Бедни ми, Валери, поради что се коалира с ГЕРБ, а сега ридаеш?

Напоследък нямаме диалог с Борисов и коалиционните ни  партньори.

Не сме правили коалиционен съвет от два месеца и на практика не знаем какво се случва с управлението, какви решения се вземат на четири или шест очи.

Управлението е общо и отговорността е обща! Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов с обиден глас, защото се чувствал извън играта.

Поставил съм много сериозно въпроса  за диалога и другата седмица настоявам да се свика  политически съвет между нас и ГЕРБ и това трябва да се случи още в  понеделник или вторник, каза вицето, но призна, че все още няма отговор ще се състои ли дългоочакваната от него среща.

Симеонов каза още, че е недоволен от разпределянето на постовете в държавата и патриотите били ощетени. „Има много голяма диспропорция в разпределянето на постовете,  а това не съответства  на коалиционното споразумение“ – оплака се той.

Непрекъснато имало  търкания в коалицията между  тях и  ГЕРБ, когато се освободяло място в някакъв важен сектор.  Например  шефът на ВиК Сандански отива  във ВиК Добрич, понеже там ще се изпълнява голяма поръчка за изграждане на водния цикъл в града. Никой не попитал ПФ за тази рокада и никой не поискал мнението им или дали имат подходящ човек да оглави службата. Същото станало с новите шефове на НОИ и на „Фонда за лечение на деца в чужбина. От ГЕРБ си слагали техни хора и понякога даже не ги съгласували с партньорите си.

Чудно ни е защо плаче Валери Симеонов и защо чак сега се жалва колко са онеправдани патриотите. Та нали самият той още преди изборите нарече Борисов некадърен управник и поиска да постъпят с него като с Доган. Да го направят почетен председател на ГЕРБ и да го оставят да си тори магнолията в Банкя.

Цитираме: “ Става въпрос за изключително лабилно поведение на един човек, който ръководи цяла партия“  – /изказване от 9 декември миналата година/. И допълни, че това е един вторачен в политическата си изгода лидер, който се интересува само от себе си, но не и от България. Симеонов приема ГЕРБ, но без Борисов, тъй като бил безпринципен, неконтролируем и гледал само собствената си изгода / интервю от 2 декември 2016 г./

Е, в случая се пита кой е по-безпринципен?

След тези думи на Симеонов и след като е сигурен в лабилната психика и себичността на Борисов, защо изобщо направи коалиция с него?

Не е ли също така безпринципно да се коалираш с човек, когото самият ти си нарекъл вреден за държавата?

А след това да се цупиш, че не те броял за слива. И не те търсел за нищо.

Или по-скоро, че си назначава свои хора навсякъде, а ти си му само партньор за параван ?

Смешен плач, Валери!

Критикуваше Борисов, че е налапал кокала, а сега плачеш, че не ти давал и на теб.

Ако наистина милееш за България – дай си оставката и правителството може да падне. Тогава ще идеш с гордо вдигнато чело на нови избори.

Ако милееш и плачеш само за постове, по-добре мълчи.

Или си патриот, или нещо друго.

Средно положение просто няма!

Автор Станислава Славова  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Така наречените патриоти ще последват съдбата на Реаниматорският блок!
    Който се коалирал със крадливитв нагли ГЕРБери,добро не е видял!

  2. ГЕРБ са като слон ,тъпчат и мачкат всеки ,които се изпречи на пътя им.Това ги чака и Обединените патриоти.На следващите избори на бас се хващам ,че няма да влязат в Парламента.

  3. ЛЪЖЕПАТРИОТИТЕ ТОТАЛНО ЗАГУБИХА НАЦИОНАЛНОТО ДОВЕРИЕ ПОСЛУШНИ СА КАКВОТО НАРЕДИ БОЙКО ИЗПЪЛНЯВАТ ИЗОБЩО СЕ СТРЕМЯТ ДА ИЗКАРАТ МАНДАТА ЗА КОЕТО МНОГО СЕ СЪМНЯВАМЕ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *