Антон Кутев: Стъки, „Ипон“ и директор на в. „24 часа“ са Взимали Милиони от Министерство на Спорта (С ВИДЕО)

Става дума за над 2 млн. лв. само за тази година. Спортното министерство е финансирало и НПО-та. Въпреки че е спортен клуб, „Ипон“ на бившия премиер Борисов е получил милиони по програма за финансиране на неправителствени организации. Другият спортен клуб, който през цялото време е бил финансиран е клубът по ММА на Станислав Недков – Стъки. Този така популярен апологет на ГЕРБ, който се заканваше да гази протестиращи с джипа си, е взимал по 200 хил. лева годишно за финансиране на спортния си клуб, а тази година е прибрал и едни 220 хил. лева, понеже се е регистрирал като НПО“, обяви днес говорителят на служебното правителство Антон Кутев на нарочна пресконференция. „Възложих експертни проверки не само в спортното министерство, но и в прилежащите му дружества, включително и в Българския спортен тотализатор. Това каза пък служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов, след провелото се правителствено заседание.“

Раздавани са неправомерно раздадени пари от Министерството на младежта и спорта, които е трябвало да отидат за превенция на хазарта и наркотични зависимости, съобщи говорителят на правителството Антон Кутев на брифинг в Министерски съвет. Той обясни, че програмата „Национална програма за изпълнение на младежките дейности по чл.10а от Закона за хазарта“ работи от 5 години.

„Интересните неща са няколко – има фирми, които през цялото време са почти идентични с еднакви проекти и печелят, т.е. – те печелят пари всяка една година с една и съща програма“, каза още Кутев.

По думите му фирмите, които печелят всяка година, „до такава степен са с идентични проекти, че спокойно може да се каже, че са печатани на един и същи принтер“. А въпросният принтер, според Кутев, се намира в Министерството на младежта и спорта.

„Спортното министерство е раздало един 5 млн. лева преди изборите (парламентарният вот на 4 април – б.р.) и ги е дало на крайно съмнителни фирми, които печелят винаги, всяка година, все едни и същи“, добави той.

Три от четирите организации, които са спечелили големите суми от по 670 хил. лева, се свързват по един или друг начин с едно лице, то се нарича Петър Коларов (финансов директор на в. „24 часа“ – б.р.), обясни Кутев.

„Само тази година през Петър Коларов са минали над 2 млн. лв. Част от финансирането към НПО-тата са всъщност за спортни дейности. „Ипон“ през всичките тези години е взимал пари по програмата за неправителствени организации, въпреки че е спортен клуб. Другият спортен клуб, който през цялото време е бил финансиран, е клубът по ММА на небезизвестния аепологет на ГЕРБ Станислав Недков – Стъки. Той е взимал по 200 хил. лева годишно за финансиране на спортния клуб, а тази година е прибрал и едни 220 хил. лева, понеже се е регистрирал като НПО“, обяви Кутев.

Той обяви, че финансирането, което Стъки е получил само през последните 5 години е на стойност над 1 млн. лв. „Сега стана ли ви ясно защо Стъки протестира пред Президентството, а не пред Министерството на спорта или пред Министерски съвет и защо същият тръгна да организира контра-протести в подкрепа на корумпираното правителство на Борисов. Очевидно е добре платен“, обясни Кутев.

Спортният министър Андрей Кузманов пък заяви, че примерите, които е посочил Кутев са илюстративни и са само капка в морето от злоупотреби, на които се е натъкнал в повереното му ведомство. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Кутев, хайде спрете да изнасяте само информация и да пълните ефира. Покажете действия: внасяйте годни и доказани сигнали в прокуратурата, ако нямате доверие в Българската , то сега има и втора възможност – европейската.А как да бъдат внесени там – консултациите се заплащат.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *