БГ ОЛИГАРХ Проповядва НАЦИЗЪМ В ЕФИР: НА ВЪЗРАСТНИТЕ И ИНВАЛИДИТЕ ДА ИМ СЕ ОТНЕМАТ ПЕНСИИТЕ! НЕ ЗАСЛУЖАВАТ! В България НЯМА заплати от 800 лева! (С ВИДЕО)

„Като няма хлаб, яжте торти!“

Известният бизнесмен и мултимилионер Ивайло Пенчев се превърна в една съвременна българска Мария Антоанета, след като убедено и „вдъхновено“ се изцепи: „Заплати от 700- 800 лева в България не съществуват. Много по-големи са“. И още: „Пенсионерите и инвалидите не заслужават никакви пари“!

Във видео, заснето за кампанията на Американското посолство у нас „Успелите българи“, самозабравилият се богаташ избълва такива небивалици, каквито здравият разум на човек не може да асимилира. Думите му, разбира се, показаха само нещо, което всички знаем: оялите се родни олигарси изобщо не правят връзка с действителността! И са влудяващо цинични. Най-малкото защото цялото анти-хуманно интервю неадекватният олигарх даде, чучнат на фона на чисто новото си ултралуксозно ферари!

От цялостното представяне на Ивайло Пенчев във видеото изниква въпроса: Как ставаш успешен бизнесмен у нас и въртиш бизнес за десетки милиони, когато си толкова далеч от реалностите в България? Но нека караме едно по едно:

Във видео-обръщението си Пенчев заявява, че е много доволен от България и условията за правене на бизнес тук. Държавата не поставяла толкова пречки пред бизнеса, както на други места по света. 95% от българите виждат родината си като разграден двор, в който властва мафията с нейните корупция и беззаконие. Но Пенчев е доволен. Защото явно за него това са перфектните условия за работа и трупане на богатство.

Бизнесмен до бизнесмена!

„Няма достатъчно успели българи като мен. И това е единственият проблем на България“, продължава с разсъжденията си бизнесменът. А как да има, когато всеки читав наш специалист отдавна е избягал зад граница, именно за да не работи за такива като Пенчев. Дали се е поинтересувал крупният „предприемач“ чистачките му колко висши имат?

„Минималната заплата е напълно излишна. Ако човек не може да прави нищо, няма образование и ценз… такъв не заслужава никакви пари… дори минимума от 510 лева“, продължи със сектантските си неолиберални теории Ивайло Пенчев, очевидно за да се хареса на дружките си от Американското посолство. Глупавите, хромите, недъгавите… какво да ги правим тези хора, бе велики бизнесмене? На сапун ли да ги сторим, на що ли? И това ли е крайната цел на неолиберализма- да останете на финала само една шепа „умни и красиви“ измамници ли?

Какви предприятия построихте вие, неолибералите? Или само окрадохте и разпродадохте за жълти стотинки държавните заводи (с номинална стойност от 45 млрд. долара), построени в едни други времена от „гадните комунисти“ за народа?

Една от „играчките“ на Пенчев

Специалисти нямало в България! Как да има, като масовата заплата в страната дори не достига до 700- 800 лева! Знаеш ли, Пенчев, че във втория по големина град Пловдив, масовата заплата за младши архитекти е 600 лева! И как вие, „големите бизнесмени“, вдигнахте стандарта на страната? Няма и как след като всички, до един, сте на държавната ясла от обществени поръчки и евро-фондове… за да вдигате само собствения си стандарт. И да финансирате управляващата ГЕРБ, по чиято воля сте се озовали в този финансово-икономически рай. Досущ като пир по време на чума!

А дали случайно знаеш, Пенчев, че след великите ви неолиберални реформи масовата пенсия в България удари дъното от 200 лв., с които не можеш да си купиш дори храната за месеца. Очевидно е, че пенсиите са излишен разход за вас, велики български безнесмени!

Същото важи и за инвалидите – Понеже не могат да работят – и те на бунището!

Как да определим тази американска по произход идеология, според която само една част от населението заслужава да живее, а другата е излишна, защото е негодна? Не се ли нарича НАЦИЗЪМ? ДРУГОТО ИМЕ НА ПРОПОВЯДВАНИЯ ОТ САЩ И  СИЛОВО НАЛАГАН В БЪЛГАРИЯ НЕОЛИБЕРАЛИЗЪМ! Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ЕТО И ИНТЕРВЮТО С ИВАЙЛО ПЕНЧЕВ! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

47 коментара

    • Дано стане инвалид и да се влачи като куче мръсник мръсен долен

      • Ха ха ха…. Господ Ви чу… Сега с тази самолетна катастрофа…

      • Да, така е. Вече и той е инвалид. Дори ще получи инвалидна пенсия. Дали ще се откаже от нея успелият бизнесмен? Как мислите?

  1. Прочетох най-внимателно статията !След това изгледах и репортажа с голям интерес !И мога с ръка на сърцето да кажа ,че за мен това не е примера за успелия Българин!Много далече е от живота в страната ни ! Нямало хора в България !Няма те избягаха умните,образованите избягаха от България за да не им се гаврят такива клепари ,като него! Не ме впечатли нито с визията си ,нито с колата си ,нито ме впечатляват милионите му! Щом като според неговите представи ,аз като пенсионер ,с пенсия от 200лева не съм човек ,аз пък на него бих си хвърлила сапола със с най-голямо удоволствие!!!

  2. А ми дайте да видим от къде изникна този бизнесмен , и кой го пусна в бизнеса със стените за катерене – аз съм ТЪП , и не разбирам ОТВОРКОТО с глава като на КАПУТ как тъй , запада му отвори широко вратите си както и САЩ на и за , ДОМУСЧИЕВИ ??? Ей хора – тези наистина ни мислят за дебили !Вие от СКАНДАЛНО. НЕТ вземете и разнищете този че и Домусшчиев от А до Я а не само факти да изнасяте !!!

    • Аз като се замисля , в момента не става дума за това кой може да бъдер бизнесмен ,а можеби става дума за това -КОЙ Е ЧОВЕК .За мен този господин е жалък представител на човешкият род за съжаление . Говори за възрастните като за излишни хора и се питам той родители нямали или е дяволскозачатие .ѝмоля за извинение ако не ви е харесал тонът ми .

  3. te edin po edin takiva biznesmeni po4vat da se trepiat , nali vijdate kakvo im se slu4va s mnogoto firmi i pari.

  4. Как се става милионер при капитализма? Чрез кражби. Кражбите биват 2 вида. Легални и нелегални. Легални са тези кражби, които използват крадливите закони на страната. Закони които позволяват в една страна съществуването на милионери и хора умиращи от глад, са крадливи, мошенически закони. Има и нелегални кражби каквито са в България. Там всеки който умее, краде и граби на поразия. Законите са безсилни пред способните и умеещи крадци.

    • Законите са направени умишлено с вратички,за да могат ,,новобогаташите“да не попадат под съдебна отговорност.

  5. За такива персони ,като този, дори нацистките прокурори казвали „тъмен балкански субект“!

  6. Тоя даже не може да говори, как стана милионер? Журналисти я малко се размърдайте

  7. В другите държани е трудно да станеш бизнесмен. Все пак там има някакъв контрол. В България не е така и затова е лесно да станеш милионер, милиардер….корупцията е станала доходен бизнес! Ако ги няма пенсионерите и болните, сигурно ще си купиш още едно ултра луксозно возило – такава простотия само В Б–я е възможна. Но…. само за сега! Мислете за утре, момчета! Щото и това ще мине!

  8. …замогнал се и какво от това кой му дава правото да дава акъл -по добре покажи пътя на забогатяването в години

  9. Лайнар ! Що не каза нещо за бизнеса си ? Ферарито е само за фон ! Капут !

    • просто забравят че е имало 9.09.44г и че животът е колело , и че една пружина като я натискаш ,натискаш изведнъж се отплесва и ти отнася пипонестата тиква

      • Не – не съм съгласен – Патронът е твърде милостива присъда -раз-прас – и готово ! “ Нямало ниски пенсии …“ Що не дойдеш в „Люлин“ да ти покажа фиша си от инвалидната си пенсия ?А съм на малко над 50 години ? Да се беше научил поне да говориш като хората – езикът ти е на Активрая от Селската Кръчма …

  10. Абе смотаняк….ДА ТИ СЕРА В УСТАТА!ТОЛКОВА ЛИ СИ ТЪП,ЧЕ СЕ ИЗЯВЯВАШ КАТО ЦАР!Мамка ти да еба смотана!

  11. Този няма ли родители който са пенсионери, или може би се е пръкнал от някое неземно чудовище.Това са наядени въшки който са забравили глада и цървулите . За такива РАЗТРЕЛ ДА НЕ МЪРСЯТ СВЕТА .

  12. Так де в България може и да няма ако броим София Пловдив и морето…Но за село Видин масовата е 610 и като ти удържат пак взимаш 500 лева :( Така де в България подкуп няма понеже има дарение… Такива като Кирил Домусчиев и като теб си наемат цели болници и се лекуват само те с лекарства където ги няма и са забранени за износ дори когато нямат симптоми,а обикновените граждани да не натоварват здравеопазването трябва да чакат докато станат за еднопосочно такси и тогава да се лекуват… Всички крадци и мафиоти в България им се вика безмесни -фармация..Като гледам май с парите мозък може да си купиш , свински,телешки но да го ядеш но това не значи че ще те направи по умен ;)

  13. Само не разбрах къде е връзката с нацизма???
    Тази горката, дето е писала статията и е стигнала до този умопомрачителен извод, май е с третокласно образование?! Иначе не бих могъл да си обясня безумния й извод…
    Аз поне не съм чувал в Третия райх да е имало гладуващи пенсионери или други гладуващи германци.
    И за да сме по-конкретни, всичко казано от този плешивия не е нацизъм, а крайна форма на ЛИБЕРАЛИЗЪМ!!!
    Нали те това искахте след края на Втората световна война? Сега що плачете…

    • то иска да си чел …Нацистите прибират в специални домове недъгавите,болните,идиотите и първо тях изгарят…преди да почнат умници като теб6

  14. Замогнал се е като използва мозъка на други хора които работят за него, навсякъде ги има такива в момента!

  15. Много е прав Димитър, затова го копирах!
    Застраховка от Господ ли имаш??!!!

    • Каква засраховка? Вчера падна заедно с часния си хеликоптер. Търсяр кръводарители!

  16. БЪЛГАРИНА НЕ ЗНАЕ КАКВО ЗНАЧИ БОГАТ ЧОВЕК !БОГАТСТВОТО НЕ СЕ СЪСТОИ САМО В ПЪЛНИЯ ПОРТОФЕЛ ИМАНЕ КОЛИ БОГАТ Е ЧОВЕКА КОЙТО ИМА БОГАТА ДУШЕВНОСТ БЛАГОРОДСТВО И ШИРОКА ДУША !

  17. Аз като се замисля , в момента не става дума за това кой може да бъде бизнесмен ,а можеби става дума за това -КОЙ Е ЧОВЕК .За мен този господин е жалък представител на човешкият род за съжаление . Говори за възрастните като за излишни хора и се питам той родители нямали или е дяволско зачатие .Моля за извинение ако не ви е харесал тонът ми .

  18. Аз като се замисля , в момента не става дума за това кой може да бъде бизнесмен ,а може би става дума за това -КОЙ Е ЧОВЕК .За мен този господин е жалък представител на човешкият род за съжаление . Говори за възрастните като за излишни хора и се питам той родители няма ли или е дяволско зачатие .Моля за извинение ако не ви е харесал тонът ми .

  19. Ех…къде е дедо Сталин. Има човек, има проблем.Нема човек, нема проблем.
    Два грама олово!

  20. Този дръпна дявола за опашката и катастрофира! Някой май го прокле!

  21. Този е мошенник и крадец! Иска глупавите българи да му работят за стотинки.
    НЯМА НЯМА и не ще работим за вас в България.
    Ще работим в селското стопанство,ще чистим с дипломи на висшисти но за вас няма!
    Българино а ти си помисли защо 1 кг.свинско месо в България е 5 евро при чистата ти заплата от 300 евро а в Германия е 3.20 евро като заплатата ми на тракторист е чисто 2 100 евро.
    Защото храните такива като тоя…..изрод.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *