Путин: Специалната операция върви по график. Воюваме с неонацисти и чуждестранни наемници

„От самия ход на военните действия в Украйна се вижда, че сме във война с националистически и неонацистки формации, а сред тях има и чуждестранни наемници – включително от Близкия Изток“. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на заседанието на Съвета за сигурност на Руската федерация, съобщи РИА Новости.

„По време на специалната операция за демилитаризация и денацификация на Украйна руски военнослужещи пробиха отбраната в района на Волноваха, която националистките паравоенни формирования укрепваха в продължение на почти осем години. Те през цялото време са се готвили за война. затова бяха и тия техни непрестанни 8-годишни убийства и обстрели срещу Донбас въпреки подписаните мирни споразумения, гарант за които бяха Германия и Франция- предизвиквали са ни да нападнем, за да ни в грижливо приготвения от тях капан. Имам новина за тях – капанът вече щракна, но в него са самите те“, каза Владимир Путин на среща с членове на Съвета за сигурност.

„Специалната операция в Украйна протича в стриктно съответствие с графика и всички поставени задачи се решават успешно“, заяви руският президент.

„Изпълнявайки възложените задачи за защита на нашия народ в Донбас, за осигуряване на сигурността на нашата родина, руските войници и офицери действат смело, като истински герои. Ранените войници и офицери остават в редиците, жертват себе си, живота си, за да спасят свои другари и цивилни граждани“, каза държавният глава на РФ.

Според него и руските военни, и опълчението на Донбас проявяват масов героизъм. „Ще отбележа личния състав на 100-та мотострелкова бригада, действаща в посока Донецк. Войниците под командването на полковник Алексей Борисович Бернхард в района на Волноваха пробиха в дълбочина отбраната, която националистите укрепваха и оборудваха с чуждестранно оръжие почти осем години“, каза Путин.

В същото време президентът посочи, че националистическите батальони и чуждестранните наемници в Украйна се крият зад цивилните – ползват ги като жив щит.

Държавният глава каза, че над седем милиона рубли ще бъдат изплатени на членове на семействата на военнослужещите, загинали при операцията в Украйна. Ранените ще получат допълнително плащане от три милиона рубли. Президентът подписа и указ за посмъртно присвояване на званието Герой на Русия на загиналия в Украйна дагестански офицер-десантчик Нурмагомед Енгелсович Гаджимагомедов, който по време на парашутен десант в гърба на противника в Донбас, ранен и заобиколен от наемниците, взриви себе си и 8 от заградилите го противници с граната.

„В битка той уверено командваше своите бойци. Вече тежко ранен, той се бори до последно и взриви заобикалящите го бойци и себе си с граната. Той предприе тази стъпка, защото разбра, че неонацистите се гаврят с военнопленниците и ги убиват мъчително и брутално“, каза Путин.

Президентът на РФ също така подчерта, че руснаците и украинците са един народ и той никога няма да се откаже от това.

В същото време Путин каза, че националисти и чуждестранни наемници в Украйна се крият зад цивилните като жив щит. Както обясни руският лидер, има „абсолютно обективни фотографски доказателства за това как те поставят тежка военна техника в жилищните райони на градовете“. „По-специално в Северодонецк, Лисичанск и други градове в Югоизточна Украйна жителите на жилищни сгради са затворени м жилищата на средните етажи на сградите, по долните етажи прозорците и стените са изкъртени. Там е разположена тежка техника – оръдия. До стените на блоковете са разположени танкове, а на горните етажи и покривите поставят картечници и снайперисти“, каза Путин.

„Само фашистите се биеха така. Само те прилагаха тези мръсни тактики и то едва когато започнаха да губят войната. Само те са се отнасяли така нечовешки към цивилното население, когато съветските войски се биеха с тях, включително освобождавайки територията на Украйна“, каза президентът.

От своя страна руските войници полагат огромни усилия да предотвратят цивилните жертви в Украйна, подчерта държавният глава. „Нашите военнослужещи осигуриха коридори във всички зони на сблъсък без изключение, осигуриха транспорт, така че цивилните, чуждите граждани да имат възможност да отидат на безопасно място. Още веднъж подчертавам: националистите не им позволяват да напускат градовете и домовете си, не им позволяват да се евакуират“, каза Путин.

Президентът и оперативните членове на Съвета за сигурност почетоха паметта на загиналите руски войници с едноминутно мълчание. Към 2 март, по данни на Министерството на отбраната на Руската федерациь, по време на спецоперацията в Украйна са убити 498 руски войници и 1597 са ранени. От украинска страна загубите са в пъти по-големи: над 2870 убити и около 3700 ранени, съобщи министерството.

„Винаги ще помним нашите загинали бойни и другари, ще направим всичко, за да издържаме семействата им, децата им – да ги образоваме, да подкрепяме техните близки и приятели. Моля ви да почетете паметта на нашите войници, загинали в строя, каза президентът Владимир Путин. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. СЛАВА ВЕЛИКИ И СВЯТИ НЕПРЕЖАЛИМИ БРАТСКИ РУСКИ ДЕЦА ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС ЩЕ ВИ НОСИМ В СЪРЦАТА НИ НАВЕКИ ЛЕК ПОЛЕТ НА ДУШИТЕ ВИ В НЕБЕСНАТА ВИС НАД БРАТСКА РУСИЯ СВЕТЛА ПАМЕТ НИСЪК ПОКЛОН НЕВИННИ ЖЕРТВИ НА НАТО ЕС И САЩ

  2. СПАСИ И БЪЛГАРИЯ ВОЛОДЯ НАШ ВЕЛИК БРАТ ВРЪГЪ ПРИ НАС Е СЪЩИЯ ТЕ УБИХА БЪЛГАРИЯ НАТО ЕС САЩ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ СВЕТОВНИ ТЕРОРИСТИ

  3. Дневният ред не e 150 трилиона, а 2,3 квадрилиона долара

    Скритият дневен ред на „голямото нулиране“ и на „зелената икономика“ е за 150 трилиона долара.

    По този начин Западът иска да се спаси като си напечата през следващите 10 години 150 трилиона, като същевременно елиминира всички съперници и… съюзници.

    Маневрата е прикривана с някаква Четвърта индустриална революция, „нова перестройка“, „инклузивен капитализъм“ и други свободни съчинения на Клаус Шваб /издънка на клана Ротшилд/.

    Сценарият беше пуснат в обращение през май 2020 г. на 50-ия юбилеен Световен икономически форум в Давос. Шваб, заедно с принц Чарлз, въведоха термина Great Reset – голямо нулиране. Смисълът е, че светът е в криза и трябва да бъде реформиран като бъде запазена системата. И, тъй като това не може да стане с война, която ще унищожи напълно и Запада, пандемията с коронавируса и неговият Lockdown, дава за това реформиране уникален шанс. Но, тъй като това няма да стане бързо, блокирането на света трябва да бъде удължено най-добре до безкрайност, като беше въведен терминът „зелена икономика“ и nаt-zero – нулеви емисии, т.е. безкрайно печатане на кухи долари и евро през следващите 30 години.

    Този „нов дивен свят“ трябва да бъде централизирано управляван от гигантските наднационални монополи. Частната собственост ще отмине и на нейно място ще дойде „икономиката на ползването“ и на „участието“. Налични пари няма да има, вместо тях ще бъдат въведени цифрови валути, най-добре само една.

    Ще има преход към зелена енергетика, която ще замени енергетиката на въглеводородите. Ще бъдат въведени лимити за ползване на вода и електричество, ще бъдат ограничени автомобилите.

    Ще завърши роботизацията във всички области на икономиката и обществения живот. Ще бъде въведен безусловен базов доход за хората, които ще бъдат уволнени от работа, но само ако покажат паспорт с ваксина.

    Ще бъде въведено новото „здравеопазване“, което предвижда редовно тестване, задължително ваксиниране и санитарен паспорт, с наказания за нарушителите и т.н.

    Ще продължи цифровизирането на всички сфери на икономиката и обществото, и ще бъде създадена световна мрежа за цифров контрол на всеки, навсякъде.

    Човекът ще бъде усъвършенстван в духа на Transhumans.

    И така, новият световен ред = глобовирусен концлагер = финансов фашизъм. И си съчиниха някаква „борба с климата“, „зелена програма“, за които се събраха в Глазгоу да си я приемат с „бурни и продължителни ръкопляскания“.

    За тези програми те ще си напечатат за 10 години 150 трилиона долара и ще преустроят цялата световна икономика както си искат.

    Просто и ясно.

    Вирусът ще си отиде, но климатична катастрофа, под формата на затопляне на земната атмосфера с всички произтичащи от това последствия е много по-лоша от настоящата пандемия на коронавируса. И може да послужи за много по-голямо трансформиране на световната икономика, като под оправданието за „зелена енергия“ се нанесе удар по основните отрасли – нефтът, газът, автомобилостроенето, които дават около 50 процента от брутния продукт на човечеството.

    Тук е включено и топенето на леда на полюсите, повишаването на нивото на Световния океан, наводняването на обширни суши, където живее по-голямата част от човечеството и са основните производствени мощности на световната икономика и т.н.

    Значи, преди края на пандемията трябва да бъдем готови да включат втората степен на ракетата на „голямото нулиране“.

    Първо – чрез медиите, контролирани от световния елит (включително интернет), ще се нагнетява атмосфера на страх от екологична криза и климатична катастрофа.

    И на второ място, ще бъдат предприети практически мерки за преструктуриране на икономиката, социалния живот, технологиите, геополитиката и личния живот на всеки отделен човек.

    Тук идва Четвъртата индустриална революция, която се основава на цифровизирането на всичко – изкуствен интелект, машинно обучение, квантово изчисление, генетика, нанотехнологии и роботика. Последствието е сливането на физическия, цифровия и биологичния свят.

    Специфичните приложения, които съставляват Четвъртата революция са многобройни и включват вездесъщ интернет, интернет на нещата, интернет на телата, автономни превозни средства, интелигентни градове, 3D печат, нанотехнологии, биотехнология, материалознание, съхранение на енергия и др. Новата технологична революция е опит тя да бъде използвана за определена цел – „по-справедливо и по-зелено бъдеще“.

    Но ентусиазмът е неуместен и 4-та революция е погрешно представяна, защото тези разработки вече включват интернет алгоритми, които подават на потребителите предписани новини и реклами и понижават или изключват забранено съдържание, алгоритми, които цензурират съдържание в социалните медии и изпращат „опасни“ лица и организации в дигитални Гугъл приложения, които проследяват заподозрени за Covid и докладват нарушителите на полицията, роботи-полицаи със скенери за QR кодове за идентифициране и събиране на несъгласни, където всеки е дигитален обект, който трябва да бъде наблюдаван, и записван, докато данните за всяко негово движение се събират, съпоставят, съхраняват и прикрепят към цифрова идентичност и социален кредитен рейтинг.

    Тоест 4-те технологии подлагат човешките същества на технологично управление и контрол, което прави досегашното наблюдение, например от страна на Агенцията за национална сигурност на САЩ да изглежда като детска игра.

    Сега ще си напечатат сами нови 150 трилиона долари.

    Но и тези 150 трилиони не могат да ги спасят.

    Западът е в безпрецедентна криза – $2,3 квадрилиона глобален дълг, деривати и нефинансирани задължения.

    Такова нещо не е имало в историята на човечеството. Няма и да има.

    И това колосално дългово домино в момента рухва.

    Но те продължават да си печатат пари, които вече имат нулева стойност.

    $2,3 квадрилиона дълг, от които:

    глобалният дълг е над 300 трилиона долара;
    дериватите са над $1,5 квадрилиона;
    нефинансираните задължения са 500 трилиона.
    Общо – $2,3 квадрилиона.

    Но ужасът е в това, че тези квадрилиони въобще ги няма.

    Това е най-голямата измама не само на съвременния капитализъм, но въобще в историята на този свят.

    Не можем да ви обясним какво е 1 квадрилион, тъй като и ние не знаем.

    Това ще доведе до повишаването на цените на бензина и на всичко, което се налива в резервоара, плюс електричеството и всички енергийни ресурси. Това пък ще доведе до луди цени на крайния продукт за много производства. Повишаването на цените в национални валути ще е ужас за потребителите.

    И всичко това ще бъде гарнирано с приказки за грижи за климата, такава Stop-индустриализация, за да не унищожим екосистемата, за да спасим природата и т.н.

    Ако не бъдат спрени тези сектанти, планетата наистина ще спре.

    Ние сме във война. Ние, огромното мнозинство хора на тази планета, сме във война с ней-престъпната глобална система в историята, олицетворявана от малка група бандити и мизерници, съчинили план за контрол над хората и за тяхната замяна с дигитализирани хомо-роботи.

    Добре дошли в ерата на Transhumans.

    Ние сме във война – 99,999% срещу 0,001%.

    По-точно, ние сме в разгара на войната, която вече разкъсва политическата, социалната, икономическата и семейна тъкан на обществото и направи човека несъвместим с планетата.

    Има ли все пак надежда?

    Би трябвало.

    Неслучайно лидерите на Русия и Китай не пътуваха до Глазгоу.

    Ясно е, че светът е във водовъртежа на колосални промени, които ще унищожат всички западни институти. Всъщност между Запада и Изтока няма никакво съперничество. И не защото Изтокът не мисли с категориите на съперничество, а защото Китай и Русия виждат, че Западът е в състояние на агония, на смъртно ранен хищник, който сам си копае гроба. Заради това не му пречат.

    А това е война, каквато в историята на човечеството не е имало и в която, искаме или не, участваме всички.

  4. /Поглед.инфо/ Руската военна операция за денацификация и демилитаризация на Украйна, разбира се, предизвика широк обществен резонанс в България. И даде повод на българските русофоби да надигнат гласове за една своя стара мечта – забрана на честванията на Трети март, а може би и смяна на самия ни национален празник. Небеизвестният проф. Евгений Дайнов казва, че „никакви чествания на 3 март не бива да бъдат допускани у нас.“ Подгласят му от партия КОД на бившия министър Петър Москов, които искат правителството да отмени честванията за 3-ти март. Темата коментира дори председателят на Народното събрание от „Продължаваме промяната“, който милостиво прати хабер до българските рая, че режимът на Кирил Петков няма да забрани все пак 3-ти март, НО няма да благодарим на освободителите.

    „Не е редно да бойкотираме националния си празник 3 март, но не е и уместно да се изразява такава гореща благодарност на освободителите“, казва председателят на Народното събрание, попаднал някак си на поста, на който са седяли русофили като Драган Цанков, Петко Каравелов, Антим I и други титани на българската политическа история.

    Слава Богу, третият мъж в държавата е доста по-умерен от проф. Дайнов, който все пак призова „руската пета колона и агентите на влияние да бъдат обезвредени“ (сиреч всички журналисти, учени, общественици, политици и други, които не са съгласни с единствения правилен либерално-тоталитарен наратив).

    Направиха силно впечатление и действията и думите на премиера Кирил Петков, който смята явно смята, че България трябва да бъде „солидарна“ с „партньорите“ си от НАТО и украинските неонацисти от „Азов“, „Айдар“ и „Десен сектор“, па макар и да плати цена за това. Нещо повече, лицето Кирил Петков по някаква причина реши да забрани на руски самолети да навлизат в българското въздушно пространство, в резултат на което Русия прие сходни мерки и по отношение на България. С други думи, сбогом руски туристи, сбогом нормален културен и икономически обмен между двете страни.

    Всичко това иде да покаже, че българските русофоби не се интересуват ни на йота от съдбата на България или ситуацията й. И старият конфликт русофили – русофоби в 21-ви век има едно съвсем ново измерение. Ако някога Стефан Стамболов е бил русофоб от национализъм, то днешните русофоби са такива от либерален космополитизъм и презрение към самата България, българската култура и събирателния образ на нашия народ, който те остроумно наричат „Ганя“/“Ганьо“.

    Още преди години в една своя статия самият Евгений Дайнов обяснява, че „западнофилите“ са „фили“ на „нещо повече от една държава“.

    „Те са „-фили“ на определен вид подредба на обществените отношения – на определен модел на човешко общоживеене“, казва видният русофоб със социалистическо-номенклатурен бекграунд.

    Във въпросната статия той казва, че западнофилите (респ. русофобите) са „фили“ на крайния индивидуализъм, който поставя отделния индивид над държавата и обществото (което според г-н Дайнов е върхът на цивилизацията).

    И е прав – русофобите са преди всичко не противници на държавата Русия като такава, а на идеята, че на планетата може да има общество, което да не се развива като Запада, което да не е попаднало под мантрите за безконечна индивидуалистка свобода „от“ (противопоставено на нашето старо славянско и православно схващане за свобода „на“) всички традиционни устои на обществото. Свобода от нацията. Свобода от семейството, религията, традиционния морал, че дори и половете.

    Русофобите не могат да преглътнат, че в сърцата си масата българи все още са част от православната цивилизация, която поставя други ценности над индивидуалната свободия и желанието на всеки да преследва личните си изгоди на всяка цена и по всеки възможен начин. Те не могат да търпят факта, че в сърцата си българите, които са преимуществено все още русофили, могат да видят за свой модел едно друго общество, каквото е руското, което успява макар и с бавни стъпки, да се развива независимо от напътствията на западните ментори и „началници“, които трябва вечно да поучават нас, славянските и източноевропейски туземци.

    Русофобите мразят не толкова Русия, колкото факта, че „Ганьо“ ходи на православна църква на Великден, а не на гей парад. Не могат да търпят това, че „Ганьо“ никога не им вярва, когато му говорят за „базирани на науката факти“. Че редовият българин не приема хормоналните терапии за спиране на половият растеж на деца, каквито вече се практикуват в „цивилизованите“ общества като Англия, Канада и други подобни.

    Русофобите се подиграват на факта, че „Ганьо“ пие червеното домашно вино на дядо си, вместо шампанско Моет или Дом Периньон. За тях е позорно, че масовият българин не повтаря като папагал новите псевдо-ценности и идеи, налагани на Запад, а продължава да живее със своите почти атавистични инстинкти и древни порядки, които е наследил от предците си.

    Няма битка между русофоби и русофили в българското общество. Има битка между българите и една малка, но влиятелна и гласовита прослойка, която ги презира и иска да вестернизира нашата родина.

    В омразата си към Русия, която за тях всъщност олицетворява всичко, което не им харесва и в родното българско общество, те стигат до най-крайни форми на отродяване. В историческите им представи отдавна започна да се прокрадва дори и османофилията. Сигурен съм, уважаеми читателю, че и ти като мен си чувал русофоби, които обясняват как българите сме си живеели чудесно в Османската империя, имали сме огромен пазар, където да търгуваме, но злите руски „азиатци“ са ни „поробили“. Това не е случайно, защото истината е, че русофоб не е просто човек, който мрази една чужда държава, каквато е Русия. Русофоб в България е преди всичко този, който мрази и нашата собствена страна, защото не отговаря на идеалите и визиите му.

    Защото това са хора, носители на един стар исторически комплекс, който се срамуват от българското и православното, мечтаейки България да е „модерна“, „прогресивна“ и „европейска“. Отново ще си позволя да цитирам русофоба проф. Дайнов:

    „На това [авторът има предвид западния индивидуализъм и тнт,р.]руснаците противопоставят православно-славянски модел на общество. Славяните, според руската теория, не са като западните хора. Те са групови същества и животът на всеки отделен човек се осмисля само ако е част от цялото. Православните пък са „съборни” същества. Както славяните, и те живеят на общности и не си представят живота като индивиди. Само че в православната „съборност” общността е от по-висш порядък, бидейки израз на самия Бог. Ако в основата на Запада е индивидът, то в основата на Русия е групата.“

    Да, професор Дайнов е съвършено прав. И точно, както руснаците вярват в колективното и „съборно“, православно общество, така къде съзнателно, къде инстинктивно в него вярват и българите. Това е нашият истински цивилизационен избор, направен не от Соломон Паси 2004 година, а от княз Борис-Михаил Покръстител, който избра Цариград, а не Рим през 864. И именно това не харесват русофобите и у собствения си народ. Защото българите са русофили не просто, защото десетки хиляди загинали руски войници откупиха свободата ни със своята кръв, а защото нашите два народа са свързани от цивилизационни и културни връзки, които очевидно са неразрушими и не се поддават на всички „цивилизаторски“ импулси, които ни се налагат чрез медии, пропаганда, музика, филми и др. форми на масовата американска култура.

    Да, уважаеми русофоби, вие мразите Русия, защото в нея виждате една по-голяма и по-силна „ганьовска“ България, която развива собствената си цивилизация и духовност, и в която не властват порядките на бившия вече световен хегемон. Тя е заплаха за вашата утопия, в която всички сме крайни индивидуалисти, „освободени“ от нация, семейство, род, родина, традиции, чест и дори половете си. Защото на мястото на вашата либерално-космополитна утопия, Русия предлага един друг, много по-древен модел на преследване на „идеалното общество“ чрез съборност, колективност, братство, единство, почит към абстрактни идеали като патриотизъм, чест, дълг, синовна почит (не, че вашите идеали за „свобода“ и „евроатлантически ценности“ не са абстрактни).

    И така, именно това е битката на нашето време. Не между „русофили“ и „русофоби“, а между българи, които искат православна, патриархална, нормална и българска България, и тези „българи“, които от друга страна искат една мултикултурна, мулти-джендърна, „прогресивна“ и „европейска“ България, която да се ръководи на дистанционно управление от Брюксел и Вашингтон, защото според тях българите са по рождение неспособни да се сравняват с белия западен сахиб. Едните са тези, които вярват, че нашата страна трябва да постави своя национален интерес изцяло в услуга на утопията за Съединени европейски щати, а после и Единно световно правителство. Другите са тези, които вярват, че България има право на собствено културно, национално и политическо съществуване и заслужава да продължи своята 1300-годишна история именно като държава на българите, а не провинция на един съвременен Вавилон, където се правят социални експерименти с най-естествените и сакрални елементи на човешката природа.

  5. Изпитах съжаление към момчетата ви,които сте пратили в Украйна – буквално деца, много от тях казваха „искаме при мама“ или „мама и татко ще се уплашат, ако разберат, че сме тук“, даже не сте ги предупредили къде отиват, стана ми жално за тях, хем и смешно! Те отиват да воюват с опитни нацистки банди-убийци, а вие ги пращате неподготвени, неориентирани, дори не сте им казали къде отиват и къде се намират. И те си мислят, че са на стандартни учения, а не на война и не знаят, че трябва да се справят с опитни нацистки банди-убийци! Гледам и техниката и корабите ви, поне за боя пари нямате ли?
    Да са живи и здрави руснаци и украинци, а нацистките банди и крадливите украински олигарси, да бъдат задълго в затвора! Бог да пази Русия и Украйна! Украйна е руска и част от Русия и таква трябва да остане!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *