Арестуваха Доналд Тръмп (ГЛЕДАЙ НА ЖИВО)

Доналд Тръмп е арестуван след пристигането си в районната прокуратура в Манхатън и ще бъде задържан, докато му бъде повдигнато обвинение, съобщава СNN.

На бившия президент ще бъдат взети пръстови отпечатъци, след което ще бъде отведен в съдебната зала, където ще му бъдат повдигнати обвинения. Не се очаква Тръмп да бъде закопчан с белезници след ареста си. След като преди това пристигна в Ню Йорк от Флорида, сега той е първият бивш президент в историята на САЩ, който е арестуван от органите на реда.

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО:

https://www.youtube.com/watch?v=WAetEdBL0Dw

Заобиколен от агенти на Сикрет сървис Тръмп влезе в съда, вдигнал юмрук. Срещу него ще бъдат предявени обвинения, свързани с разследването за плащане на рекет на порноактрисата Сторми Даниелс. Тя твърди, че Тръмп е купил мълчанието ѝ за да не се разприказва пред жълтата преса за интимните си отношения с него по време на предизборната кампания за президентските избори през 2016 г., които Тръмп спечели. Проблемът е че американското законодателство не прави разлика между това да платиш рекет на някой, който те изнудва и даването на подкуп. И в двата случая си нарушил закона.

Докато кортежът му пътуваше от Тръмп Тауър към Манхатън, бившият държавен глава написа пост в профила си в Truth Social.

„“Насочвам се към Долен Манхатън, Съдебната палата. Изглежда толкова СЮРРЕАЛИСТНО – УАУ, ще МЕ АРЕСТУВАТ. Не мога да повярвам, че това се случва в Америка. Да направим Америка отново велика!“

Хиляди негови поддръжници протестират от часове пред сградата на съда. Хората свиркаха, викат и издигат плакати в подкрепа на републиканеца, който вече е обявил кандидатурата си за президент през 2024 г. И най-вероятно ще бъде избран за такъв имайки предвид рекордно скочилият му рейтинг през последните дни покрай заплахите на политическите му опоненти – Демократите, да го арестуват.


Отделени с барикади и полиция от подкрепящите тръмп, стотина неолиберали, фенове на Демократическата партия празнуваха повдигането на обвинение срещу бившия президент с плакати, на които пишеше „Затворете го!“ – препратка към често чувано скандиране на привържениците на Републиканската партия по адрес на опонентката на Тръмп Хилъри Клинтън по време на успешната му кандидатпрезидентска кампания през 2016 година.

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО:

Каквото и да реши съдът, то няма да попречи на Тръмп да продължи предизборната си кампания за вота през 2024 г. В законите на САЩ няма нищо, което да възпрепятства кандидат, който е признат за виновен за престъпление, да води кампания за президент и да изпълнява функциите си дори и от затвора.
Окръжният прокурор на Манхатън Алвин Браг, който заведе делото срещу Тръмп, беше видян да излиза от съдебната зала и да влиза отново няколко минути по-късно.

Все още не е ясно дали той ще остане в залата по време на изслушването.

Преди минути Тръмп влезе в съдебната зала, за да му бъдат повдигнати обвинения, като се очаква да пледира невинен. Обвинението му пред съдия Хуан Мануел Мерчан започва скоро.

Подробности за повече от 30-те обвинения срещу Тръмп, свързани с твърдения на порно звездата Сторми Даниелс, ще бъдат разкрити, когато обвинителният акт на голямото жури бъде разсекретен.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. А КОГА У НАС ЩЕ АРЕСТУВАТ БАЦЕ,КИРО,ЛЕНА,МИС ГАЩИ ОТ БАРЦЕЛОНА И ВСИЧКАТА ОСТАНАЛА ИЗМЕТ??? БОКЛУЦИТЕ,ДЕТО СИ МИСЛЯТ,ЧЕ СА ПО ГОЛЕМИ ОТ ПУТИН! ПУТИН Е ВЕЛИК,А ВИЕ СТЕ МЪРШАРИ! ЗАТОВА У АРЕСТУВАТ ТРЪМО,ЩОТО Е ПРИЯТЕЛ НА ПУТИН!!!

  2. Оказва се, че това демократите далеч не отговарят на определението си. Това е една мракобесна структура, която е пропита от безчовечност и вилнее като инквизиция не само в САЩ, но и навсякъде по света. Не че републиканците са нещо по-различно, но поне са по-склонни към нови решения, за разлика от закостенелите до тъпота демократи.

    • Я питай телевизора да видим какво ще ти каже?
      Всеки истински българин най-много вЕрва на него все пак.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *