Акад. Георги Марков: Югоизточната половина на Украйна е Изконна Руска Земя, населена от Руснаци.

Югоизточната половина на Украйна е изконна руска територия, населена от руснаци. При един референдум цялата ще се присъедини към Русия.

Навремето, по времето на СССР у нас имаше идеологическа коректност, а сега САЩ са ни натрапили политическа коректност. Ние винаги повтаряме като папагали и слуги това, което каже моментния ни голям брат.

Това каза докторът на историческите науки акад. Георги Марков в празничното издание на предаването „За честта и славата на България“ на Радио „Фокус“.

„Ето, аз ще ви кажа, че Раковски по време на Кримската война има десетки статии, в които изразява надеждата си, че от тая поредна Кримска война най-после ще дойде и нашето освобождение. Раковски се надява на братска Русия за това, какъв русофоб обаче го изкарват само днес… Нали, преди това и сърби, гърци, власи, молдовани са освободени. Започва поредната Кримска война в средата на XIX век, Русия разгромява Османска империя… но забележете кои спасяват Османската империя и кои категорично се противопоставят на нашето освобождение: Великобритания, Франция, Австро-Унгария и Сардиния, сегашната Италия – сегашните ни съюзници от НАТО. Те застават на пътя на българската свобода, а не Русия, която дава жертви. Възмутен съм, дори съм отвратен от тази несправедлива русофобска атмосфера, която се създава от едни платени от САЩ нашенци. Много от тях дори са съветски възпитаници, но минаха на хранилката на новияя задокеански господар“, отбеляза акад. Марков.

Ние трябва да осъдим войната в Украйна, но трябва и да я обясним честно на хората, посочи той.

„Идете в Харков – един хубав руски град, руски, от 1.5 милиона жители, исторически, колкото София. Има руски университет, основан от българин. Там е роден основателят, на Българското книжовно дружество проф. Марин Дринов. Той е руски професор, той не е украински професор. Мориупол, Одеса са руски градове. Новгород си е руски град. Аз съм ходил много пъти в Новгород, хайде сега да не говорим. Защо трябва тези руснаци в Новгород да живеят под украинска власт – под властта на едни хора от западната област Галичина, които говорят някакъв диалект на полския език, който СССР обяви за украински език? Нали сме демокрация, нали се глобализираме – нека им дадат право на референдум, сами да изберат към Русия или към Украйна да се присъединят. Цялата Югоизточната половина на Украйна е изконна руска територия, населена от руснаци и при един референдум на мига ще се присъедини към Русия“, допълни акад. Марков.

Той отбеляза, че когато говорим за 3 март и освобождението на България, трябва да сме наясно, че то не е цялостно освобождение.

„Пак тези западни велики сили, наши „партньори“ днес, начело с Великобритания, бяха против Санстефанска България. Обаче се създаде българската държава, върна се на политическа карта, възстанови се българската държава. И вече имахме възможност да се борим за нашето бъдеще – само 7 години по-късно ние направихме Съединението, великото Съединение, и решихме част от българския национален въпрос. За това, че не се осъществи Санстефанския национален идеал не е виновна Русия – тя проля кръвта си за него, тя опита на 3 март, 1878 г. да го узакони. За неосъщественото ни национално единение са виновни точно днешните ни западни съюзници“, завърши историкът акад. Георги Марков. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. ДА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ АКАДЕМИК ГЕОРГИ МАРКОВ БЛАГОДАРИМ ВИ ДАНО СТАНЕ ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ВЪРНАТ В ПРЕДЕЛИТЕ НА БРАТСКА РУСИЯ НИЕ СЪЩО ИСКАМЕ ДА СЕ СГУШИМ ПОД МОЩНОТО БРАТСКО РУСКО КРИЛО САМО ТАМ ЧУВСТВАМЕ ОПОРА ЗАЩИТА И СИГУРНОСТ АМИН

  2. С най-голямо уважение към Академика за истините и достойното изказване!

  3. Цяла Украйна винаги е била руска земя и част от Русия, с руско население и рускоговорящи, украинския език им го натрапиха едва преди около 30 години и то от чужбина и украинците с трудност го говорят, а самия украински език е измислен от австрийци и въвлечени в създаването му местни руснаци-предатели през ПСВ, когато австрийците нападат Русия.
    А царска Русия е била с по-голяма територия от СССР.

  4. Освен 15-те бивши съветски републики в Руската империя са влизали Полша и Финландия, а също и Аляска.

  5. При цяото ми уважение като истори към академика, не мога да не отбележа факта че ийменно той е един от най-яростници проводници на реставрацията на фашизма в България. Именно той предлага да се изгради в София паметник на най-големият фашист в България Борис Трети, личен приятел и лакей на Хитлер и Мусолини, известни са кадри, как при откриването на Олимпиадата в Мюнхен 1936 г. той да седи в една ложа с Хитлер и Мусолини. Реставрацията на фашизма в България започна още с иднането на т.н. „демокрация“ на 10 ноември 89 г. Жалкият плазодий на „българската демокрация“ президантът Желю Желев, минаващ като най-добър познавач на фашизма /книгата му „Фашизъм“ е излазла преди „демократичните промени“ благодарение на протежирането на Людмила Живкова/ преименувал бул. 9-ти Септември на името на най-големия фашист в България Цар Борис трети. Пловдвчаните в това отношение отидоха по-далеч – при тях булевардът се нарича Цар Борис обеденител. Какво е обеденил този сатрап и насилник? Че с помоща на германски щикове е присъединил към царството си Македония и Беломорието, където и до сега, и с право, ни наричат фашисти, и подгонил там евреи и антифащисти? Горкият цар Борис как е прежинявал и съчуствал на 12-те хиляди евреи, които той е изпратил във фашистките концлагери. В София, а предполагам и в други градове, има улици носещи имената на Ал. Стамболийски, Гео Милев, Никола Вапцаров и др. всички те са избити с мъчаливото съгласие или изрично нареждане на този „Велик“ цар. Е, как може в един и същ град да има улици носещи имената на жертвите и на тяхния палач? Това е български феномен! Длуга такава столица в Европа няма. ХОРА, БЪДЕТЕ БДИТЕЛНИ! ЮФ.
    В Берковица имаше улица носеща името на баща ми Иван Изатовски, разстрелян заедно с Вапцаров и мн.други на 23 юли 42 г. на Гарнизонното стрелбиде в София, също иалмаше положен камък, че тук ше бъде издигнат паметник на Мирчо Филипов, РМС-ист убит през 1925 г. Обаче новият кмет, бивш комунист „ала Цецка“, „ала Борисов“ и прочая сволоч, смени името, мохнал дори и камъка. НЕ НА ФАЩИЗМА В БЪЛГАРИЯ! ДА НА ПАМЕТНИКА НА ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *