Американците нямат време да се занимават с душевните особености на Бойко Борисов и с поетичната душа на Христо Иванов! Наредили са им да съставят Правителство на Войната!

Един по-различен поглед върху отминалите поредни предсрочни парламентарни избори. Ще бъдат ли принудени ГЕРБ и ПП да направят правителство на Войната? Изненада ли е повторното влизане на ИТН в парламента? Кога войната в Украйна ще навлезе в третия си етап? На тези и други въпроси отговаря доцент Валентин Вацев.

– Имаше ли според вас изненади на отминалите избори, господин Вацев?
– Резултатите не би трябвало да изненадат никого, защото те са в рамките на нормалното очакване от миналия път. Единственият „позитивен“ резултат, по нова фактология, бе намалената избирателна активност. А иначе всички участници в тези избори бяха в рамките на плюс-минус два процента.

– Какво според вас показва тази ниска избирателна активност?
– За мен това е централният факт. Избирателната активност, когато намалява, означава, че политическата класа на България е непредставителна и оттам и несъстоятелна. Тя не може да представлява значими обществени слоеве, но тя всъщност не се и старае. Това не е голям проблем за тях, голям проблем е за обществото. Според мен изборите бяха ненужни, те не донесоха принципно нова истина, просто защото нямаше нова истина. Тези избори бяха направени поради лошо свършената работа от госпожа Херо Мустафа. Тя се оказа добродушна женица с много ниска степен на ефективност. Тя не можа да накара ПП и ГЕРБ да участват пряко своите омрази и предпочитания в едно правителство. Разходите за тези избори е най-добре да се пратят с чек или с някакъв платежен документ в Държавния департамент на САЩ, защото те се наложиха поради несвършената работа от Херо Мустафа. Не вярвам тези разходи да са непосилни за Америка. Но сега новият горски, който се е задал, ще оправи работата. На тях ще им бъде обяснено в достъпна за тях форма, че геополитическата воля няма време да се интересува от душевните особености на Бойко Борисов и на Христо Иванов. И че геополитическите задачи трябва да бъдат решавани без значение кой кого обича и кой кого мрази. И ще бъдат принудени да направят правителство на голямата коалиция, което да поеме отговорността за страната в навечерието на третия етап от войната в Украйна.

– Новият американски посланик е бил на мисия в Хаити..
– Да, това е човек със специфичен хаитянски опит и аз очаквам от него може би не да блъска по масата, а само да почука с пръст по нея, което ще даде същия ефект. Хаити е най-забравеният от Бога ъгъл на американския заден двор и за да бъдеш ефективен американски посланик там, трябва да имаш специфични умения и сръчности. Очаквам тези негови специфични умения и сръчности да са му полезни в България. Пращат ни човек, който да реши въпроса.

– Изненада е според мен, че ИТН отново влизат в Народното събрание, след като срутиха предишни два парламента…
– Не, никой не бива да се изненадва, тъй като социалната основа на ИТН се трупа в българското общество през последните 30 години. Това е една особена социокултурна прослойка, която ние с тебе не познаваме, но която има своите причини, основания, идеология, има своя глашатай и трубадур в лицето на Слави Трифонов. Така че те не са преходно събитие, те са дълъг културно-политически феномен, който занапред няма да намалява. Разбира се, Слави Трифонов направи всичко възможно да възмути политическата класа на България в последните години. Но това не променя същината на явлението. Това са новите българи, за които ние досега като сериозни хора отказваме да се заинтересуваме, а те се трупат и скоро ще имат и други говорители и идеолози. Те са носители на една цяла култура. Може ние да изчезнем, но те няма.

– Новите българи не са ли ПП, те поне така се представят?
– Не. „Продължаваме промяната“ са друг феномен. Те са децата на добрите квартали в София, където при социализма по традиция живееха хората по-първа ръка. В тези квартали се зароди новото социалистическо дворянство, което доведе българския социализъм до смъртта му. Наследниците на това ново социалистическо дворянство са тези деца, които са освободени дори от спомени за социализъм, но те си знаят, че са хора по-първа ръка. Няма никакво значение кой е спечелил с едни гърди или с един нос, с фотофиниш или не. Те с ГЕРБ са в една и съща опаковка, те са Ин и Ян на новата българска политика. Те ще бъдат заедно, докато не се появи трета сила в българския обществено-политически живот да ги измете, но тя още не се е задала. Но тя ще се появи, това е обективно и не зависи от нашата воля. Просто в обществото протичат дълбинни процеси, появяват се нови структури, така че ще има нова сила, която ще ги изрине и едните, и другите едновременно. Но на този етап ГЕРБ си остава градската партия на България, макар че бе изтласкана от София, не е столична, а градската партия на провинциална България. И те ще се опитат да се закрепят там. А в българските села много не ги обичат, защото не ги разбират достатъчно добре. Пък и половината от селото умря, другата половина се пресели в градовете и започна да захранва политически феномени от рода на ИТН. Но те няма да гласуват с ПП, те са хора с друг градски генезис, дошли в града да търсят препитание, докато другите са местни, кореняци софиянци, децата от добрите квартали.

– На изборите БСП вече твърдо се срина до пета политическа сила, господин Вацев?
– БСП отива в историята. Бих подчертал специално, че не толкова Корнелия Нинова е виновна, макар че всеки ръководител на партията носи своята специфична отговорност. Нинова не е визионер, тя е политически технолог и се справя не лошо. Но тъй като сме в края на политическата валидност на БСП е редно да си спомним, че тази партия няколко пъти се отнасяше крайно неадекватно към властта като явление. Трябва да си спомним как опитвайки се да избяга от опасността да се наложи да редят правителство след падането на Филип Димитров, колегите от един среднощен пленум номинираха един небългарски гражданин – Петър Бояджиев – за кандидат на БСП за министър-председател. Не бива да се забравя и особената атмосфера, при която изборите през 1997 година бяха предадени. Защото от „Позитано“ 20 към партията тръгна едно окръжно „13 процента са u много на тази скапана партия“!

– И въпреки това тогава БСП взе повече…
– Да, тя получи 24 на сто. Тогава партията бе голяма и в орготдела не бяха решили, че е дошъл момента да съкращават броя на партийните организации. Този момент дойде малко по-късно.

– Това същото може да се каже и за кандидатурата на Георги Пирински за президент през 1996 година, след като бе ясно, че той е американски гражданин по рождение и не може да бъде избран…
– Ама разбира се, че трябва да се каже. Това беше опит БСП да се измъкне от властта. Ръководството на БСП през последните десетилетия показва виртуозна сръчност, когато трябва да се избяга от властта и по някакъв начин тя да се насочи на друго място. Елитът на БСП се бори не за властта, а за място в парламента, където сенките са най-дебели, водата е най-студена и отговорността е най-малка. Идеалната парламентарна група на БСП е тя да е голяма, но без мнозинство за създаване на правителство и там трябва да бъде ръководството и добрите деца на партията, разбира се.

– Жан Виденов обаче се осмели да вземе властта и да управлява. Може би това е една от причините да бъде свален от своите? 
– Една от причините, може би първата. Не твърдя, че е главната, но може би първата. Когато Виденов спечели изборите през декември 1994 година, на него му се каза:„Виденов, това няма да ти се прости“! И наистина не му се прости. Тогава институтът по история на БКП към градския съвет на БСП или нещо от този род излезе със специално вътрешнопартийно окръжно, че преходът е десен, уважаеми другари. Т. е. не бива да пипате властта по никакъв начин. И когато спечелиха властта, същия институт излезе с друго, направо паническо послание към партийната маса: вие сега да не започнете да отмъщавате! Някой е очаквал БСП да почне да отмъщава като е спечелила погрешка властта! Така че БСП има характерно от десетилетия много специфично отношение към феномена власт – винаги в законодателната и никога в изпълнителната. И когато Станишев сподели властта със Симеон и с Доган, това бе висша проява на смелост.

– Това отношение към властта си е чиста измама към електората?
– Електоратът все пак се сви от 980 000 през 660 000 до 130 000. Хората не обичат да ги лъжат и продължават да гласуват за БСП само тези, на които лъгането е почнало да им става приятно….

– „Левицата!“ не успя да влезе в парламента, остана на 2 процента?
– Нормално е. Няма как да влезе. Водещите физиономии на тази формация бяха тежко облъчени, отдавна те са радиоактивни. Единственият запазен и необлъчен в ръководството и водач на листа беше д-р Румен Петков (главен редактор на сайта „Поглед инфо, б. р.). А Татяна Дончева, Мая Манолова, към края на кампанията вече почнаха да развеждат и Георги Първанов, не са личности, които ще вдъхновят социалистическите маси, без да подценявам техните специфични умения и сръчности. Но те не са от естество да вдъхновят.

– Споменахте трети етап на войната в Украйна, кога според вас ще започне той?
– Очаква се да бъде във втората половина на април и да продължи някъде до май, когато ще започне голямото украинско настъпление, което би могло да промени пейзажа на битката, но би могло и да не го промени. Във всеки случай тенденцията е да се увеличава ескалацията на тази война. Това е обективна тенденция, която произтича от проблемите около Калининград, около Западна Украйна и около Приднестровието, около Румъния и Молдова. В третия етап се очаква войната да премине в открити форми, а не да остане война чрез прокси участници. В Западна Украйна се очаква полската власт да не издържи и да се включи във войната уплашена и разтревожена от това, че Украйна повече не може да се защитава. Това е казано в прав текст от полски министър. Приднестровието от една страна е много интересно, тъй като там са големите складове на 14-та съветска армия на генерал Лебед, която трябваше да защитава СССР от целия Запад. Част от тези боеприпаси са изгнили вече, но са важни от чисто военнотехническа гледна точка. От друга страна Приднестровието няма начин да се защитава с военни сили. То може да бъде превзето за един следобед от украински сили с участието и на молдовски. Очаквам Румъния на направи аншлус на Молдова, а Молдова – на Приднестровието. Русия няма възможност да го защити, тя няма обща граница с него – едната е към Молдова, другата е към Украйна.

– Тази територия остана като че ли забравена при разпадането на СССР?
– Нарочно. Там имаше една особена прослойка от руснаци, украинци и молдовани, които заедно воюваха за запазване на статуквото. В Приднестровието няма проблеми между руснаци и украинци. Те са нещо като своеобразен остатък от късния Съветски съюз. Но те стряскат с това, че са силно военизирани, имат университет с военен факултет, където са подготвили достатъчен брой офицери за своите въоръжени сили.

– Да се върнем отново на отношенията ГЕРБ-ПП. Ще могат ли те да работят в едно правителство?
– Ще работят и песни ще пеят. Когато един гербер и един пепист останат сами в асансьора, всеки един от тях ще се опита да бръкне с химикалката в окото на другия. Но те трябва да изпълнят световноисторическа геополитическа задача. И никой от носителите на хаитянския опит няма да се сети да ги пита: вие обичате ли се? Историята няма време да се занимава с душевните особености на Бойко Борисов или с поетичната душа на Христо Иванов. Историята не чака да види какво ще стане с тяхната омраза. Те могат това да го опишат в мемоарите си или да го изплачат на жените си. Но са длъжни да създадат работещо правителство, за да може България да влезе по най-успешния начин във войната. А може и да не се наложи това да стане ако третият етап, за който говорихме, се забави. Или ако междувременно започнат някакви преговори.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

35 коментара

  1. Ако разгледаме събитията, които се случват в САЩ, общата обстановка може и малко по-различно да изглежда. Демократите трябва да се справят едновременно с републиканският гняв, породен от ареста на Тръмп, страхът на средната класа, подгонена от банковите фалити, конфронтацията на долара с юана на петролните пазари и да кажем войната в Украйна. Това според мен е свръх силите им, дори зелените или сивите човечета, да им шушнат стратегии, как да го направят. Остава да се откажат от най-малкият си проблем или да се опитат да го отстранят като такъв. Всички вътрешни проблеми са важни. С Китай стигнаха до точка на невъзвръщане и там патова ситуация не се предвижда. Остава Украйна. Трябва да предложат нещо на Русия, но така, че и да не отстъпят много и да сложат огнена стена между нея и колониите си. Мечката е гневна, но петата колона в нея е силна, а там освен „интелектуалци“ са и олигарсите. Те са най-сговорчивата част от всички предатели, защото са алчни, а много от тях и евреи. Даже няма нужда да им се дава нещо, само трябва да им се върне тяхното. Значи трябва мир. Има два сценария. Единият е мир, без голямото контранастъпление и с оттегляне от Донецка и Луганска област и пазарлък за градовете Запорожие и Херсон. За Русия това ще е пирова победа и има шанс да не се навие. Второто е с голямото контранастъпление, което е обречено, но има шанс за частичен успех. Докато то се провежда и особено когато се задави в кръв, трябва да бъдат насърчени Полша и Румъния към спешни действия, с обяснението, че ако Русия разгроми последният ударен юмрук на Украйна, пред армията ѝ няма кой да застане и тя ще марширува до Лвов. Русия също вече е доста уморена от това братоубийство. Каква е нашата роля в този случай? Тил. Почти щях да отдъхна. Не, за нас е отредена друга роля, но няма да я напиша дори тук, защото няма щастие ако позная, а Дяволът Гуглив, не се знае къде, какво и кога чете.
    Американският посланик може да бие камшиците на слугите си, колкото и когато си иска, но за да застане България зад управляващите, се иска много фантазия, която те всички нямат, личи от стандартната им пропаганда. За сега ще гледаме как се гърчат, като червей на тиган, на кого да угодят и как.

    • Чета с удоволствие и тревога, това което г-н Вацев пише. Безпогрешно! Търся му коментарите и му вярвам.

  2. ПАРЛАМЕНТ НА ВОЙНАТА НЯМА ДА ИМА ВАЦЕВ АКО ВЪЗРАЖДАНЕ НЕ ГО
    УЗАКОНИ.ДА АМА ТОВА НЕ ГО КОМЕНТИРАШ

    • E, ГЕРБ+ ПП+ ДПС гонят 60% , как Възраждане ще противостои и какво ще узаконява ?!

      • В ДАТАТ НА СВИКВАНЕТО НА ПАРЛАМЕНТА ЕДНА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ АКО НЕ ВЛЕЗЕ В ПЛЕНАРНАТА ЗАЛА ПРИ ПОЛАГАНЕТО НА КЛЕТВА НЕ СЕ СЪБИРАТ 240 ПРЕДАТЕЛИ И НЯМА ПАРЛАМРНТ.АКО И СЕГА НЕ СИ РАЗБРАЛ СИПИ СИ СЛЕДВАЩАТА РАКИЯ.

  3. Болшинството от тълкувателите на резултатите от изборите се ограничават до взаимната нетърпимост между двете курдисани на челните места образования. Герберите, за да се позабравят дерибейските пози на тартора им и чекмеджетата с бандитски придобивки, се пънат да натякват колко бездарни и безмозъчни прахосници са били „пипетата“, а за 12 години уредено застояване на власт не показаха нищо по-различно. Същата безидейност, паническо мятане за запушване на пробиви и доказателство за изначална некомпетентност. Видя се, че дори опита им за повторение на хитлеровия почин с магистралите се оказа мърлява работа с калпав резултат. Както герберите, така и пипетата не просто „толкова могат“, а просто „не могат“. Как това не влиза в кратуните на ония потайни тарантули от мазето на Козяк, редящи процентите на изборите е или сложен замисъл да изследват докъде можем да търпим или жестока, извратена, унижаваща гавра с тукашните аборигени да им се натрапва възможно най-отвратителното управление което може да се натъкми. А някак между другото всички „отворени“ храненици на онова общество правещи се на социолози и анализатори бегло споменават постигнатото от все по-обаятелния трибун на събуждащата се интелигенция и окати родолюбци Костадинов, който без преувеличение заслужава да бъде наречен новия Апостол. Бъдещето на страната е заложено в силата и куража на този човек и последователите му.

  4. България има нужда от лидер-чиста, свята и неподкупна душа.
    “Диктатурата на пролетариата” ни води само към едно-кланицата.
    Понеже ще се излеят критики, че съм оФца, която има нужда от водач, ще кажа:
    ОФцете нямат лидер-имат пъдар. Който ги стриже, коли и чипира. Имат си и овчарски кучета-полиция и служби.
    Ще перифразирам Ботев-само свободният може да се нарече човек в пълния смисъл на думата Човек.
    Свободни са били предците ни, които са имали лидери и водачи- не криещи се, а влизащи първи в бой.
    Свободни са вълчите глутници-със строга йерархия.
    Свободни са конските табуни в планините- с водач на табуна в повечето случаи кобила, отново със строга йерархия.
    Така разсъждавам, независимо дали ще го разберете.
    Не виждам как може да сме равни, освен пред Бог.
    Помежду си не сме и няма как сульо, пульо, атанас и аз, кой с образование, кой неграмотен, кой платен, кой емигрирал- да решават съдбата на България!
    Дали е време системата да бъде сменена?!
    Преди да ме съдите(изкл. троловете на хм), помислете.
    Не виждам такъв лидер, но знам, че ще се появи:)

    • В България всеки е лидер (вожд, водач), но няма индианци.
      Господ да слезе на земята, българинът и него ще оплюе и ще чака друг лидер.
      Само сатаната го оправя това пропаднало племе и без това само марширува към пъкъла.

    • Робска система се сменя само с кръв. Надявам се не се съмняваш, че сме краварски роби?
      Аз винаги съм бил за монархия, но не виждам някой да се е трогнал и да издирва наследниците на българските царе. Може би защото не иска отново да бъдем империя.

      • FuckEu, само да ми дойде музата и вдъхновението- ще ми скастриш крилцата(:
        Защо бе, писна ми да пълзя, искам да летя:)

      • Нищо няма да ти скастря, ти не влизаш в графата на парапитеците.
        Ние с теб ще обикаляме като партизанки, докато маймуните ходят да спасяват осрайна и демУкрацията…… световната. :)

      • Ни си летим де, какво повече?
        Който иска да пълзи си действа по задачите, просто аз вече се отказвам да спасявам червеите и ще ми е кеф да ги видя като спасители на…… те си знаят.

    • То в интерес на истината българите дори не знаят кои са, какви са, каква им е религията, що е то морал, на какъв език говорят, дори какво е лошо и какво е добро …….. та видиш ли ще се надявам система да си изберат.
      Тотално провалени парапитеци, които върнат назад в развитието си и се опитват да се превърнат отново в маймуни. Някой дори са успели.

      • Дали не ти е грешен фокуса?
        Моят фокус е към десетте процента и децата им, заради които си заслужава.
        Останалите-включая за съжаление близки до мен хора, съжалявам, вече нищо не мога да направя.
        Напълно загубена кауза. Гласуваха под строй за гробарите. За да “можели да пътуват в ЕС”?!!!!
        Затова-десетте процента българи.
        Да оставим малко и на Господ-все пак не искам да Му се бъркам.

      • Не ми е минавало и през ум да се бъркам на Бог или да ги съдя. Просто си казвам мнението за някакви си двукраки маймуни населяващи родината ми.
        Тези 10-процента не съм казал че са към стадото. Те са българският народ. Аз затова винаги съм бил против да обобщават всеки с БГ лична карта като народ. Народа е само тези 10%, останалото е население, поданици, българяни, двукраки маймуни…… кой каквото си хареса :)
        Извинявай че не съм влюбен в ордата парапитеци, само защото са затрили държавата в която съм роден и обичам.

  5. Военният конфликт в Украйна се очертава да се замрази временно и да бъде пренесен в Молдова!
    Българи, помислете се защо се предвижда в Турция да се организира „споразумение“ между Владимир Путин и Володимир Зеленски. Какви са бъдещите договорки? Защо намесват във военния конфликт българите гагаузи от Молдова, които са християни! Не забравяйте, че гагаузите българи са мразени в онзи регион! Не забравяйте, че Румъния иска да присъедини Южна Добруджа и Молдова в своите предели от години! Каква е договорката на Кирил Петков с военния министър на САЩ за Южна Добруджа и защо там вече е милитаризирана зона?
    Задава се ново разделение на Стария континент – Европа на старите демократични нации на запад и Европа на конфедерациите – на изток!
    Случващото се в Република Украйна може да се представи като изкуствена гражданска война, създадена от Великите сили между два народа с еднакви корени.
    Във военно-политически аспект трябва да запазим неутралитет! Както го правят и други държави, членки на НАТО! Напълно възможно е екстремистки настроени елементи от националистически групи да намерят временно пребиваване в България!
    Гражданска война има, когато между два народа с еднаква етническа принадлежност и етнически корен се създават социокултурни и икономически проблеми. Ето защо участието на други държави в тези граждански междуособици ще се тълкува, при всички случаи, като груба намеса във взаимоотношенията на тези два братски народа – украинския и руския.

    Когато днес говорим за Русия, Украйна и Беларус, нека не забравяме, че навремето те са били в състава на една от най-древните български държави -Стара Велика България, или наричана още Кубратова България, съществувала през първата половина на VII век. Така че в историко-политически и социално-културен смисъл може да се твърди, че те са наши братски народи. Московското, Новгородското и Киевското княжество са били част от българската държавност и култура.

    Всичко онова, което ни свързва с братските народи в Украйна, Русия и Беларус трябва да стои в основите на нашата позиция!

    Иван Тренев

    Извадка от статия в източник: novinatabg

    • Сетила се мара да се побара. На всички им светва червената лампичка при свършен факт, и този се води историк някакъв или учител по история……

  6. ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД от Волжките Българи

    “БРАТЯ БЪЛГАРИ! Преди 450 години Волжска България е включена в състава на Московията и прекрати своето съществуване като независима държава. Но Волжските Българи не изчезнаха а продължиха да живеят на земята си. При това продължиха да се борят за възстановяването на Българското Царство, възставаики много пъти. При рухването на Руската Империя през 1917 година, Волжските Българи като първо дело възрождават своята национална държава с името “ Идел Урал Щат” ( Волго Уралски Щат). Болшевиките я разрушиха и построиха на тази земя татарска република, като едновременно с насилие задължават Волжските Българи да се наричат татари. За да ни насилят да забравим кои сме ние, отнеха родната история на народа и отровиха Съзнанието му с лъжливо учение за монголо-татарско нашествие. В течение на 70 години Волжските Българи бяха подложени и на културни репресии. Това се оказа по страшно и от железните окови на руският царизъм. На съветската държава почти се отдаде да избие от главата на народа гордото име Българи, което Руската Империя не можа да постигне в продължение на почти 400 години. Не е ли време, по добре късно отколкото никога, да осъществим желанието на великия Кубрат и да сложим стрелите в един колчан? Молим от вас братска помощ в делото по освобождението на Волжска България от татарското иго. Само тогава Волжска България ще възстане от пепелта, като птицата Феникс. Съединението прави силата! Да живее новото Българско Възраждане! Склавяните и Юдохазарите са ТОР за Земите Български Арийски! Цялата Земя от Москва до Казан, от Киев до Атина и от Солун до Будапеща е Българска! Ние Наследниците на Императорския Род ДУЛО ще Ликвидираме Това Руско-Турско блато и Възстановим Българската Държава!”

    ЕДИН КАН–ЕДИН БОГ–ЕДИН НАРОД—БЪЛГАРИ !

    КАЗАХ !

    Източник: thebulgariantimes
    “Панславизмът е по-опасен от турското робство”- Христофор Ботйов

    • Този очевидно не го слуша главата!
      На в момента не ми се пиша да му опровергавам глупостите.

  7. Току що слушах преконференцията на Възраждане.Е не виждам по-спасително участие на друга политическа формация за бъдещето на България от Възраждане.Всичко каквото напомня Коцето за американския диктат не само е истина,знае се от всички, само че партиите на войната провеждат това смъртоносно влияние без задръжки.Възраждане не е прокремълска,а пробългарска партия.Как по-ясно да му се каже на тоя народ за да разбере.А що се отнася до т.н.СИНЕГРИЯ с дневния ред на САЩ, това е досущ лозунка на Янев. А за корупцията в разпадащото се западно общество и дрогиранетона Европа има толкова много материали, които наши медии НИКОГА не показват.“Cette menace effroyable que personne ne voit venir : L’Europe et la France menacées par la cocaïne“

    • След тежката предизборна нощ гласувах за Възраждане.
      Но- това за мен не е лидерът на България!
      Лидерът не го карантинират. Лидерът не служи на законите на хм. Лидерът излиза напред-с цената на живота си.
      Лидерът не се обяснява и не се страхува.
      Костадинов не е лидер- въпреки, че гласувах с номер три.
      България има нужда от истински, чист, смел, ако искате и ЛУД Водач!
      И- това не е Коце- за който гласувах.

  8. Моето мнение- крайно време е да признаем първо пред себе си- кои сме ние?
    Тогава ще ни признаят и ТЕ- “великите сили”.
    Колкото и да лъжат, мажат, горят и крадат книги- истината винаги намира начин да пробие!
    Изборът е ваш!
    Отговорността да сме основоположници на Духа и Творението Божествено- също е наш!
    Време за размисъл- последно, преди дяволския план за унищожение.
    Ти решаваш.
    Да, точно ти!

    • За да признаеш нещо, първо трябва да го знаеш. А истината не може да ти се начука като …
      Това е труден процес с много четене и мислене, така че за разлика от теб, позволи ми да бъда реалист.
      За шебека е по-важно да е еврогеец и да се тупа в гърдите за да го доказва.

      • Ако имаш факти, опровергаващи по-горното, давай.
        Що се отнася до реализма- Слава Богу, че се научих да не слушам “реалистите” около мен.
        Точно когато 99% “реалисти” ми наскочиха да ми обясняват как моето нямало как да стане- някакво животно се събуди в мен и доказа на мен- че стана!
        Така-няколко пъти.
        Изводът ми- понеже съм “темерут”, най- обичам “реалистите” да ме приземят.
        Накрая приземиха себе си.
        Нищо лично:)

      • Имам разбира се, учил съм за това, но сега нито имам време – излизам, нито ми се пише да опровергавам някой като този. Знам го че мрази Русия човечеца, нека си измисля. Ако това имаше в предвид.

        Иначе скачай на главата на реалиста, без да се плашиш. Аз не държа да става каквото искам, напротив. Пък и обичам да ме приземяват, по красиви от мен субекти ;)

      • Очевидно си сметнала, че горният ми пост е отправен към теб, а имах в предвид тези които призоваваш да си признаят незнанието.
        Ако наистина е така извинявай.

  9. Докато умните,красивите,харвардците,евроориентираните и още хиляда епитета ни заглавичкват с избори,един техен храненик е издал заповед с която забранява от осми април – т.е събота, руски кораби да влизат в български пристанища! Няма ли демокрация и равноправие? Защо не забраним и американски кораби да влизат? Въобще защо не затворим пристанищата, летищата, държавата въобще? Жал ми е за младите, които групичка ококорени и америкатизирани педераси ще хвърлят в пъкела на войната с Русия! В България ще останат само нашите гробове и нищо друго!

    • Щото териториата е краварска собственост, над която нямаме никаква юрисдикция да забраняваме или разрешаваме, каквото и да било. Те забраняват. Забраняват ни дори да говорим, но пък българските маймуни са щастливи, че имат банани и се радват на демокрацията.

  10. ПРЕДЛАГАМ ДА ЗАТВОРИМ НАПРАВО ДЪРЖАВАТА! ДА И ТУРИМ ЕДИН СИНДЖИР И КАТИНАР И КРАЙ! ТО ,И БЕЗ ТОВА ДЪРЖАВА НЯМА! ИМА ТЕРИТОРИЯ,РОБИ И МНОГО МАЛКО ХОРА! АМА ИДИОТИ-БОЛ!

  11. Хора, бъдете бдителни! Фашизмът се завръща в най-уродливата си форма – мутренски! Хитлер поне е писал книги, а този не е прочал нито една.

    • Ми нали имаше избори, радетелите на нефашизма да са отишли да гласуват за нещо друго. Късно е чадо, баба вдигна гащите, кой еb@л-еb@л.

      • Сега разбрахте ли,драги приятели,защо съм крайна в изказа си? ПИШЕМ,А НЕ ГЛАСУВАМЕ,ИЗКАЗВАМЕ МНЕНИЯ,НО НЕ СТАЧКУВАМЕ?! КАКВО МУ СЕ ВИКА НА ТОВА?! ПРИМЕРИ БОЛ_ФРАНЦИЯ! АМА НИЕ СПИМ,,ПИШЕМ,И ПОСЛЕ РЕВЕМ?!И КОЙ НИ Е КРИВ?!?

      • Не сега, това го знам от доста години. Какви ли не опити за прекратяване на будната кома съм правил и винаги съм оставал разочарован от двукраката маймуна с българско ID.
        В края на краищата, щом им харесва да са роби нека си робуват, не ми пречат. Жалко за държавицата ни.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *