като ги блъскали на земята. В същото време си устроили масов бой помежду си. Намесели се и полицаи, но те също били удряни от разярилите си мигранти . Накрая агресията им се преместила върху полицаите, които били 28 на местото на събитието. Когато двама от тях били съборени на земята, те поискали подкрепление.

На летището пристигнали още 300 униформени, които успели да потушат размириците и да укротят биещите се като животни за храна и надмощие иракчани и сирийци. Двама от служителите на реда са получили сериозни рани. Не е ясно откъде бежанците се били снабдили с камъни, които хвърляли по тях.

Арестувани са 24 души от подстрекателите и участниците в масовия бой, а от днес охраната е засилена и вече дежурят 120 души.

Германски вестници описаха случая като хвърляне на камъни по прозорците на Меркел, която прие повече мигранти, отколкото Германия може да поеме и да контролира.

https://youtu.be/oX0nEXpsZpI

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *