Жестоко: Студентът, починал след бране на боровинки, паднал и прекършил врата си

МехмедСтудентът Мехмед, когото няколко дни спасители  издирваха в местността „Яденица” и вчера беше намерен мъртъв, е починал, защото се подхлъзнал и  паднал.

Падането било много тежко, защото било върху скала и е счупил първия прешлен на гръбнака. Това е травма, която дори да имаше медицински екип до него, не можеше да бъде лекувана. Тя  прекъснала връзката с мозъка и младежът починал за минути.

Това са резултатите от  аутопсията в моргата в Пазарджик. Версиите, че е бил нападнат от мечка, или че е починал от хипотермия, тъй като в гората валял дъжд, имало гъста мъгла и било много студено, отпаднаха. По трупа на момчето имало само няколко драскотини, които получил в гъстите храсти, докато бере боровинки.

Студентът отишъл с родителите си да бере от ценния плод, защото това било препитанието на хората от родното му село Света Петка и искал да събере пари, за да си плати есенния семестър. Близо 300 души се включиха в търсенето му, имаше и обучени кучета. Местността обаче е стръмна, с много гъсти храсти и скали, силно пресечена и дори кучетата не са могли да надушат трупа.

Мехмед беше намерен случайно от други берачи на боровинки, които разтворили храстите, за да търсят плодовете.

Докато траеше издирването, а бащата призоваваше да търсят детето му и с хеликоптер и плачеше пред камерите, хейтъри се подиграваха в социалните мрежи, а „будни съвестни граждани“ призоваваха семейството да плати за спасителната операция.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *