Андрей Слабаков Шокиращо: Политиците искат да ни направят Насила Наркомани!

Андрей Слабаков цигараТова ли е най-големият проблем на киното, попита вечният пушач Андрей Слабаков по повод искането на депутатите да забранят да се пушат цигари от актьорите във фирмите.

Това е е, га ти лицемерието! Та във филми, номинирани за Оскар и даже получили Оскар, героите смъркат „линийки“ и то снимани в едър план, непрекъснато се „зареждат“ с кокаин и какви ли не вещества, а ние тук ще забраняваме цигарите. Ако някой пропуши, защото е гледал филм, в който главните герои са запалили цигара, то вероятността е 1 на милион. Докато, ако гледат през цялото време как героят им се дрогира, как дърпа „линийките“ и след това става супермен, вероятността да посегнат към дрогата е много по-голяма.

Намериха родните ни политици най-големия проблем на киното! Направо го откриха! Едно дете гледа родителите си, приятелите си какво правят и чак тогава се впечатлява от филмите. Ами по тази логика дайте всички да станем наркомани! Явно мечтата на българските политици е  – всички да станат наркомани.

Не е тайна, че накрокартелите наливат луди пари в киноиднустрията и така рекламират стоката си законно, каза режисьорът. И ние ли да правим така? Героите да се дрогират от сутрин до вечер, но цигара да не пипат, защото не е морално и възпитателно.

Смешно е просто! 

А аз дали да не попитам защо не се забранят каскадите в киното? Защото ако си отворя устата…

И обаче Слабаков не посмя да я отвори докрай.

Но за сметка на това ние от Skandalno.net можем:

Дали филмите могат да направят някого пушач е спорен въпрос. Но дали могат да събудят агресия – това е повече от сигурно!

Например отскоро по една от телевизиите дават американски сериал за храбри агенти от ЦРУ.

За приличие е сложено (12+), но това не може да спре никого да го гледа.

Нямаме идея такава ли е американската действителност, но няма серия, в която да не се лее кръв на потоци, да няма пръснати мозъци, да се разменят крошета за добър ден.

Убийствата са във всеки кадър с обилно кръвотечение, натуралистично показване на раните в крупен план, вижда се дори разпорен корем и червата в него…

Наистина най-малкият проблем е, че там пушат. Там се убиват на всеки ъгъл, режат се пръсти и се показват пак в едър план, изтръгват се сърца, влачат се трупове… и всичко обилно полято с кръв, която капе от екрана.

Това ли е възпитателното?

Бой и кръв, кръв и бой!

На фона на американските екшъни, които ни заливат от всеки ъгъл, най-безобидно е да запалим една цигара. Но новите евро-атлантически ценности, които ни натрапват, ни учат на друго: Цигарите са вредни!

Но това не важи за наркотиците, бруталните убийства и отрязаните глави.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *